Kallt väder betyder tröstande soppor och grytor finns på repris vid våra middagsbord. Här är åtta av våra favoriter för att värma din kropp och ge din själ näring.

En tallrik med nötköttsgryta, en skål med bönor, en båge med tortellinisoppa, en gryta med kalkonköttbullsoppa.  Titeln lyder: "Trösta mig med soppa och gryta."

Från rekordstora snöfall (jag pratar med dig, Buffalo) till rekordstora nederbörd (räcker upp handen, Kalifornien) till -9°F temps tillsammans med strömavbrott (det skulle vara vi i Connecticut), få ​​av oss har blivit skonade.

Om vi ​​någon gång har behövt tröstande soppor och grytor så är det i vinter.

Men det sista någon av oss vill ha är komplicerade, överdrivna recept. Enkelt och rejäl är vägen att gå.

Ändå har jag precis varit ett stort soppfan, men den här månaden har jag suttit vid bordet många gånger, soppsked redo. Det kändes bara…rätt. Du vet?

Dessa recept kommer att hålla dig väl till pass i veckor (och stormar) framöver. Naturligtvis, om du vill piffa upp saker och ting lite, kan du baka av en limpa örtsurdegsbröd eller pastrami-och-ostfylld babka.

En enkel äppel-, selleri- och valnötssallad är en bra sidekick till någon av dessa soppor.

Och, om det är din grej att förgylla liljan, är dessa smöriga sablékakor eller dessa överseende dubbla chokladkrukor de crème bara biljetten.

Vad du än gör, håll dig varm, torr och mätt.

Ordet "David" skriven i manus.

Tre skålar minestronesoppa med en liten skål pesto på sidan.

Denna minestronesoppa är en uppdaterad italiensk klassiker gjord med på gammaldags vis med de vanliga morötterna, tomaterna, potatisen, grönkålen, zucchini, bönor och pasta … tillsammans med en oväntad klick pesto som förvandlar en sparsam grönsaksfångst- allt till något som verkligen är häpnadsväckande.

Recept

Bitar av nötköttsgryta med rött vin och potatismos i en vit skål med en gaffel inbäddad.

Denna nötköttsgryta med rött vin, gjord på nötchuckstek och en rik rödvinssås, kan göras i din Instant Pot eller bräseras i ugnen.

Recept


Detta nötköttsgrytorecept är helt enkelt extraordinärt. Ganska bokstavligt. Jag måste erkänna att jag har klarat det två gånger under denna kalla, regniga vecka i kustnära Maryland.

Jag har tyckt mycket om att lägga till mina egna grönsaker vid servering – min favorit var i särklass curryrostade morötter och svartpepparmos, båda på den här sidan också.– Kristen K.


En vit emaljgryta fylld med kalkonköttbullsoppa.

Denna kalkonköttbullssoppa med spenat är ett hälsosammare riff på italiensk bröllopssoppa och är gjord med miniköttbullar gjorda med kalkon. Innehåller även farro, ett nötaktigt fullkorn. En veckokvällsfix som är tillfredsställande, enkel och barnvänlig.

Recept

En metallkastrull fylld med vita böngryta med tomater och rosmarin, med skålar, servetter och redskap i bakgrunden.

Kryddig och sprängfylld med inslag av vitlök för att komplettera den möra korven, denna böngryta med rik struktur är den perfekta tröstande vinterkvällen.

Recept


Det här receptet för gryta med vita bönor väckte fantastiska minnen och smaker av en gemensam måltid tillagad av en italiensk mamma efter en rundtur i en liten olivoljaprocessor i södra Italien. Jag lade inte till korven för att hålla den köttfri.

Det var jättegott med majsbröd och ett glas Chianti. (Det skulle vara underbart med ciabatta och en fin olivolja också.)– Deb L.


En stor gryta med Ina Gartens lätta tomatsoppa med en grillad ostmacka som skärs i krutonger bredvid.

Denna tomatsoppa är kryddad med saffran, som har tillräckligt med smak för att stå emot Gruyère i krutongerna. Och det hela är väldigt lätt att sätta ihop och slår ut allt från en burk, när som helst.

Recept


Jag hade tänkt att jag aldrig skulle få en god hemmagjord tomatsoppa igen för jag kan inte få tag i en hyfsad tomat här uppe i snöland och kan inte odla en heller!

Men jag hade fel. Denna soppa med San Marzano konserverade tomater var utmärkt! Vi älskade det!– Anne S.


En blå tallrik med en portion krämig fransk kycklinggryta serverad över ris och garnerad med persilja.

Den här versionen av blanquette är något förenklad genom att den inte innebär att göra en roux men den är inte mindre smakrik. Servera detta med vanligt kokt ris och garnera med färska timjanblad och persilja för en enkel, tröstande måltid som går snabbt ihop, även på en vardag.

Recept

En vit skål med blomkålssoppa på en vit linneduk med en sked vilande bredvid.

Denna eleganta blomkålssoppa är rik och ostliknande tack vare tillsatsen av ädelost.

Recept


Utsökt. Jag använde inte ädelost, jag använde gammal cheddarost, eftersom mina vänner inte gillar ädelost. Jag hade extra fruset morotsvatten som jag tillsatte. Vi älskar soppor den här tiden på året.–Patricia C.


Två skålar fyllda med tortellini, ärtor och spenat.

Lätt tortellinisoppa är ett snabbt och enkelt veckodagsrecept gjort med tortellini, spenat, ärtor och kycklingbuljong från butik. Superenkelt och perfekt för hela familjen.

Recept

Vanliga frågor om soppa

Fryser soppan bra?

Ja, soppa fryser i allmänhet väldigt bra. Efter att du har förberett din soppa, kyl den till rumstemperatur och dela den sedan mellan plastbehållare eller återförslutbara påsar. Frys in i upp till 3 månader, tina sedan i kylen över natten innan du värms upp igen.

Hur länge håller soppa och gryta i kylen?

Vi rekommenderar att förvara överbliven soppa och gryta i slutna behållare i kylen och konsumera dem inom 5 dagar.

Soppor och grytor är universellt älskad komfortmat, perfekt för kallt väder eller när du känner dig dålig. Även om kycklingsoppor är de mest populära sopprecepten vi har testat, har vi mycket mer att välja på. Kolla in hela vår samling av sopprecept och låt oss veta din favorit i kommentarerna nedan.

© 2023 Leite’s Culinaria. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.Source link

Rate this post

Leave a Reply