Om du har högar av färgade påskägg till hands som tigger om att bli förbrukade, då är denna äggsallad utan majonnäs precis vad du behöver. Inga äggrester? Inget problem. Denna enkla måltid kommer fortfarande ihop i ett nafs.

En brödskiva toppad med äggsallad utan majonnäs och vit tallrik.

Denna äggsallad gjord utan majonnäs är inte din mormors äggsallad. Istället är den fullproppad med försiktigt karamelliserad lök och olivolja och till och med vitlök, och den är så förvånansvärt härlig att du kanske upptäcker att du inte kommer att missa den traditionella majonnäsen. Enligt författaren fungerar det varmt eller kallt, i en smörgås eller ovanpå grönsallad, och vi fann att detta var helt sant. Det går kanske till och med bäst smugit direkt från stekpannan i en sked. (Äh, inte för att vi gör det…)–David Leite

En brödskiva toppad med äggsallad utan majonnäs och vit tallrik.

Äggsallad utan Mayo FAQs

Hur länge ska jag koka mina kokta ägg?

Att tajma hårdkokta ägg kan vara en utmaning, men vi kan hjälpa till. Vi föreslår faktiskt att du ångkokar äggen istället för att koka dem, och vi har ett praktiskt dandy-diagram så att du (och vi!) aldrig kommer att behöva drabbas av överkokta äggulor igen. Kolla in alla tips här i Hur man ångar hårdkokta ägg.

Hur länge håller äggsallad?

Äggsallad kan förvaras i en förseglad behållare, i kylen, i upp till 5 dagar.

Äggsallad utan majonnäs

En brödskiva toppad med äggsallad utan majonnäs och vit tallrik.

Denna äggsallad utan majonnäs är absolut inte din mormors recept. Men det är så förvånansvärt härligt att vi tror att du inte kommer att missa den traditionella versionen alls.

Prep 10 minuter

kock 35 minuter

Total 45 minuter

  • Värm oljan i en stor stekpanna på medelvärme tills den skimrar. Tillsätt vitlök och lök, rör om för att täcka med oljan och täck sedan. Koka, rör om då och då, tills vitlöken och löken är väldigt mjuka, cirka 30 minuter. Det kan vara nödvändigt att sänka värmen något för att de inte ska brännas och lägga till en gnutta olivolja om något börjar fastna i stekpannan.

  • Ta av stekpannan från värmen. Använd baksidan av en gaffel för att mosa den varma vitlöken och löken tills blandningen har en mjuk, syltliknande konsistens. Skjut löken och vitlöken åt sidan och använd baksidan av samma gaffel för att mosa äggen till ett mjukt pålägg. Tillsätt den mosiga vitlök-lökpastan i äggen och rör om tills den är helt införlivad. Krydda rikligt med salt och peppar efter smak.

  • Servera äggsalladen på rostat bröd som en smörgås eller med endive, kex eller salladsblad som hors d’oeuvre.

Servering: 1delKalorier: 284kcal (14%)Kolhydrater: 6g (2 %)Protein: 13g (26 %)Fett: 23g (35 %)Mättat fett: 5g (31 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 14gTransfett: 1gKolesterol: 372mg (124 %)Natrium: 145mg (6 %)Kalium: 211mg (6 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 2g (2 %)Vitamin A: 541IU (11 %)C-vitamin: 4mg (5 %)Kalcium: 73mg (7 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 26 mars 2016

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply