Air Fryer Fried Chicken receptet är saftigt på insidan med krispigt krispigt hud!

Ben i kycklingbitar marineras till mör perfektion och slängs i en enkel mjölpanering. Med lätt skvätt olja tillagas kycklingen i en airfryer till krispig perfektion.

Det går snabbt att göra utan krångel eller mussel från en fritös, vilket betyder mindre fett, kalorier och röra med all smak.

air fryer stekt kyckling på en tallrik

Krispig luftstekt kyckling

Jag älskar verkligen stekt kyckling för skinnet och den saftiga kycklingen. Det känns som att det alltid är ömt. Den är jättegod som kycklingmacka med pommes frites eller serveras varm och krispig med våfflor.

  • Air fryer betyder Mindre fett (utan krångel med fritering).
  • Det kommer ut med krispig hud och saftigt kött.
  • Det är lätt att förbereda i förväg och luftsteka precis innan servering.
  • Air fryer stekt kyckling tillagas på kortare tid än ugnsstekt med bara en liten skvätt olja.
Ingredienser för att göra Air Fryer Friterad kyckling på en plåt

Ingredienser

Kyckling Det här receptet fungerar bäst med kycklingbitar med ben och skinn, snarare än benfria. Det fungerar för andra bitar som kycklinglår, kycklingbröst utan skinn, vingar, ben eller möra men tillagningstiden kan behöva justeras.

Marinad En kärnmjölksblandning med het sås i kombination med vitlökspulver gör köttet extra mört och smakrikt. Syrlig, inte kryddig och lite vitlökig!

Beläggning Majsmjöl och mjöl kombineras med vitlök, svartpeppar och kryddor och kryddor!

Hur man Air Fry Fried Chicken

Friterad kyckling är en av de där förrätterna som fritösen tillagas så perfekt!

  1. Marinera kycklingen i minst ½ timme och upp till 24 timmar.
  2. Muddra kycklingen i mjöl/majsmjölsblandningen och spraya väl med sprayolja eller matlagningsspray.
  3. Luftsteka i ett enda lager tills den är knaprig genom att vända kycklingen halvvägs.

Air Fryer kyckling tips

  • Ingen Air Fryer? Koka stekt kyckling i ugn istället för fritösen.
  • Om du använder benfri kyckling kan tillagningstiden minskas. Använd en termometer och koka tills kycklingen når 165°F.
  • Se till att kycklingen är i ett enda lager och att det finns lite utrymme mellan varje bit så att luften kan cirkulera.
  • Om det behövs, tillaga kyckling i omgångar. Värm all kyckling i 400°F i 4 minuter innan servering.
air fryer stekt kyckling på en tallrik toppad med persilja

Matrester

  • För att värma air fryer stekt kyckling samtidigt som den håller den krispig, luftsteka vid 400°F i 5-7 minuter beroende på tjockleken.
  • Alternativt kan du skära köttet från benen och stoppa in det i en välsmakande wrap, eller en paj för en helt ny måltid! Eller gör en läcker klassisk kycklingsalladsmacka.
  • Om det förvaras i en lufttät behållare eller påse med dragkedja i 3 till 4 dagar i kylskåp.

Fantastisk luftstekt kyckling

Älskade din familj denna Air Fryer Fried Chicken? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

kokt Air Fryer Fried Chicken

4,70 från 13 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Air Fryer Fried Chicken

Air Fryer Fried Chicken är mör & saftig på insidan, krispig och perfekt kryddad på utsidan!

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 35 minuter

Marinera tid 30 minuter

Total tid 1 timme 15 minuter

  • Förvärm airfryer till 370°F.

  • Kombinera kyckling, kärnmjölk, varm sås och vitlökspulver och ställ i kylen i minst 30 minuter eller upp till 24 timmar.

  • Kombinera alla beläggningsingredienser i en skål.

  • Ta bort kycklingen från marinaden låt överskottet droppa av.

  • Doppa kycklingen i mjölblandningen tills den är jämnt täckt.

  • Lägg kycklingen på en panna eller tallrik och spraya generöst med matlagningsspray eller olja.

  • Lägg kycklingen i ett enda lager i frityrkorgen och koka i 15 minuter.

  • Öppna airfryern och kontrollera om det finns torra mjölfläckar, spraya med olja om det behövs. Vänd kycklingen och koka ytterligare 10-15 minuter eller tills den är knaprig och kycklingen når 165°F.

  • Ta bort från airfryern och smaka av med salt och peppar.

Ingen Air Fryer? Koka stekt kyckling i ugn istället för fritösen.
Om du använder benfri kyckling kan tillagningstiden minskas. Använd en termometer och koka bara tills kycklingen når 165°F.
Se till att kycklingen är i ett enda lager och att det finns lite utrymme mellan varje bit så att luften kan cirkulera.
Om det behövs, tillaga kyckling i omgångar. Värm all kyckling i 400°F i 4 minuter innan servering.
Näringsinformation står för ⅓ av mjölblandningen och ¼ av marinaden.

4,70 från 13 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 500 | Kolhydrater: 15g | Protein: 34g | Fett: 33g | Mättat fett: 9g | Transfett: 1g | Kolesterol: 191mg | Natrium: 758mg | Kalium: 478mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 316IU | C-vitamin: 11mg | Kalcium: 44mg | Järn: 2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Kyckling, middag, förrätt, huvudrätt
Kök amerikansk
Översta bilden - fritös friterad kyckling.  Nedersta bilden - ingredienser för att göra fritös friterad kyckling med en titel
Air Fryer Fried Chicken med en titel
närbild av fritös stekt kyckling med text
air fryer stekt kyckling på en tallrik med text





Source link

Rate this post

Leave a Reply