Om du behöver ett snabbt mellanmål, kommer detta ostdipprecept på några minuter!

Enkelt kryddad och extra krämig, denna ostdipp använder bara några få ingredienser (som jag alltid har till hands) och kommer ihop på nolltid alls.

Det är den perfekta dippen för chips och grönsaker och bra pålägg på kex.

ostdopp i en skål med potatischips i

Vår favorit Easy Cheesy Dip

Denna ostdipp är en perfekt chipsdipp, perfekt för grönsaker eller kringlor, och tjock nog att breda ut på rostat bröd eller smörgåsar också! Många ostdipprecept är uppvärmda eller tillagade (mer som en queso-dipp eller en roteldip) men detta går snabbt att blanda och njuta av.

  • Klar på 5 minuter, det är en lätt förrätt som går så fort att tillaga.
  • Denna dipp blir bara bättre ju längre den sitter och har massor av riktig ostsmak (den är perfekt att göra i förväg).
  • Även om det är gott på egen hand, lämpar sig detta recept också för så många tillägg. Det är den perfekta ostliknande basen, så var kreativ och gör ett dopp lika unik som du är!
  • Rester kan användas som dipp men gör ett bra smörgåspålägg eller så smälter det bra som en pastasås med en skvätt mjölk.
ingredienser för att göra Easy Cheese Dip med etiketter

Ingredienser

Gräddost är basen av detta dopp. Vi älskar att lägga till skarp cheddar. Eftersom osten inte är smält fungerar förriven ost utmärkt i det här receptet. Byt om och prova pepparjacka!

Enkla smaksättningar kompletterar cheddarsmaken men du kan säkert lägga till dina egna favoritkryddor till detta recept. Ranchdressingmix eller färska örter är bra tillskott! Hemlagad tacokrydda är en annan favorit och gör detta till en tortillachipsdipp!

TILLÄGG Möjligheterna är oändliga.

  • jalapenos eller mild grön chili
  • hackat bacon
  • gröna lökar
  • kryddor som chilipulver eller en skvätt varm sås
ingredienser i en skål för att göra ostdip

Hur man gör ostdip

Denna dipp kan blandas och serveras direkt men smaken blir ännu bättre om du har tid att låta den sitta i minst 30 minuter.

  1. Vispa mjuk färskost med majonnäs, gräddfil och kryddor.
  2. Rör ner riven ost (enligt receptet nedan).
  3. Slappna av och njut!

Att använda en stavmixer gör basen fluffig och gör att dina chips inte går sönder när du doppar dem. Denna dipp kan också pulseras i en matberedare om du föredrar det.

För att snabbt mjuka upp färskost – ta helt enkelt bort folieförpackningen och mikrovågsugn på lägsta effektinställning i korta turer, kontrollera ofta. Eller låt den vara förseglad i folieförpackningen och doppa den i varmt vatten tills den är mjuk.

lägga till ost i skålen för att göra 5 Minute Cheese Dip

Att tjäna

Servera denna enkla dipp som mitten av ett doppfat eller tillsammans med en skål med potatischips

  • Grönsaker: selleristavar, morötter, broccoli eller blomkålsbuketter och körsbärstomater
  • Bröd och kex: pitabröd, potatischips, bagelchips, rostade baguetterundor, kex och tortillachips

Fyll selleristavarna med denna ostdipp, eller sprid den på gurkskivorna. Eller garnera med hackad gräslök eller persilja, oliver, halverade körsbärstomater, pimento eller din favoritpålägg.

ostdopp i en skål med chips och grönsaker för doppning

Tips för den bästa ostdippen

  • Använd en stavmixer eller matberedare. Detta kommer att göra osten fin och mjuk, perfekt att ösa på.
  • Ostdipp kan göras i god tid för att smakerna ska blandas. Det kommer att hålla i kylen så länge som det kortaste utgångsdatumet som anges på dina använda ingredienser.
  • Gör rester till pasta! Smält dippen i en stor stekpanna med en skvätt mjölk. Rör ner lite kokt pasta och njut!

Mer Cheesy Dips

Vi älskar ostiga dippar från en hemlagad queso till en nötfärs packad velveeta dip. Här är några av våra favoriter!

Gjorde du denna Easy Cheese Dip? Lämna oss en kommentar och ett betyg nedan!

doppa ett chip i Easy Cheese Dip

4,96 från 48 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Lätt ostdip

Krämig, fyllig och syrlig, denna 5-minuters ostdopp är perfekt för en folkmassa!

Förberedelsedags 5 minuter

Tillagningstid 0 minuter

Chill Time (om tiden tillåter) 1 timme

Total tid 5 minuter

  • Blanda färskost, gräddfil och majonnäs i en skål med stavmixer tills det blir fluffigt.

  • Tillsätt resterande ingredienser och rör om tills det är slätt.

  • För bästa smak, kyl 1 timme före servering.

Valfria tillägg inkluderar jalapenos, pimentos, hackade kronärtskockor, baconbitar.
Denna dipp kan blandas i en matberedare om så önskas. Pulsera bara tills det blandas. Om du inte har en matberedare eller stavmixer, blanda väl med en sked.
Denna dipp håller i upp till en vecka i kylen (så länge som mejeriet som används är färskt). Rester är en bra fyllning för selleristänger eller kan smältas och slängas med pasta.

Kalorier: 223 | Kolhydrater: 1g | Protein: 6g | Fett: 22g | Mättat fett: 10g | Kolesterol: 49mg | Natrium: 249mg | Kalium: 58mg | Socker: 1g | Vitamin A: 517IU | C-vitamin: 1mg | Kalcium: 165mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Förrätt, Dip
Kök amerikansk
närbild på Easy Cheese Dip med en titel
Lätt ostdopp i en skål med skrift
pläterad Easy Cheese Dip med chips och en titel
pläterad Easy Cheese Dip och ett foto med ett chip som doppas med en titel





Source link

Rate this post

Leave a Reply