Ananas ängelmattårta är ett idiotsäkert recept som är klart att servera på några minuter och är den ultimata desserten för alla tillfällen!
Det finns bara 2 ingredienser i denna tårta (plus pålägg om du vill) och resultatet är fuktigt och fluffigt. Den är lätt och läcker med lite söt ananassmak och den är perfekt att toppa med frukt.
Det här är dessert jag håller i ärmen när jag behöver något superenkelt och lätt. Alla tjatar om det. Den är naturligt fettfri, perfekt att toppa med sommarfrukter.

Ananas ängelmattårta
- Gjord med endast 2 ingredienserdenna tårta är alltid redo för ett firande!
- “Frostingen” är bara ett snabbt lager av sval visp topping eller hemgjord vispgrädde!
- Detta enkla recept kunde inte vara enklare att göra. Rör bara ihop 2 ingredienser och baka! Inga ytterligare ägg eller ingredienser krävs.
- Ljus, fluffig, och läcker med en lätt ananassmak, denna tårta kan göras och dagen innan. Kyl i kylen tills den ska serveras!
- Utsökt och skuldfri om du följer Viktväktare eller tittar på dina kalorier, har ananasängelmatkaka färre kalorier och mindre socker än de flesta kakrecept.
Ingredienser för Pineapple Angel Food Cake
Änglamatstårta – Vilken som helst låda med kakmix med ängelmat fungerar men se till att du väljer lådan som bara är ett paket (16 oz) istället för två.
Ananas – Använd en burk krossad ananas med juice och hoppa över de andra ingredienserna som nämns på kartongen. Det är ananasjuicen som gör den här kakan så fuktig.




Hur man gör Ananas Angel Food Cake
Det kommer inte att vara mycket att vänta på att denna dessert ska vara klar!
- Blanda alla ingredienser i en skål.
- Häll den förberedda kaksmeten i en förberedd form.
- Grädda tills den är gyllenbrun och en tandpetare kommer ut ren.
Vi bakar oftast denna i en 9×13 form men den går att grädda i en osmord ängelskårtform eller rörform i 40-45 minuter. En buntpanna rekommenderas inte eftersom den är svår att ta bort.

Toppings
Kyl kakan helt innan du lägger på pålägg. Lägg till en klick vispad topping (som Cool Whip) för att göra det enkelt eller vispa ihop en sats hemgjord vispgrädde eller till och med en kula vaniljglass.
Denna matkaka med ananas kan toppas med frukt som färska bär, persikor eller mango. Den är också jättegod med strimlad kokos.

Hur man lagrar
När det är bakat kan detta recept på ananasängelmat förvaras täckt i kylskåp i upp till 3 dagar.
Frysa hela den avsvalnade kakan genom att slå in den i plastfolie i upp till 4 veckor och tina innan frosting. Eller frys in överblivna frostade bitar på en bakplåt tills de är frysta, linda in dem i plast och sätt tillbaka dem i frysen.
Fler tropiska godsaker!
Älskade din familj denna Pineapple Angel Food Cake? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

2 Ingredienser Ananas Angel Food Cake
En fuktig och smakrik kaka, laddad med bitar av ananas och toppad med din favoritfrukt.
-
Värm ugnen till 350°F.
-
Klä en 9×13 form med bakplåtspapper. (frivillig)
-
I en stor skål kombinera kakmix och odränerad krossad ananas. Häll i den förberedda formen och grädda i 35 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren. Kyl helt.
-
Ta ut kakan från formen och skär. Garnera med vispad topping och frukt efter önskemål.
Den här kakan kräver endast 2 ingredienser och är tillräckligt fuktig för att den inte behöver pålägg eller frosting. Om du vill ha pålägg prova vispad grädde eller vispad topping, glass och hackad färsk frukt.
Näringsinformation är endast för kakan och inkluderar inte pålägg.
Överbliven tårta kan förvaras i kylen i en täckt behållare i upp till 3 dagar. Servera kall.
För att frysa, slå in den avsvalnade kakan i plastfolie (enskilda bitar eller hel kaka) i upp till 4 månader. Tina i rumstemperatur innan servering.
Kalorier: 167 | Kolhydrater: 40g | Protein: 3g | Fett: 0,2g | Mättat fett: 0,03g | Fleromättat fett: 0,1g | Enkelomättat fett: 0,02g | Natrium: 311mg | Kalium: 93mg | Fiber: 1g | Socker: 30g | Vitamin A: 24IU | C-vitamin: 4mg | Kalcium: 65mg | Järn: 0,2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.

