Att göra dessa air fryer jalapeno poppers, halverad paprika fylls med färskost och cheddar och täcks med krispig panko-fyllning innan de luftstektas till gyllene perfektion. De är ett enkelt mellanmål som är klart på mindre än 30 minuter. Perfekt för ditt Super Bowl-spread eller en tillfällig sammankomst med vänner.

En grå tallrik fylld med jalapeño-popperhalvor och en skål med vit dipp på sidan.

Anpassad från Lisa Lillien | Hungry Girl Simply Comfort | St. Martin’s Griffin, 2022

Oavsett om du är värd för en triviakväll eller en Super Bowl-fest, är det alltid en utmaning att ha ett urval av hors oeuvres och snacks redo och heta på samma gång. Du har chili i långsamkokaren, vingar i fritösen och ostiga kanapéer i ugnen. Nu då?

Ange dessa luftstekta jalapeño poppers. De är snabba att montera, klara på mindre än 30 minuter och kan tillagas snabbt utan att använda någon ugn eller spishäll. Att vara värd för speldagen blev bara mycket roligare.–Angie Zoobkoff


Varför våra testare älskade detta

Våra testare var glada över att dessa krispiga snacks var “enkel att göra med lätta att hitta ingredienser” och älskade bekvämligheten med att göra dem i airfryern.

Jennifer W. anslöt sig till sin kommentar, “Air fryer jalapeno poppers är sant publikbehaglig när som helst på året. Dom är kryddig och krämig med en touch av crunch tack vare panko-skorpan.”

Anteckningar om ingredienser

 • Vispad färskost–Du kan byta ut vanlig färskost här om du föredrar en tjockare fyllning.
 • Cheddarost– Vanlig ost eller ost med låg fetthalt fungerar i det här receptet.
 • Jalapeñopeppar –Välj stora, fasta, fläckfria paprika. Om du använder jalapeños som är mindre än genomsnittet, minska tillagningstiden med 2 till 3 minuter och öka antalet paprika för att förbruka all fyllning.
 • Äggvita–Det här hjälper brödsmulstoppningen att fastna på poppers. Spara dina äggulor för Hollandaisesås eller vaniljsåsbaserade desserter, som denna citronmarängtårta eller mörk chokladglass.

Hur man gör detta recept

 1. Kombinera osten och hälften av vitlöks- och lökpulvret i en liten skål. Blanda panko, salt, peppar och resterande vitlöks- och lökpulver i en annan skål. Lägg äggvitorna i en tredje skål.
 2. Skär paprikan på mitten och fyll med färskostfyllningsblandningen. Doppa paprikahalvorna i ägget för att täcka och täck sedan i panko.
 3. Ställ in fritösen på 390°F. Tillsätt paprikan och koka tills de är gyllene.

Vanliga frågor om recept

Hur kryddiga är jalapeños?

Med en intensitet på 2000 till 8000 Scoville-enheter anses jalapeñopeppar vara milt kryddig. Jämfört med andra färska chilipeppar hamnar de i mitten av skalan, med poblanos och shishitos som är mildare och thailändska och habanero chili är mycket kryddigare.

Hur kan jag göra dessa mindre kryddiga?

Om du är mycket känslig för värme, se till att du tar bort alla frön och det vita membranet från insidan av din paprika efter att ha halverat dem. Du kan också minska värmenivån i dina paprika genom att blötlägga dem i en blandning av 1 del vit vinäger och 3 delar vatten i en timme före tillagning.

Kan jag dubbla receptet?

Om du matar en stor grupp kan du dubbla eller till och med tredubbla receptet. Du måste dock luftsteka poppers i omgångar. Stek bara så många som bekvämt får plats i en ett lager i din airfryer-korg åt gången.

Hjälpfulla tips

 • Använd alltid handskar när du hanterar peppar och undvik att röra vid ögonen.
 • Efter att ha halverat paprikorna, kör dem under vatten för att enkelt ta bort frön och hinna.
 • För att göra dina jalapeño poppers varmare, lämna lite av fröna och hinnan i dem efter halvering.
 • Om dina jalapeñopeppar är mindre än genomsnittet, minska tillagningstiden till 6 minuter.
 • Detta recept är lämpligt för en vegetarisk kost.

Fler bra recept för fritös

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Air Fryer Jalapeño Poppers

En grå tallrik fylld med jalapeño-popperhalvor och en skål med vit dipp på sidan.

Dessa lätta jalapeño poppers är fyllda med en krämig ostblandning, toppad med krispig panko och luftstekt tills de är gyllene.

Prep 15 min

laga mat 10 min

Total 25 min

 • I en liten skål, kombinera färskost, cheddar, 1/8 tsk vitlökspulver och 1/8 tsk lökpulver. Blanda noggrant.

 • I en bred skål, kombinera brödsmulor, salt, svartpeppar, återstående 1/8 tsk vitlökspulver och återstående 1/8 tsk lökpulver. Blanda väl.

 • Lägg äggvita eller äggersättning i en andra bred skål.

 • Halvera jalapeñopeppar på längden och ta bort frön och stjälkar. Fördela ostblandningen i paprikahalvorna.

 • Belägg paprikahalvorna med ägget, följt av de kryddade brödsmulorna.

 • Spraya en airfryer med nonstick-spray. Placera halvor av peppar i fritösen och spraya med nonstick-spray.

 • Ställ in airfryer på 390ºF (200°C). Koka tills de är gyllenbruna och mjuka, cirka 8 minuter. Ta bort från airfryern och servera omedelbart.

 1. Skydda dina händer –Använd alltid handskar när du hanterar peppar och undvik att röra vid ögonen.
 2. Ta bort fröna enkelt –Efter att ha halverat paprikorna, kör dem under vatten för att enkelt ta bort fröna och hinnan.
 3. Gör det kryddigare –För att göra dina jalapeño poppers varmare, lämna lite av fröna och hinnan i dem efter halvering.
 4. För små jalapeños –Om dina jalapeñopeppar är mindre än genomsnittet, minska tillagningstiden till 6 minuter.
 5. Diet-Detta recept är lämpligt för en vegetarisk kost.

Servering: 1poppareKalorier: 66kcal (3%)Kolhydrater: 4g (1 %)Protein: 3g (6 %)Fett: 4g (6 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 0,3gEnkelomättat fett: 1gKolesterol: 12mg (4 %)Natrium: 138mg (6 %)Kalium: 58mg (2 %)Fiber: 0,4g (2 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 231IU (5 %)C-vitamin: 8mg (10 %)Kalcium: 37mg (4 %)Järn: 0,2mg (1 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply