Dessa Påsk recept inkluderar både söta och salta rätter, inklusive matzobollssoppa, bringa, stekt kyckling, brownies, äppelkaka och mer.


Denna lätta, men ändå tröstande matzobollsoppa är det perfekta tillskottet till ditt påskbord, eller som ett botemedel mot vad som än mår dig.
Recept
Jag gjorde den här matzobollsoppan ikväll med en hel tupp och ett halvt kilo kycklingfötter (fördubblade i princip fonden och det var precis rätt proportion till matzahbollarna) eftersom jag inte hittade halsar.
Jag gjorde också Jack’s Wife Fredas varma sås och serverade den vid sidan av, som de gör på restaurangen. Det var jättebra och till och med min 8-åring hade sekunder.–Jennifer I.

Med den sista tillsatsen av za’atar, en kryddblandning från Mellanöstern, blir denna söta morotsrätt ytterligare en perfekt kombination av öst möter väst – en fantastisk blandning av Ashkenazi-tradition med smaker från Mellanöstern.
Recept

Detta enkla recept på stekt kyckling är, som namnet antyder, löjligt enkelt och visar sig vara en superlativ fågel med skakande knaprig skal och förvånansvärt saftigt kött. Ingen överraskning att det är samma teknik som Thomas Keller använder.
Recept
Gjorde denna grillade kyckling igår. Perfekt. Saftigt och gott. Vi hade några idag och lika bra, även kalla. Det här är en målvakt. Tack så mycket för att du gjorde det så enkelt.–Suzie M.

Det här receptet är mitt sätt att ta poetisk licens med bringa, hämta inspiration från fransk löksoppa för en bräserande vätska av karamelliserad lök och vitlök, avglaserad med äppelbrandy.
Recept

Dessa rostade potatisar med dill och vitlök kräver bara en handfull ingredienser och lite tålamod medan de rostas till krispiga kanter, mör hela tiden.
Recept
Dessa potatisar! Perfekt. Textur och smak var fantastiska. Dill gjorde dessa till ett bra tillbehör till stekt lax. Kommer definitivt att upprepa.– Janet S.

Denna sparris med hallon-schalottenlökvinägrett är en fantastisk tillbehör gjord på mör blancherad sparris och en syrlig vinägrett med schalottenlök. Det är snabbt och enkelt och överraskande som fan. Så här gör du det.
Recept

Denna rika och överseende bakade ricotta är lätt att göra och ytterst tillfredsställande, vilket gör den perfekt för underhållning.
Recept
Den här bakade ricottarätten är fantastisk…jag serverade den till middag med hemlagad focaccia…mums!! Både min man och jag trodde att det skulle bli en utsökt brunchrätt…påminner oss om en dekadent sufflé.– Tammy

Panstekt fisk har aldrig varit så lätt eller så lockande som med dessa stekta fiskfiléer med knaprig skal. Lätt och fungerar med hälleflundra, snapper, lax, öring och praktiskt taget alla andra fiskar.
Recept

Hemlagad chrain är en enkel men transformerande sida för gefilte fisk, rikt kött som brisket och nästan allt annat som behöver en kick.
Recept
Chrain är en ny sak för mig… Jag gjorde den ikväll efter det här receptet. Det är kraftfulla grejer. Jag kan inte säga hur autentisk min chrain var, men min judiska vän sa “Den chrain är nötterna!” (Jag tror att det betyder att hon gillade det).
Jag provade några med ett stänk av kummin … ingen aning om det är en autentisk sak att göra, men jag gillade det!-Erica

Påskbrownies är nästan alltid en besvikelse. Inte dessa. Hur kunde de vara med matzomåltid till pesach, bittersöt choklad, socker, smör, ägg, konjak och nötter? De är lite smuliga på utsidan och fantastiskt fluffiga inuti.
Recept
ÄLSKAR dessa brownies, jag lade till dagsgammalt kaffe istället för chokladlikören för det var vad jag hade, min styvson sa att de var goda och jag älskar smaken och konsistensen! Tack så mycket!!-Välgörenhet

Påsk äppelkaka. En klassiker från den häpnadsväckande grymma kokboksförfattaren Arthur Schwartz. Kosher till påsk men ändå smakar som vilken traditionell äppelkaka som helst. Snacka om en gudagåva.
Recept
Jag gjorde den här tårtan igår. Det är gott.
Istället för russin tillsatte jag 1/2 burk avrunna syrliga körsbär. (Något min ungerska mamma alltid brukar göra när hon bakade en äppelkaka). Det tillförde några underbara “sårhet”. Jag ska göra den här tårtan igen nästa påsk.-Sherry
Vanliga frågor om påskmat
Vilka livsmedel serveras traditionellt under påsken?
Traditionellt inkluderar påskmåltider bringa, matzobollsoppa, kyckling, potatis och gelfite-fisk.
Vilka livsmedel undviks under påsken?
Under påsken konsumeras inte mat gjord av vete, korn, havre, dinkel och råg. De som följer Ashkenazisk tradition undviker också ris, majs, hirs och alla baljväxter.
Vi har gett dig ett urval av våra favoriter, men om du letar efter fler, kolla in hela vår samling av påskrecept. Om efterrätt är vad du är ute efter har vi även ett imponerande urval av påskgodkända desserter.
12 påskrecept

Om du är något som oss, är din favoritdel av alla semestermåltider, inklusive påsken, efterrätt. Det är därför vi inte kan låta bli att ta med en extra efterrätt som bokstavligen “tar tårtan”. Så här gör du denna showstopping ☞ MJÖLFRI CHOKLAD-MOLNTÅRTA.
För pricken över i:et
Gör tårtan
-
Värm ugnen till 350°F (175°C). Klä botten av en 8-tums springform med en runda vaxpapper. Smör inte pannan eller papperet, det är ett klart nej.
-
Smält chokladen i en bunke över men inte rör vid försiktigt sjudande vatten. Ta bort skålen från värmen och vispa i smöret tills det har smält och helt införlivat.
-
I en annan skål, vispa de 2 hela äggen och de 4 äggulorna med 1/2 kopp sockret tills de blir skummande och väl kombinerade. Vispa långsamt i den varma chokladblandningen. Vispa i konjaken eller Grand Marnier och apelsinskalet om du använder det.
-
I en annan skål, med en elektrisk mixer, vispa de 4 äggvitorna tills de verkligen är ganska skummande. Tillsätt gradvis den återstående 1/2 dl sockret och vispa tills vitorna bildar mjuka toppar som håller formen men inte är stela när du tar bort visparna.
-
Vänd försiktigt ner cirka 1/4 av den vispade äggvitan i chokladblandningen för att göra den ljusare, vänd sedan försiktigt ner den återstående vitan. Häll smeten i pannan och jämna till toppen.
-
Grädda kakan tills toppen är puffad och sprucken och mitten inte längre är vinglig, 35 till 40 minuter. Var noga med att inte övergrädda kakan.
-
Kyl kakan i formen på galler. Mitten av kakan kommer att sjunka när den svalnar och bildar en slags krater.
Sätt sista handen på tårtan
-
När du är klar att servera, vispa grädden med konditorernas socker och vanilj tills den inte är riktigt stel. Använd en spatel och fyll försiktigt den nedsänkta mitten av kakan med vispad grädde, tryck försiktigt den böljande grädden hela vägen till kanterna på kakan i dekorativa svep och virvlar.
-
Strö toppen lätt med kakaopulver. Kör spetsen på en kniv runt kanten på kakan, ta försiktigt bort sidan av formen och servera.
Servering: 1delKalorier: 580kcal (29 %)Kolhydrater: 44g (15 %)Protein: 8g (16 %)Fett: 42g (65 %)Mättat fett: 25g (156 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 12gTransfett: 0,5gKolesterol: 222mg (74 %)Natrium: 70mg (3%)Kalium: 260mg (7 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 40g (44 %)Vitamin A: 1226IU (25 %)C-vitamin: 0,3mgKalcium: 72mg (7 %)Järn: 3mg (17 %)
Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.
© 2022 Leite’s Culinaria. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.