Ibland är det svårt att hitta ord för att uttrycka din tillbedjan för den person som älskar dig villkorslöst. Dessa 12 mors dag recept är här för att hjälpa dig berätta för mamma exakt hur mycket du älskar henne.

Låt oss få en sak klar: jag skulle aldrig försöka skuldbelägga dig till att planera ett fantastiskt uppslag för din mamma denna mors dag. Det är helt enkelt inte jag.
Med det sagt, hon var den som skrek sig igenom 26 timmars arbete för att föra dig till världen. Och hon var den som lagade mat, städade, bäddade din säng och skollunch och kom till ditt försvar varje gång traktens mobbare slog dig. Och hon skrek till och med ner översittarens mamma, Stella, som råkade ha varit hennes en gång bästa vän, när Stella försökte skylla på dig för hennes barns sönderrivna örsnibb. (För konstigt specifik?)
Men, som sagt, ingen skuld här. Bara en massa mamma-godkända, mamma-avgudade recept som ganska skriker, “Jag älskar dig.”
Grattis på mors dag till våra livs verkliga hjältar.


Bakad French toast är i huvudsak brödpudding till frukost. Jag älskar franska toast (oavsett om det är bakat eller inte) och brödpudding nästan mer än något annat (förutom kanske mina barn).
Recept
Det här receptet är OTROLIGT!!! Det smakar som blåbärsbrödpudding för mig… vansinnigt gott.
Jag gjorde 3 första veckan jag provade receptet och delade 2 med andra familjer. En var en afghansk familj med 7 barn som vi har lärt känna. De var inte säkra på vad det var när vi tog över det, men en och annan slängde den direkt.
Så enkelt och så gott! Jag använde challabröd.–Nanas flicka

Denna stålskurna havre med rabarberäppelmos är vårt senaste incitament att gå upp ur sängen på morgonen. Den sött syrliga och ljusrosa äppelmos gjord på rabarber kommer att rocka din skål med frukost.
Recept

Det här receptet är inte krångligt – det är enkelt, imponerande och gott. Kombinationen av karamelliserad lök och fetaost är klassisk, speciellt kombinerad med smördeg. Det är ett perfekt tillbehör till en krispig grönsallad.
Recept
Jag måste erkänna att jag inte var så säker på receptet på löktårta när jag läste det första gången. Jag gav det bara en chans för jag hade lite smördeg hemma och fetaost som måste ätas så fort. Jag fick dock den mest underbara överraskningen med alla underbara smaker kombinerade. Dessutom är den väldigt enkel att göra.– Valentina

Bethummus är inte bara den snyggaste dippen på festen, den är också nyttig och smakar färsk sumak och rökig rotfrukt. Du kommer att älska hur lätt det är också.
Recept

Liten pärla sallad. Så pass passande namn. Tillverkad med Little Gem-sallat, rädisor, schalottenlök, valnötter, ricotta salata ost och valnötsvinägrett, det är verkligen en liten pärla av en sallad.
Recept
Jag drogs till det här salladsreceptet eftersom jag älskar Little Gem-sallad. Denna sallad kom ihop snabbt och var livlig med färska örter, rädisor och citrondressing. Ricottasalatan lade till en krämig motpol till örterna och dressingen, och de rostade valnötterna gav en fin konsistens.– Betsy B.

Jag kallar den här Campari-cocktailen för en cykel för när du väl är på, är du på, fortsätt bara att trampa, ta en till.
Recept

Dessa parmesan- och gruyère-suffléer är eteriskt lätta och luftiga. Perfekt för en showstoppande brunch.
Recept
Fantastiskt recept! Låt inte en sufflé skrämma dig, det här är enkelt!
Jag skulle föreslå att du kokar den tills du får en fin mörk gyllene topp; annars är den fortfarande lite sliskig i mitten och inte så välupphöjd som den kan bli. Den frös väl och gräddades i ramekins på bara 25 minuter från fryst.-– Helen B.

Denna pann-stekta marockanska lax är försiktigt men perfekt kryddad, går ihop på några minuter, är perfekt för galna veckokvällar men ändå imponerande nog för att underhålla, och tillräckligt hälsosam för att påminna dig om hur gott det kan smaka att ta hand om dig själv.
Recept
Denna pann-stekt lax var så läcker! Jag gjorde den till en middag som jag gjorde till mina svärföräldrar och de älskade den! En annan bonus med denna fantastiska maträtt är dess presentation.– Paulina

Sulig ingefära, syrlig citron, het chili och klibbig honung är en bra kombination och du bör ha tillgång till dem i köket för att förvandla enkel kyckling till något speciellt för de lata, mysiga kvällarna.
Recept

Den här citrondryckkakan har en intensiv citrussmak, tack vare citron i smeten och i den söta, knapriga glasyren som duggar ovanpå.
Recept
Det här receptet med citrondryck var snabbt och enkelt, och jag skulle definitivt göra det igen. Ingredienserna är lätta att komma åt och det är en perfekt dessert eller söt frukost. Om du gillar citron är detta det perfekta alternativet för dig. Den är mycket smakrik, lätt och citrusig; överlag ett bra recept.– Dylan

Denna espresso cheesecake är kafferutor. Den har en espresso biscotti skorpa och är fylld med en choklad-espresso-grädde-ostfyllning. Elegant och sofistikerad.
Recept
Denna cheesecake är gudomlig, både i smak och konsistens. Ljuvlig, krämig, slät konsistens med en fantastisk smak av choklad-espresso som får dina gäster att tigga om mer. Jag känner mig redan som en mästare bagare!
Jag hade inga espresso biscotti eller chokladwafers så jag använde digestive kex blandat med en matsked kakaopulver. Jag gjorde en ganache-topping, det var ren dekadens. Detta recept kommer att gå till min skattkammare!– Marni M.
När är mors dag?
I USA och Kanada, såväl som stora delar av världen, firas Mors dag den andra söndagen i maj. I Storbritannien firas det i mars och kallas ofta för “Monthering Sunday.”
Letar du fortfarande efter fler matidéer för mors dag? Kolla in hela vår samling av mors dag-recept. Låt oss veta din mammas favoritmåltid i en kommentar nedan.
12 mors dag recept

Chansen är stor att den bästa presenten du kan ge mamma är lite kvalitetstid. Det är därför vi älskar detta ☞ ENKEL FRUKOSTSLAG recept, som kan göras dagen innan, förvaras i kylen över natten och bakas på morgonen, medan du umgås med mamma.
-
Belägg en 1 1/2-liters ugnsform med smör.
-
Vispa ägg, mjölk, salt, paprika och peppar i en stor skål tills det blandas. Vänd ner grönsakerna, svampen, tomaterna, rödlöken, skinkan, brödet och cheddar- och Havartiostarna.
-
Häll blandningen i ugnsformen och toppa med Parmigiano-Reggiano-osten. Täck ugnsformen med plastfolie och ställ in i kylen för att vila i 1 timme eller över natten.
-
När du är redo att baka, förvärm ugnen till 350°F (175°C) med ett galler placerat i mitten av ugnen. Ta bort skikten från kylen för att vila i rumstemperatur medan ugnen förvärms.
-
Ta bort plastfolien, täck skikten med folie och grädda i 35 minuter. Avtäck och grädda tills det är puffat och stelnat i mitten, med en innertemperatur på minst 165°F (74°C), 15 till 25 minuter till. Låt vila i 5 minuter innan du skär upp.
-
Garnera med Parmigiano-Reggiano och persiljan, om så önskas. Njut varmt.
Servering: 1delKalorier: 349kcal (17 %)Kolhydrater: 21g (7 %)Protein: 23g (46 %)Fett: 19g (29 %)Mättat fett: 9g (56 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 0,2gKolesterol: 230mg (77 %)Natrium: 970mg (42 %)Kalium: 414mg (12%)Fiber: 1g (4 %)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 1549IU (31 %)C-vitamin: 10mg (12%)Kalcium: 367mg (37 %)Järn: 3mg (17 %)
Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.
© 2023 Leite’s Culinaria. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.