Välkomna kaninens år med denna otroliga samling lyckomat, inklusive dumplings, nudlar, stekt fläsk med mera.

Fyra bilder: Kinesiska nudlar i en skål, rostad fläskmage på en svart tallrik, en mans händer som håller fläskdumplings, sesambakelsebollar fyllda med choklad.

Söndagen den 22 januari inleder det kinesiska månnyåret 2023. I den kinesiska kalendern är det nyår 4721, kaninens år.

För att fira det erbjuder vi några av de bästa kinesiska recepten på webbplatsen från legender som Grace Young och Terry Tan – otroliga dumplings, fisk, skaldjur, fläsk och nudlar.

En design av en röd kaninmakare med penseldrag;  i hörnet" kaninens år 2023."
: Lozz

I kinesisk astrologi anses kaninen vara den lyckligaste av alla de tolv djuren. Födda 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999 eller 2011, är kaniner kända för att vara tysta, graciösa, alerta, snabba, snälla, intelligenta, tålmodiga och ansvarsfulla.

Så till alla LC:s kaniner (och resten av den kinesiska zodiaken), vi kan inte tänka oss sju bättre rätter för att kicka igång ditt år fullt av tur, välstånd och kärlek.

兔年快乐

Ordet "David" skriven i manus.

En person som håller ett fat med stekta fläskdumplings och en skål med dippsås.

Dessa stekta fläskdumplings är fyllda med malet fläsk, napakål, gräslök, sojasås, färsk ingefära och sesamolja. De steks i bara lite olja och ångas sedan. På sidan finns en pikant dippsås.

Recept

En vit skål fylld med wokad sallad, toppad med sesamfrön på en vit träyta.

Wokad sallad med sojasås och sesamolja är oväntat och spännande gott. Du har antagligen redan en romaine som bara väntar på att bli använd, så att du kan uppleva det själv.

Recept


Detta var förvånansvärt läckert. Smakade en delikat men rejäl kinesisk grön, men lätt att hitta i den amerikanska stormarknaden. Kommer definitivt göra igen.– Bodi L.


En oval keramisk tallrik toppad med Sichuan-pepparräkor och bambustavar korsade över toppen av dem.

Dessa Sichuan-pepparräkor är en snabb och enkel äkta kinesisk maträtt av torrstekta räkor med precis rätt mängd bedövande värme från rostade Sichuan-pepparkorn.

Recept

En metallpanna med fyra bitar ångad torsk med ingefära och salladslök.

Denna ångade torsk med ingefära och salladslök är en enkel, asiatisk-inspirerad veckodagsrätt gjord på torsk som är varsamt tillagad i en enkel men smakrik sås av risvinäger, sojasås och ingefära.

Recept


Det här receptet är ljuvligt och rekommenderas varmt. Smakerna är subtila men genomsyrar torsken helt. Ånga hjälper torskköttet att behålla fukt (om du någonsin har haft oturen att prova överkokt torsk så vet du hur tragiskt det kan vara).

Vi serverade detta som en del av en middag med fiskhuvudssoppa, choy sum och ångat ris. Fulländning!– Alena


Bitar av kinesiskt stekt fläsk i en svart skål med hackad salladslök bredvid.

Det här kinesiska fläskstekreceptet visar sig vara en skarp, sprakande BBQ-fläskmage precis som du hittar i Chinatown. Som de flesta kinesiska grillrätter är den omöjligt mör, lite söt och förvånansvärt lätt att göra hemma. Här är hur.

Recept

En skål med kantonesiska nudlar med svamp och skinka toppad med koriander.

Risnudlar är snabbt wokade med shiitakes, sojasås och sesamolja. En enkel, mättande veckodagsmåltid.

Recept


Dessa kantonesiska nudlar var läckra, mycket trevliga. Jag lade till några snöärtor för färg med böngroddarna, bara snyggt och enkelt. Tack!–Lynh


Tre chokladsesambollar i en färgglad skål, varav en bruten upp för att visa den smälta chokladen inuti.

Varma, läckra chokladsesambollar, gjorda av rismjöl och mörk choklad överdragna med sesamfrön och friterade, är en traditionell kinesisk dessert. Tänk kinesiska profiteroles.

Recept

Vanliga frågor om kinesisk nyårsmat

Finns det någon oturlig mat att undvika på kinesiska nyåret?

Eftersom vit anses vara en oturlig färg, serveras inte vita livsmedel, såsom tofu, ris, blomkål och ägg, i allmänhet under nyårsfestligheter. Bläckfisk och krabba undviks också.

Hur länge varar månnyåret?

Månnyåret varar från uppkomsten av nymånen, som är den 22 januari 2023, och slutar på dagen för fullmånen, den 5 februari. Den första dagen är känd som “vårfestivalen” och den sista dagen är den “Lantern Festival.”

Varför är apelsiner så populära under kinesiska nyåret?

Apelsiner och mandariner byts ofta ut mellan vänner och familj vid nyår som en symbol för lycka. Livsmedel med livfulla färger, som orange eller rött, och mat som är rund anses ha tur.

Nyfiken på den här historien bakom andra lyckomat? Ta reda på allt om dem i den här artikeln om lyckomat att äta på nyår och de du bör undvika.

© 2023 Leite’s Culinaria. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.Source link

Rate this post

Leave a Reply