Air Fryer brysselkål är krispiga i kanterna och möra i mitten. Detta enkla brysselkålsrecept är den perfekta sidorätten för alla måltider. De är inte bara absolut läckra och beroendeframkallande, utan de är också snabba att göra.

Air Fryer brysselkål på serveringsfat

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Om du läser det här inlägget är du förmodligen redan ett fan av brysselkål. För att vara ärlig så älskade jag dem inte alltid och jag är säker på att det beror på att de jag provade var bittra och inte tillagade på rätt sätt. Jag undvek dem i flera år tills jag lärde mig grunderna. Läs igenom dessa tips och förslag så är du på väg att göra brysselkål som du kommer att längta efter. Hela vår familj älskar dessa nu och de är en stapelvara som rostad potatis för oss.

Vad är brysselkål?

Brysselkål är en medlem av Gemmifera-gruppen av kål, även känd som Brassica Oleracea. Även om de ser ut som minikålar är de olika. Kål har stora blad medan brysselkål är knoppar och de är tätare i konsistensen medan kål är mildare i smaken.

Det finns så många sätt att tillaga brysselkål. Om du älskar brysselkål, se till att prova vår rostade brysselkål, eller brysselkål i Alfredo-sås.

Ingredienser till Air Fryer brysselkål

Ingredienserna till det här receptet är så enkla och du har med största sannolikhet redan fått dem hårda.

 • Brysselkål – Använd färsk, inte fryst.
 • Vitlökspulver – Vi använde vitlökspulver eftersom det är mindre benäget att bränna sig, men du kan använda tunt skivad vitlök istället.
 • Salt – Vi använder fint havssalt och du kan tillsätta mer efter smak.
 • Peppar – Färsk eller mald peppar fungerar, lägg till mer eller mindre efter dina personliga önskemål.
 • Olja – Olivolja hindrar knopparna från att torka när de tillagas och ger krispighet. Vi använde lätt olivolja men vegetabilisk olja eller jordnötsolja fungerar alldeles utmärkt.
Brysselkål Ingredienser med kryddor och olja

Är brysselkål hälsosamt?

Brysselkål har så många hälsofördelar och vi älskar alla ursäkter för att äta dem från dessa krispiga Air Fryer brysselkål till rakad brysselkålsallad. Här är bara några anledningar till varför grönsakerna är så älskade:

 • Hög i näringsämnen
 • Hög i fiber
 • Har antiinflammatoriska egenskaper
 • Hög i vitaminer

Hur man gör Air Fryer brysselkål

 1. Trim – Skär bort ändarna på brysselkålen och ta bort eventuella missfärgade blad.
 2. Skiva brysselkålens i hälften (håll den hel om det är en riktigt liten knopp).
 3. Ringla olja och krydda över brysselkålen.
 4. Kasta försiktigt att kombinera.
 5. Air Fry – Överför till frityrkorgen och koka tills önskad mjukhet.

Proffstips: Den mest tidskrävande delen av att förbereda brysselkål är trimningen. Du kan trimma dem flera timmar eller till och med två dagar i förväg och sedan täcka över och kyla tills du är redo att börja laga mat.

Steg för steg hur man tillagar brysselkål i airfryern

Variationer

Det finns så många olika varianter av att servera och laga brysselkål, här är några av våra favoritsmakkombinationer:

 • Bacon – Skär bacon i lagom stora bitar och lägg i korgen när du lagar mat.
 • Ost – Riv färsk parmesanost vid servering.
 • Svampar – Halvera svamp och lägg i korgen halvvägs genom tillagningen.
 • Nötter – Garnera den kokta brysselkålen med rostade pekannötter, valnötter, pinjenötter eller mandel.
 • Glasyr – Ringla över balsamicoglaze vid servering.
Brysselkål i en airfryer.

Tips för de BÄSTA brysselkålen

 • Köp Fresh – Använd alltid färska och inte frysta grönsaker och tillaga inom 3 dagar efter att du köpt brysselkål för bästa smak. De tenderar att bli bittra vid längre lagring.
 • Uniform i storlek – För jämn matlagning, behåll storleken densamma. Om du har olika stora knoppar i påsen, hälften av de större och behåll de mindre hela så de kokar jämnt.
 • Blötlägg för mjukhet – Vill du ha insidan mjuk och krispig utsida, blötlägg i vatten 8-10 minuter före tillagning, häll sedan av vattnet och klappa torrt innan du kryddar. Detta är ett valfritt steg och vi hoppar ofta över det.

Servera med

Brysselkål är ett bra tillbehör för stora högtider som Thanksgiving, men också ett enkelt tillbehör för en vardagsmiddag. En Air Fryer är en bra genväg för att få dessa på bordet snabbt. Dessa groddar är också mycket mångsidiga och passar bra med många huvudrätter, såsom:

Luftstekt brysselkål serveras i en skål.

Make-Ahead

 • Förbered dig framåt – du kan putsa och skära dina färska brysselkål, förvara i en lufttät behållare och kyla dem i 1 till 2 dagar.
 • Förvara resterna i kylen – när groddarna har svalnat till rumstemperatur, täck över och ställ i kylen i 3-4 dagar.
 • Värm upp igen – Som en tumregel är det bästa sättet att värma upp att använda samma metod som användes för att laga maten. För att få brysselkålen att bli knaprig igen är det bäst att värma upp dem i airfryern. En mikrovågsugn fungerar snabbt men gör inte brysselkålen knaprig igen.
 • Frysning – Vi rekommenderar inte att frysa okokt brysselkål eftersom de blir mosiga. Du kan frysa de kokta knopparna i 3 månader i en fryspåse.

Fler Air Fryer-recept

Om du gillade det här receptet, prova fler Air Fryer-recept:

Air Fryer Brysselkål Recept

Förberedelsedags: 7 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Total tid: 22 minuter

Air Fryer brysselkål på serveringsfat

Det enklaste receptet på Air Fryer brysselkål, färdigt på mindre än 30 minuter. Krispiga på utsidan, mjuka och smakrika på insidan.

Författare: Valentina Ablaev

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$5-$8

Nyckelord:

Air Fryer brysselkål

Kök:

amerikansk

Kurs:

Sidorätt

Serveringar: 4 människor

 1. Putsa brysselkålen och ta bort eventuella missfärgade blad. Dela brysselkålen i halvor på längden från stjälk till ände och överför till en stor mixerskål.

 2. Ringla olja och krydda över brysselkålen och blanda ihop.

 3. Överför brysselkålen till airfryer-korgen och Air Fry vid 375°F i 12-15 minuter, eller till önskad färdighet och krispighet. Ta bort korgen och skaka halvvägs genom tillagningstiden för jämn brynning.Source link

Rate this post

1 Comment

 1. I agree with your point of view, your article has given me a lot of help and benefited me a lot. Thanks. Hope you continue to write such excellent articles.

Leave a Reply