Dessa äggbitar är lika välkomna när du behöver en snabb hälsosam frukost på väg ut genom dörren eller på en lugn brunch. De kan anpassas med dina favoritfyllningar och bakas i fullstora eller minimuffinsformar.

Åtta äggbitar staplade på en rund vit skålad tallrik, omgiven av bruna ägg.

Anpassad från Mandy & Rebecca Wolfe | Mer Mandy’s | Aptit av Random House, 2022

Det är så svårt att hitta en frukost som är lätt att bära, inte laddad med kolhydrater och socker och klar på några sekunder (om du bara värmer upp den). Och så, voilà: Les Mini Egg Bites. Du bakar muffinsformar av dessa brekkiebomber, så du har massor att förvara i kylen eller frysen för framtiden när stämningen är på väg!

Det roliga med dessa är att du kan skräddarsy dem efter eget tycke – hålla dem vegetabiliska (vilket dessa är) och blanda ihop dem med olika grönsaker, eller lägga till kött om du vill. Och de är fantastiska även om du är mjölkfri – utelämna grädden och osten så blir de lite mindre fluffiga men smakar ändå gott!–Mandy & Rebecca Wolfe


Varför våra testare älskade detta

Våra testare var glada över att dessa var “så enkelt och så gott” och förvaras väl. Sasha P. proklamerade till och med att de var det bättre än den populära kafévarianten.

Jenny H. anslöt sig till sin kommentar, “Lätt, roligt och rikligt, det här receptet på mini äggbitar är en stabil vinnarespeciellt för alla som har ont om tid och vill ha en näringsrikt, sockerfritt frukostalternativ.

Anteckningar om ingredienser

 • Grönsaker–Du kan ändra grönsakerna till vad du föredrar eller vad du än har till hands. Färska tomater, hackad broccolini, strimlad zucchini eller gröna är alla bra val.
 • Tung grädde–Grädden ger fyllighet till dessa frukostbitar, men du kan byta ut halva och halva eller utelämna krämen för ett lättare alternativ.
 • Cheddarost– Byt ut din favoritost här, om du föredrar det. Monterey eller pepper Jack eller mozzarella skulle vara bra val. Använd inte riven ost eftersom den inte smälter bra.
 • Soltorkade tomater– Våra testare hade bäst resultat med oljepackade tomater. Du kan ersätta den torra varianten, men överväg att blötlägga dem kort i varmt vatten innan du använder dem så att de blir lite mer följsamma.

Hur man gör detta recept

 1. Värm ugnen till 400°F. Klä din muffinspanna med matlagningsspray.
 2. Fräs lök och svamp i olja. Koka grönsakerna mjuka och gyllene.
 3. Gör äggkoppsfyllningen. Vispa ihop ägg, grädde, ost, soltorkade tomater, basilika och de sauterade grönsakerna. Krydda med salt och peppar.
 4. Grädda äggbitarna. Häll äggfyllningen i muffinsbrunnarna, fyll var och en till cirka 3/4. Grädda tills den är gyllenbrun ovanpå och äggfyllningen börjar dra sig bort från sidan av muffinsformen.
 5. Kyl något. Ta ut äggbitarna ur muffinsformen och servera varma eller rumstemperatur.

Vanliga frågor om recept

Hur ska jag servera dessa?

För en lågkolhydratmåltid, servera dessa läckra äggbitar tillsammans med lite knaprig bacon eller korv. Alternativt kan du stoppa dem i en hemgjord bagel eller engelsk muffins. Våra testare njöt också av dessa med lite het sås.

Kan jag använda olika fyllningar?

Definitivt. Använd gärna färska tomater, hackad broccolini, spenat eller grönkål, eller till och med lite strimlad zucchini i stället för de rekommenderade grönsakerna. Du kan också röra i kokt smulad korv eller bacon innan du bakar äggbitarna.

Kan jag göra dessa i förväg?

Ja, faktiskt, våra testare fann att de tyckte om dessa ännu mer dagen efter bakning. Gör äggbitarna, kyl till rumstemperatur och förvara sedan i en lufttät behållare i upp till 5 dagar. Värm på nytt i mikron eller i varm ugn, eller servera dem i rumstemperatur.

Kan man frysa äggbitar?

Ja. Låt dem svalna till rumstemperatur, frys sedan in i ett enda lager på en bakplåt och förvara i en lufttät behållare eller återförslutbar påse i upp till 2 månader. Tina i kylen över natten innan uppvärmning och servering.

Hjälpfulla tips

 • Klä din muffinsform mycket väl med matlagningsspray eller olja innan du fyller den med äggblandningen.
 • Överbaka inte, annars kan äggen bli sega och gummiaktiga. Du vill att äggfyllningen ska vara precis stel.
 • Rester kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar. Värm överblivna äggbitar i mikrovågsugnen i 15 till 30 sekunder. De är också bra att servera i rumstemperatur.
 • Detta äggbitsrecept är lämpligt för glutenfri dieter.

Fler bra recept på bakade ägg

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Äggbitar

Åtta äggbitar staplade på en rund vit skålad tallrik, omgiven av bruna ägg.

Dessa enkla äggbitar är packade med grönsaker och är ett perfekt hälsosamt vegetariskt frukostalternativ för hektiska morgnar.

Prep 15 min

laga mat 20 min

Total 35 min

12 stora eller 24 små äggbitar

156 kcal

 • Värm ugnen till 400°F (205°C). Bestryk en standard eller två minimuffinsformar väl med matlagningsspray.

 • Kombinera löken, svampen och olivoljan i en nonstick-panna på medelhög värme och koka tills den är mjuk, 4 till 6 minuter. Ta av från värmen och låt svalna.

 • Knäck äggen i en stor skål och vispa noggrant. Tillsätt grädde, cheddar, soltorkade tomater, basilika och lök- och svampblandningen och blanda väl. Krydda med salt och peppar.

 • Fyll varje hålrum i muffinsformarna ungefär tre fjärdedelar med äggblandningen. Grädda tills äggen börjar dra sig bort från sidorna av formarna och topparna ser gyllenbruna och karamelliserade ut, 11 till 13 minuter för minimuffinsformar och cirka 15 minuter för en vanlig muffinsform.

 • Ta ut ur ugnen och låt svalna något innan du slukar.

 1. Lagring-Rester kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar.
 2. Återuppvärmning –Värm överblivna äggbitar i mikrovågsugnen i 15 till 30 sekunder. De är också bra att servera i rumstemperatur.
 3. Byt upp fyllningen –Ersätt andra grönsaker som strimlad zucchini, hackade grönsaker eller hackad broccolini, eller lägg till kokt smulad korv eller bacon.
 4. Diet-Detta recept är lämpligt för glutenfri dieter.

Servering: 1stor äggbitKalorier: 156kcal (8%)Kolhydrater: 2g (1 %)Protein: 8g (16 %)Fett: 13g (20 %)Mättat fett: 5g (31 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 0,02gKolesterol: 202mg (67 %)Natrium: 113mg (5 %)Kalium: 165mg (5 %)Fiber: 0,4g (2 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 502IU (10 %)C-vitamin: 4mg (5 %)Kalcium: 71mg (7 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Source link

Rate this post

Leave a Reply