Ja det är sant! Dessa kondenserade mjölkkakor är gjorda av endast 3 ingredienser – smör, mjöl och sötad kondenserad mjölk. Även om de är goda på egen hand, är de ännu bättre med ett lager sylt eller Nutella mellan dem.

Fem smörgåsar med kondenserad mjölk fyllda med sylt, med en sked sylt på sidan.

Anpassad från Eloise Head | Fitwaffle’s Baking It Easy | Weldon Owen, 2022

Dessa 3 ingredienser sötade kondenserade mjölkkakor är söta, smöriga och smälter i munnen! De är perfekta för picknick, afternoon tea och snacks i trädgården. Byt ut fyllningen för att göra en annan kaka varje gång – speculoos eller choklad-hasselnötspålägg, lemon curd, jordnötssmör eller till och med smält choklad är alla fantastiska tillägg.–Eloise Head

Vad är skillnaden mellan kondenserad mjölk och indunstad mjölk?

Den största skillnaden mellan indunstad och kondenserad mjölk är att indunstad mjölk är osötad och kondenserad mjölk innehåller cirka 40 till 45 % socker. Det är sött.

Evaporerad mjölk är bara färsk mjölk som värms tills cirka 60 procent av dess vatteninnehåll avdunstar, och sedan konserveras den. Kondenserad mjölk har också minskat vatteninnehåll, men socker tillsätts före konserveringsprocessen.

Tänk på att termerna “kondenserad mjölk” och “sötad kondenserad mjölk” används omväxlande, och det finns inget sådant som osötad kondenserad mjölk. Observera också att kondenserad mjölk och evaporerad mjölk inte kan ersätta varandra.

Kan jag frysa den här kakdegen?

Absolut! Detta är en fantastisk kakdeg att förvara i frysen för de där kakanödfallen. När du har fått ihop din deg, forma den till en stock, slå in den väl med plastfolie eller vaxat papper och lägg den i en lufttät ziptop-påse.

Degen håller i upp till tre månader. När du är redo för kakor, ta ut degen från frysen, tina den något och skär den i kakformade rundlar. Grädda och fyll enligt anvisningarna.

3 ingredienser kondenserad mjölk kakor

Fem smörgåsar med kondenserad mjölk fyllda med sylt, med en sked sylt på sidan.

Detta enkla recept på kakor med kondenserad mjölk kräver endast 3 ingredienser och ingen mixer. Fyll dem med din favoritsylt, chokladpålägg eller lemon curd.

Eloise Head

Prep 30 min

laga mat 15 min

Total 45 min

För de sötade kondenserade mjölkkakorna

Gör de sötade kondenserade mjölkkakorna

  • Värm ugnen till 350°F (180°C). Förbered en nonstick- eller bakplåtspappersklädd plåt.

  • Kombinera smör och mjöl i en stor skål och gnugga ihop med fingertopparna tills blandningen är smulig. Rör ner den sötade kondenserade mjölken och blanda sedan ihop med händerna till en mjuk deg, tillsätt 1 extra matsked mjöl åt gången om degen fortfarande är klibbig.

  • Häll upp degen på en mjölad yta och kavla sedan ut till cirka 5 mm tjocklek. Använd en 2 1/2-tums (8-cm) kakform, skär ut cirklar i degen, rulla sedan om avklippet och upprepa för att använda hela degen. Du bör ha cirka 16 kakor.

  • Använd basen på ett rörmunstycke eller liten flasklock och skär ut ett hål i mitten av halva cirklarna. Placera alla cirklarna på den förberedda bakplåten med ett avstånd på cirka 2,5 cm mellan dem.

  • Grädda tills de är lätt gyllene, 10 till 15 minuter. Låt kakorna svalna helt på plåten.

Fyll kakorna

  • När svalnat, lägg cirka 1 tsk av din valda fyllning i mitten av kakbottnarna (de utan hål), lägg sedan kaklocken på toppen. Fyllningen hjälper till att säkra locken på plats.

  • Förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 4 dagar.

Servering: 1smörgåskakaKalorier: 220kcal (11 %)Kolhydrater: 26g (9%)Protein: 3g (6 %)Fett: 12g (18 %)Mättat fett: 7g (44 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 0,4gKolesterol: 31mg (10 %)Natrium: 99mg (4 %)Kalium: 66mg (2%)Fiber: 1g (4 %)Socker: 9g (10 %)Vitamin A: 354IU (7 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 35mg (4 %)Järn: 1mg (6 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 5 september 2022

Recept © 2022 Eloise Head. Foto © 2022 Faith Mason. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply