Det finns flera anledningar till att du bör grilla kycklinglår i sommar. De är rimligt prissatta, möra, saftiga och kan tillagas på otaliga sätt. Här är några av mina favoriter recept på grillade kycklinglår. Ta tag i tången och grilla.

Grillade kycklinglår på tallrikar med picklad lök, färska örter och grillat plattbröd.

När The One och jag träffades, vad som känns som ett årtusende sedan, var jag en bröstman. (Nej, ironin är inte förlorad för mig.) I åratal hyllade han över kycklinglårens överlägsenhet. Saftig, mer smakrik och mörare.

Så småningom slet han ner mig med sina veckoinsatser, och jag gick igenom en sorts omvandlingsterapi. (Japp, jag hörde det också.) Sedan dess har det varit lår hela vägen.

Under de kallare månaderna vevar han ut kycklinglår med citron, oliver och prosciutto, marockanskt böjd kyckling över vermicelli nudlar och kycklingpaprikash. Men under varmt väder armbågar jag honom ur vägen och beger mig till Weber. (Även om ingen av oss är en bra grillare, föredrar vi att vår kyckling inte bränns, så jag tar hand om tången.)

Oavsett om du är en grillmästare eller har tveksamma färdigheter, som The One and me, är dessa kycklinglårrecept enkla och imponerande. Från syrlig och kryddig till söt och salta, det finns lite något för alla.

Och låt oss inte glömma de oändliga möjligheterna till tillbehör – grillade grönsaker, majskolvar, en mördande baconfläckad tysk potatissallad – alternativen är oändliga.

Ordet "David" skriven i manus.

Två bitar grillad citrongräskyckling ovanpå ris med garnering av salladslök på en blå tallrik.

Det vietnamesiska köket inspirerade denna lätt kryddiga glutenfria rätt, som doftar med citrongräs.

Recept

Grillade kycklinglår på ett fat med en kvist rosmarin ovanpå.

Dessa grillade rosmarin-vitlökskycklinglår förlitar sig på en snabb och enkel citronmarinad och en snabb vridning på grillen för sin robusta smak och mjuka saftighet. Enkelt nog för vardagskvällar. Speciellt nog för middagsbjudningar.

Recept


Denna grillade rosmarin-vitlökskyckling var fantastisk! Så ömt, så fuktigt. Jag är en nybörjargrillare och det här var perfekt, så enkelt. Älskar, älskar, älskar dina recept. Tack!– Mary D.


Ett stort fat med grillad mango, kyckling, salladslök, tortillas och lime, för grillad kycklingtaco.

Dessa grillade kycklingtacos med mango är gjorda med spiskummin, chilipulver, salladslök och mjöltortillas tillsammans med alla vanliga fixins. Perfekt för Taco Tuesday. Och vilken dag som helst.

Recept

En bricka med kycklinglår med balsamic barbecuesås, majskolvar, glas öl, gafflar och tallrikar

Varför tog det så lång tid för någon att hitta på kycklinglår med balsamic barbecuesås? Enkel, lätt och gjord med skafferihäftklamrar, såsom ketchup, honung, balsamvinäger och sojasås, denna måltid kommer snabbt ihop. Dra nytta av majs från sen säsong för att avrunda måltiden.

Recept


Jag letade efter en snabb men ändå god kycklingrätt och hittade den här för grillade kycklinglår med balsamic barbecuesås. Det var perfekt!

Smakrik och saftig, syrlig och söt och lätt att sätta ihop med vardagliga ingredienser. Jag kommer definitivt att lägga till detta till min lista över recept.–Joan H.


Tre lättmarinerade kycklingspett på en blå tallrik och en fjärde ovanpå en bit tunnbröd.

Dessa kycklingkebab är lätt att slänga ihop. Vispa upp en smakrik honungs-, soja- och chilimarinad, låt bitarna av kycklinglår suga upp all den smaken och grilla eller stek sedan snabbt.

Recept

Vanliga frågor om grillat kycklinglår

Vilken innertemperatur ska kycklinglår tillagas till?

Kyckling bör tillagas till en innertemperatur på 165°F (74°C). En omedelbar termometer är det bästa verktyget för att mäta kycklingens inre temperatur.

Hur länge kan jag marinera kycklinglår?

Kycklinglår kan absorbera marinadsmaker snabbt, så en period på 2 till 4 timmar är vanligtvis lagom. Om du tillsätter några sura ingredienser, som citronsaft eller vinäger, till din marinad, låt den inte dra i mer än 2 timmar, eftersom kycklingen kan bli mosig.

Hur förhindrar jag att kyckling fastnar på grillen?

För att undvika att din kyckling fastnar på grillen, värm alltid upp och rengör grillen väl före tillagning. Du kan också olja din grill lätt med en oljeindränkt pappershandduk och en tång för att täcka grillen. Använd inte för mycket olja, eftersom det kan få grillen att flamma.

När du har lagt till din kyckling i grillen, motstå lusten att vända kycklingen ofta. När den är redo att vändas lossnar den lätt och naturligt från grillen.

Medan grillade kycklinglår är en sommarhäftklammer, är de inte det enda snittet som kan grillas till saftig perfektion. Om du har kycklingbröst till hands, prova denna kryddiga grillade kycklingmacka eller dessa honungslime-kycklingbröst. Om kycklingvingar är en familjefavorit, kan du inte gå fel med dessa lite söta lönnbourbon grillade kycklingvingar.

6 grillade kycklinglårrecept

Ett fat med grillade benfria kycklinglår toppat med picklad rödlök, mynta, citron och pitabröd vid sidan om.

När vi är sugna på en grillad kyckling, vänder vi oss till dessa ☞ KRYDDA GRILLADE BENfria KYCKLINGLÅR. De är enastående, särskilt när de serveras med varma pitor, hemlagad picklad rödlök, färska örter och vitlökyoghurtsås.

Prep 30 minuter

kock 15 minuter

Total 1 timme 15 minuter

Till den inlagda rödlöken

Till de grillade kycklinglåren

Gör den inlagda rödlöken

  • I en liten kastrull på medelvärme, kombinera vit vinäger, vatten, socker och salt, rör om ofta för att lösas upp. När blandningen kokat upp, ta bort från värmen och tillsätt genast löken. Låt svalna till rumstemperatur. (Lökarna kan göras upp till flera dagar i förväg, de blir bara bättre med tiden.)

Gör de grillade kycklinglåren

  • Riv vitlöksklyftorna i en stor skål. Tillsätt yoghurten, saften av 1 citron och den vegetabiliska oljan och rör om. Strö i rökt paprika, spiskummin, kanel och cayennepeppar och krydda blandningen med 2 1/2 tsk salt. Vispa väl att kombinera.

  • Tillsätt kycklinglåren i marinaden och vänd om. Låt stå i rumstemperatur i minst 30 minuter medan du förbereder en grill för medelvärme, eller värmer en grillpanna av gjutjärn på medelvärme. (Om du ska marinera dem längre – vilket du borde; de ​​blir bara bättre med tiden, täck över och förvara kylda i upp till 6 timmar och dra ut dem 30 minuter före tillagning.)

  • När grillen är förvärmd till medium (du ska kunna hålla handen över gallret i cirka 5 sekunder innan det blir för varmt), olja in grillgallren lätt.

  • Använd en tång, ta bort kycklingen från marinaden, låt eventuellt överskott droppa tillbaka i skålen och överför den till grillen. Koka ostört tills det är fint förkolnat under och naturligt släpper från gallren, 5 till 6 minuter.

  • Vänd låren och koka tills de precis är genomstekta, 4 till 7 minuter till. (En snabbavläsningstermometer bör registrera 165°F (74°C) i den tjockaste delen av låret.) Låt kycklinglåren vila på en tallrik medan du grillar pitorna.

  • Värm pitaserna på grillen medan kycklingen vilar, ca 1 minut per sida.

  • Skär resten av citronen i 4 klyftor och plocka bladen från 1 knippe mynta eller koriander.

  • Skiva kycklingen mot säden i 12 mm tjocka strimlor och servera på ett stort fat tillsammans med pitabröd, syltad lök, vitlökyoghurt, citronklyftor och mynta eller koriander för en byggd-egna sitch .

Kolla in hela receptinlägget för våra testares recensioner, mer info och tips om hur du gör dessa grillade kycklinglår.

Servering: 1delKalorier: 676kcal (34 %)Kolhydrater: 72g (24 %)Protein: 54g (108 %)Fett: 18g (28 %)Mättat fett: 5g (31 %)Fleromättat fett: 5gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 1gKolesterol: 229mg (76 %)Natrium: 3763mg (164 %)Kalium: 1011mg (29 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 33g (37 %)Vitamin A: 1289IU (26 %)C-vitamin: 22mg (27 %)Kalcium: 257mg (26 %)Järn: 5mg (28%)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

© 2023 Leite’s Culinaria. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.





Source link

Rate this post

Leave a Reply