Sommaren för med sig ett överflöd av söta frukter som ber om att förvandlas till pajer, tårtor, chips och skomakare. Med så många val är det svårt att veta var du ska börja, men vi har 8 fantastiska recept som hjälper dig att göra just det.

En bakad plommonsmulpaj med en portion skuren ur och en kniv på bordet bredvid.

Denna plommonsmulpaj är gjord av en traditionell bakelse, en bubblande fruktfyllning och en lätt smula topping. En lätt sommarefterrätt.

Recept

En bakad färsk persikopaj med tre skivor som saknas.

Persikosäsongen är flyktig, men den här färska persikopajen är så läcker att du bör lägga in den på sommaren hur som helst. Färska persikor, en hint av kanel och en mör vinägerpajskal drar fördel av dessa underbara stenfrukter.

Recept


Det här är mitt nya recept på persikapaj och pajskal. Det blev perfekt!! Jag har haft problem med andra skorprecept – det brukar bli smuligt och för flagigt, men ägget och vinägern gör den här skorpan perfekt flagnande och flexibel. Mycket lättare att hantera. Som andra sa, håll sockret på den låga delen – syrligheten från persikorna passar perfekt med muskotnöt och kanel. Älskade det!–Maggie


Betyg: 5 av 5.


Ett stort bakplåtspapper fyllt med blåbärspaj med gallerskiva, med bitar som saknas och en spatel.

Servera denna paj för att mata en folkmassa på din nästa släktträff. En flagnande skorpa och gallertopp fylls med en försiktigt kryddad blåbärsfyllning och det hela bakas på en plåt.

Recept

En kokt aprikosgalett på en bit bakplåtspapper med en metallspatel bredvid.

Med en aprikosgalette har du det bästa av sommaren – en mogen, söt frukt som talar för sig själv, som kräver väldigt lite tillsatt socker och en lätt, smörig skorpa som är krånglig.

Recept


Det här receptet var lika enkelt som det var gott. Jag lade till söta körsbär ovanpå aprikoserna och tycker att det gjorde att galetten inte bara såg väldigt vacker ut utan bidrog till dess läckerhet.– Betty


Betyg: 5 av 5.


En fyrkant av rustik körsbärssmördegstårta, toppad med en klick vispgrädde.

Denna rustika körsbärstårta kväver en smördegsskorpa med frangipane, körsbär och mandel. Det är en fantastisk sommardessert med sin lila sommarstenfrukt.

Recept

En färsk fikon- och hallontårta som översållas med honung på ett svart fat.

Denna färska fikonhallontårta med honung är gjord med lager av färsk frukt i en mandelbakelse som är överdrålad med varm honung. Smakar lika spektakulärt som det ser ut.

Recept

En vit persika crostata--skivor av vita persikor i en cirkel av deg vikta över på kanterna med ett ark pergament

Denna vita persika crostata är gjord av mogna vita persikor, socker och citron – som allt är insvept i en smörig pajskal. Det är en enkel, rustik och lättsam sommardessert som gör bra användning av stenfrukt. Prova plommon och nektariner också.

Recept

En rabarberfarinsockerpaj skuren i 7 klyftor där en skiva saknas.

Denna rabarberfarinsockerpaj kombinerar en sötsyrlig rabarber- och farinsockerfyllning med en mör, flagnande smörskorpa. Resultatet är perfekt paj.

Recept

Vanliga frågor om sommarfruktpaj

Vad är skillnaden mellan en fruktpaj, tårta, crisp, crumble och skomakare?

Oavsett vad du väljer att baka så involverar de alla den magiska kombinationen av skorpa eller deg och en fruktfyllning. Pajer och tårtor har i allmänhet en botten (och ibland översta) skorpa gjord av mjöl och fett, medan chips och smulor har en topping gjord av någon kombination av mjöl, havre, kryddor och fett, men har vanligtvis inte en bottenskorpa. Skomakare använder en fruktfyllning som är toppad med kexdeg.

Även om de inte är lika vanliga, inkluderar andra liknande desserter svackor, grymtningar, spännen och sonkers. Slumps, grunts och sonkers liknar skomakare genom att de är gjorda med en kexliknande topping över en fruktfyllning, medan spännen är mer kakliknande.

Finns det något grundläggande fruktfyllningsrecept jag kan följa för vilken sommarfruktpaj som helst?

Medan varje recept är något annorlunda, följer alla pajfyllningar en liknande formel. För att göra en pajfyllning med vilken sommarfrukt du än har till hands, kolla in det här receptet för fyllning av stekfruktpaj.

Hur ska fruktpajer förvaras?

Fruktpajer, tårtor och chips håller sig väl i rumstemperatur, löst täckta i upp till 2 dagar. För längre förvaring, täck över och ställ i kylen i upp till 2 dagar till.

© 2022 Leite’s Culinaria. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.Source link

Rate this post

Leave a Reply