Adonis-cocktailen kombinerar vermouth, ett par stilar av sherry, apelsinbitter och en twist. En cocktailklassiker som är uppkallad efter den där oerhört snygga grekiska guden och närmare bestämt Broadwayshowen som kom senare.

Adonis-cocktailen har sitt ursprung i slutet av 1800-talet och, som historien säger, har den fått sitt namn efter den populära Broadway-musikalen om den grekiska myten. Det är en sofistikerad dryck med söt och torr sherry blandad med söt vermouth och apelsinbitter. Det råkar också vara en cocktail med låg alkoholhalt, så vi uppmuntrar starkt att hänge oss åt några sekunder. Det gjorde vi verkligen.

När du har bemästrat den, och fortfarande har massor av söt vermouth kvar att använda, gå vidare till näsduken panky cocktail.–Angie Zoobkoff

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN SHERRIES?

I de mest allmänna termerna är sherry ett vin som huvudsakligen görs på druvan Palomino, som sedan förstärks med druvbrandy. Adonis tar 2 olika typer av sherry, en som är mörk och torr och en som är söt. Det finns många typer av sherry, så många att du kanske behöver ett litet tips innan du handlar detta recept.

Äkta sherry tillverkas endast i Jerez-regionen i Spanien och flaskan kommer att märkas som Jerez-Xérès-Sherry, så det är det bästa stället att börja. Generellt sett är sherry indelad i fino (blek, lätt, torr och delikat) och olorosa (djupt färgad, fruktig, fyllig och torr).

Dessa sherry blir sedan en annan sorts sherry när de sötas. Pedro Ximénez, som används här, är den sötaste av de söta sherryna, och den är sirapig och russinig. Du kan ersätta en blek eller grädd sherry istället om du vill ha något lite lättare.

  • I ett blandningsglas fylld med is, kombinera bitter, vermouth och båda sherryna och rör om med en barsked.
  • Sila av cocktailblandningen i en långskaftad coupé (eller annat glas) fylld med is. Garnera med citrontwist och servera.

Servering: 1 dryckKalorier: 89 kcalKolhydrater: 4 gProtein: 1 gNatrium: 2 mgKalium: 35 mgSocker: 1 gKalcium: 4 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2016 Barbara Scott-Goodman. Foto © 2016 Jennifer May. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Med bara 4 raka ingredienser och en twist är denna underbart lätta och välsmakande Adonis-cocktail redo. Det här är definitivt en aperitif som är lätt att smutta på som är perfekt som en drink före middagen, men jag skulle också överväga att smutta på den hela natten lång. Den bärnstensfärgade färgen är ljuvlig och får mig att tänka att det skulle vara härligt under semestern.

Apelsinbitterna tillför lite av en kryddfylld kick medan vermouth och sherry tillför en touch av bitterhet tillsammans med en välbalanserad, bittersöt rikedom. Denna cocktail är full av smak och definitivt en keeper! Observera att det tjänar en. Du kanske vill överväga att göra en större sats för att dricka hela natten. Jag använde Dillons Small Batch Sweet Vermouth (kanadensisk) istället för Carpano Antica.

Även om ingredienserna till detta Adonis-cocktailrecept var svåra att hitta, när jag väl blandade ihop det, var jag förälskad i de subtila smakerna av vermouth och sherry blandat med apelsin. Jag kan inte vänta med att göra fler av dessa smakrika cocktails med låg alkoholhalt.

Jag tror att cocktailen skulle smaka bättre med några fler skvätt apelsinbitter och en twist av apelsin snarare än citron. Jag använde Lustau Amontillado Los Arcos Jerez Xeres, Harvey’s Bristol Cream och Dolin sweet vermouth.

Jag älskar att ha den här nya cocktailen att lägga till i min verktygslåda, särskilt för att den faktiskt är en klassiker och kan vara en aperitif eller huvudevenemanget. Det gav Carpano Antica-vermouthen en huvudroll för att visa upp de aromatiska egenskaperna som gör den så intressant och, med stöd av beskan, parades den vackert med en kombination av torr och söt sherry för att göra en mer lik cocktail – som i, ja snälla, jag tar en sekund.

Jag använde en torr sherry och en sötare. Detta är väldigt subjektivt eftersom jag tycker att Amontillado är söt och fino nästan tillräckligt torr, så i avsaknad av en ordentlig torr Oloroso använde jag en fino för den torra sidan och en blandning av Amontillado för den sötare. Någon med en sötare preferens kanske går med något ännu mer oxiderat, men jag rekommenderar att du försöker para ihop sherryna som kontrasterande så att den övergripande sötman (inklusive vermouth) inte överväldigas. Jag använde Meyer citrontwists. Och för att hålla måtten enkla uppmuntrar jag dig att dubbla detta recept och dela. Skål!

Ursprungligen publicerad 20 juni 2017

Source link

Rate this post

Leave a Reply