För denna klassiska Eggs Florentine skeds gräddad spenat på rundor av smörsmord rostat bröd och toppas med pocherade ägg och hollandaisesås. Hackad gräslök avslutar den perfekt.

Ägg Florentine, Benedict och Arnold. Namnen påminner mig alltid om en Revolutionärt krig spionring. Men egentligen är de tre klassiska äggpreparat. För vegetarianerna bland oss ​​finns det florentinska ägg, gjorda på gräddad spenat och hollandaisesås. Pescatarians kan njuta av ägg Arnold gjort med rökt lax istället för spenat, medan köttätarna där ute kan gräva i härliga pocherade ägg toppade med tjockskuren skinka, även känd som Eggs Benedict. Är inte alternativen storslagna?–David Leite

Ägg Florentinska vanliga frågor

Vad är det enklaste sättet att göra hollandaisesås?

Är du hollandaise-modig? Inte när det gäller att äta den klassiska äggtoppen, utan när det gäller att göra denna traditionella och, för vissa, skrämmande sås? Vara lugn. Vi har ett ännu enklare alternativ till hollandaisesås. Det är ett recept för hollandaise-mixer som du kan göra istället för det som finns nedan. Ditt val.

Vad är skillnaden mellan Eggs Benedict och Eggs Florentine?

Tillsatsen av ett lager av sauterad spenat är det som skiljer ägg florentinska från ägg Benedictus.

Till hollandaisesåsen

Gör hollandaisesåsen

  • Placera en kastrull med vatten på medelvärme. Du vill att vattnet ska sjuda, inte koka. Placera en värmesäker skål med äggulorna över men inte rör vid pannan med vatten. Börja vispa direkt.

  • Tillsätt långsamt smöret i äggulorna, några bitar i taget, vispa kraftigt tills det är blandat innan du tillsätter mer smör. Håll temperaturen under smöret på låg och ta dig tid, tillsätt smöret långsamt. Nyckeln här är låg och långsam så att äggen inte rör sig. Istället vill du emulgera ägget och smöret tillsammans. [Editor’s Note: Basically, you want to melt the butter without scrambling the eggs.]

  • Fortsätt koka och rör om tills hollandaisesåsen har tjocknat tillräckligt för att täcka baksidan av en träslev. Om den blir för tjock, tillsätt en skvätt kallt vatten. Smaka av med salt och peppar och tillsätt en skvätt citronsaft för en touch av skärpa för att jämna ut den krämiga fylligheten. Servera så fort som möjligt, eftersom hollandaise inte blir bra igen. Lita på oss.

Gör och sätt ihop äggen Florentine

  • Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Häll i den tunga grädden och låt puttra i någon minut tills den börjar minska och tjockna. Släng i spenatbladen och koka i 2 till 3 minuter, tills bladen har vissnat. Dra kastrullen från värmen och krydda spenaten med salt, peppar och muskotnöt.

  • Fyll en djup kastrull med cirka 3 tum vatten och låt det koka försiktigt, inte rullande. Tillsätt vinägern och rör om för att få en bubbelpooleffekt. Knäck de 4 äggen försiktigt i grytan. Bubbelpoolen och vinägern hjälper varje äggvita att hålla ihop i stället för att sträcka sig till någon hemsk amöba-liknande form.

  • Låt äggen sjuda försiktigt i 2 till 3 minuter. Du siktar på en vinglig men vällagad vit med en rinnande äggula. Använd en hålslev och flytta försiktigt äggen till en tallrik med hushållspapper för att suga upp överflödigt vatten.

  • Toppa den smörade toasten med den gräddade spenaten. Om du har tid och lust kan du skära rostat bröd i cirklar bara något större än ägget med hjälp av en kexskärare. Lägg försiktigt ett ägg ovanpå varje bunt och sked en generös portion hollandaise ovanpå. Garnera äggen Florentine med krasse eller gräslök.

Servering: 1 delKalorier: 834 kcalKolhydrater: 16 gProtein: 13 gFett: 81 gMättat fett: 48 gFleromättat fett: 5 gEnkelomättat fett: 22 gTransfett: 3 gKolesterol: 521 mgNatrium: 281 mgKalium: 565 mgFiber: 2 gSocker: 2 gVitamin A: 9750 IUC-vitamin: 23 mgKalcium: 175 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2012 Jane och Myles Lamberth. Foto © 2012 Mike Searle. Alla rättigheter förbehållna.

Ägg florentinska variationer

Ägg Benedict

Åh, klassikern. För detta, använd tjockskurna skinkskivor istället för den krämade spenaten.

Ägg Arnold

Istället för gräddad spenat, skär några skivor färsk rökt lax av utmärkt kvalitet och släng dem på rostat bröd.

Ägg Blackstone

Använd lite fantastiskt härligt bacon (du gör ditt eget hemgjorda bacon, eller hur?) istället för spenaten och toppa med en tomatskiva.

Crabcakes Benedict

Byt ut spenaten mot en krabbakaka.

Ägg Sardou

I den här versionen är spenaten ersatt med kronärtskockor, ansjovis och några spån av tryffel. (Tryffelolja skulle fungera på sin plats om det behövs, natch.)

Friterad grön tomat Benedict

För denna lilla pärla, byt ut spenaten mot en knaprig stekt grön tomat.

Recepttestares recensioner

Jag har alltid velat lära mig att göra hemlagad hollandaise och att pochera ägg utan några tjusiga grejer men har alltid varit skrämd av recept. Föreställ dig min förvåning över att hitta båda dessa kulinariska mysterier förklarade så enkelt i ett recept!

Även om det är lite tidskrävande, går hollandaisen ihop ganska lätt. Receptet är enkelt och okomplicerat och äggen fungerade perfekt. Vi gjorde ägg Arnold, och jag skulle inte ändra på någonting av det. Jag kan inte vänta med att prova de andra varianterna så fort mina artärer täpps till.

Jag tyckte att det här florentinska äggreceptet var lätt att följa och det var snabbt att göra och perfekt för en helgfrukost. Jag bestämde mig för att göra Eggs Benedict variation med tjocka skivor skinka. Jag skulle rekommendera att använda osaltat smör, som anges i receptet, eftersom det gör det möjligt för kocken att justera kryddningen på lämpligt sätt. Av en slump använde jag lättsaltat smör som jag tyckte var alldeles för salt för min smak.

Jag har aldrig haft någon större framgång med att pochera ägg med vinäger (vilket gör att huset luktar vinäger) och vattenvirvlingsmetoden (som gör att äggvitan bryts upp i virvlar av vitt, även med de färskaste äggen). Därför skulle jag rekommendera att koka upp en kastrull med vatten och bryta varje ägg i en separat liten behållare och sedan skjuta in varje ägg i sin tur i det nästan stilla vattnet. Det stilla vattnet låter dig se när äggen nästan är kokta. Om du ser till att alla ägg börjar koka vid ungefär samma tid kommer att betyda att alla är klara samtidigt.

Hollandaisesåsen var enkel och snabb att tillaga och jag höll min varm i skålen över pannan med hett vatten som jag hade använt för att tillaga såsen.

Jag gjorde äggen Arnold variant av receptet. Det var så smaskigt. Jag använde en djup hålslev för att skjuta ner ägget i vattnet och ta bort det från vattnet, och jag använde cirka 3 tum vatten för att pochera, för med mer vatten har jag för mycket problem med att hålla ihop ägget, eftersom äggulan går till botten, och vitorna stannar mot toppen.

Ursprungligen publicerad 17 april 2014

Source link

Rate this post

Leave a Reply