Ananas ängelmattårta är ett idiotsäkert recept som är klart att servera på några minuter och är den ultimata desserten för alla tillfällen!

Det finns bara 2 ingredienser i denna tårta (plus pålägg om du vill) och resultatet är fuktigt och fluffigt. Den är lätt och läcker med lite söt ananassmak och den är perfekt att toppa med frukt.

Det här är dessert jag håller i ärmen när jag behöver något superenkelt och lätt. Alla tjatar om det. Den är naturligt fettfri, perfekt att toppa med sommarfrukter.

en skiva ananas angel food cake med vispad topping på en tallrik

Ananas ängelmattårta

  • Gjord med endast 2 ingredienserdenna tårta är alltid redo för ett firande!
  • “Frostingen” är bara ett snabbt lager av sval visp topping eller hemgjord vispgrädde!
  • Detta enkla recept kunde inte vara enklare att göra. Rör bara ihop 2 ingredienser och baka! Inga ytterligare ägg eller ingredienser krävs.
  • Ljus, fluffig, och läcker med en lätt ananassmak, denna tårta kan göras och dagen innan. Kyl i kylen tills den ska serveras!
  • Utsökt och skuldfri om du följer Viktväktare eller tittar på dina kalorier, har ananasängelmatkaka färre kalorier och mindre socker än de flesta kakrecept.

Ingredienser för Pineapple Angel Food Cake

Änglamatstårta – Vilken som helst låda med kakmix med ängelmat fungerar men se till att du väljer lådan som bara är ett paket (16 oz) istället för två.

Ananas – Använd en burk krossad ananas med juice och hoppa över de andra ingredienserna som nämns på kartongen. Det är ananasjuicen som gör den här kakan så fuktig.

Hur man gör Ananas Angel Food Cake

Det kommer inte att vara mycket att vänta på att denna dessert ska vara klar!

  1. Blanda alla ingredienser i en skål.
  2. Häll den förberedda kaksmeten i en förberedd form.
  3. Grädda tills den är gyllenbrun och en tandpetare kommer ut ren.

Vi bakar oftast denna i en 9×13 form men den går att grädda i en osmord ängelskårtform eller rörform i 40-45 minuter. En buntpanna rekommenderas inte eftersom den är svår att ta bort.

bakad ananas angel food cake

Toppings

Kyl kakan helt innan du lägger på pålägg. Lägg till en klick vispad topping (som Cool Whip) för att göra det enkelt eller vispa ihop en sats hemgjord vispgrädde eller till och med en kula vaniljglass.

Denna matkaka med ananas kan toppas med frukt som färska bär, persikor eller mango. Den är också jättegod med strimlad kokos.

Skär ängelmattårta

Änglamatstårta är mör och delikat så se till att använda en tandad kniv för att försiktigt skiva. Den skär sig bäst när den har svalnat.

en bit ananas angel food cake på en tallrik med vispad topping och bär

Hur man lagrar

När det är bakat kan detta recept på ananasängelmat förvaras täckt i kylskåp i upp till 3 dagar.

Frysa hela den avsvalnade kakan genom att slå in den i plastfolie i upp till 4 veckor och tina innan frosting. Eller frys in överblivna frostade bitar på en bakplåt tills de är frysta, linda in dem i plast och sätt tillbaka dem i frysen.

Fler tropiska godsaker!

Älskade din familj denna Pineapple Angel Food Cake? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

en skiva ananas angel food cake med vispad topping på en tallrik

4,77 från 17 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

2 Ingredienser Ananas Angel Food Cake

En fuktig och smakrik kaka, laddad med bitar av ananas och toppad med din favoritfrukt.

Förberedelsedags 5 minuter

Tillagningstid 40 minuter

Total tid 45 minuter

  • Värm ugnen till 350°F.

  • Klä en 9×13 form med bakplåtspapper. (frivillig)

  • I en stor skål kombinera kakmix och odränerad krossad ananas. Häll i den förberedda formen och grädda i 35 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren. Kyl helt.

  • Ta ut kakan från formen och skär. Garnera med vispad topping och frukt efter önskemål.

Var säker på att änglamatkakan du köper är en som bara har ett paket i lådan, inte två paket.
Den här kakan kräver endast 2 ingredienser och är tillräckligt fuktig för att den inte behöver pålägg eller frosting. Om du vill ha pålägg prova vispad grädde eller vispad topping, glass och hackad färsk frukt.
Näringsinformation är endast för kakan och inkluderar inte pålägg.
Överbliven tårta kan förvaras i kylen i en täckt behållare i upp till 3 dagar. Servera kall.
För att frysa, slå in den avsvalnade kakan i plastfolie (enskilda bitar eller hel kaka) i upp till 4 månader. Tina i rumstemperatur innan servering.

4,77 från 17 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 167 | Kolhydrater: 40g | Protein: 3g | Fett: 0,2g | Mättat fett: 0,03g | Fleromättat fett: 0,1g | Enkelomättat fett: 0,02g | Natrium: 311mg | Kalium: 93mg | Fiber: 1g | Socker: 30g | Vitamin A: 24IU | C-vitamin: 4mg | Kalcium: 65mg | Järn: 0,2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Tårta, efterrätt
Kök amerikansk
2 Ingrediens Angel Food Cake visas med en titel
2 Ingrediens Angel Food Cake toppad med frukt visas med en titel





Source link

Rate this post

Leave a Reply