Denna air fryer korvsmörgås är ett snabbt och enkelt riff på den populära argentinska street food choripán. För den här versionen tillagas kycklingkorv i fritösen och toppas med persilja, rödlök och vitlök chimichurri.

En kokt korv, halverad på längden på en bulle toppad med chimichurri.

Anpassad från Gina Homolka | Skinnytaste Air Fryer Middagar | Clarkson Potter, 2021

Det finns inget bättre än en korvsmörgås, och den här versionen, kvävd i chimichurri och inspirerad av argentinsk choripán, kommer inte att göra dig besviken!

Mina argentinska vänner introducerade mig för denna läckra smörgås på en av deras bakgårdsfester. Den är vanligtvis grillad och serverad på en knaprig baguette, och korven är vanligtvis chorizo, en mild (ej rökt) fläsk- eller nötköttslänk som liknar en söt italiensk korv, kryddad med endast paprika. Här använde jag magrare italiensk kycklingkorv. Det som verkligen gör den här smörgåsen så läcker är den örtiga chimichurri. Det är den typen av sås som gör att nästan allt smakar bättre!

När jag gör den här air fryer-mackan med korv som huvudrätt balanserar jag gärna den med en sallad. En trädgårdssallad, tomatsallad eller till och med några salta sötpotatisklyftor skulle vara ett bra komplement här.–Gina Homolka

Vanliga frågor om Air Fryer korvsmörgås

Vad är argentinsk choripán?

Det är sant att äkta choripán-korvar är gjorda av nötkött och fläsk och innehåller mer fett och kalorier än fjäderfäversionen som används nedan. Vi tycker att den “magra” versionen är ganska spektakulär, och vi saknade inte det extra fettet eller kalorierna alls.

Kan färdiggjord chimichurri användas?

Ditt kök, ditt val. Vi bedömer inte om du vill använda genvägar för låt oss inse det, ibland behöver vi alla en tidsbesparing. MEN – vi tycker att den fräscha smaken av hemmagjord chimichurri är en game-changer i recept som det här, där det kan tillåtas att lyfta en relativt enkel korv till superstjärnanivå. Du kan använda färdiggjorda första omgången om du är i en knipa, men vi föreslår att du provar denna smörgås med hemgjord chimichurri när du har tid. Att hacka färsk persilja kommer också att få ditt kök att lukta som en dröm.

Air Fryer korvsmörgås

En kokt korv, halverad på längden på en bulle toppad med chimichurri.

Det finns inget bättre än en korvsmörgås, och den här versionen, kvävd i chimichurri och inspirerad av argentinsk choripán, kommer inte att göra dig besviken!

Gina Homolka

Prep 15 min

laga mat 15 min

Total 30 min

Gör chimichurri

  • I en medelstor skål, kombinera rödlök, vinäger, salt och olivolja. Låt stå i cirka 5 minuter för att mjuka upp den råa löken.

  • Tillsätt vitlök, persilja, pepparflingor och vatten och vispa ihop.

Gör smörgåsarna

  • Förvärm airfryern till 390°F (200°C).

  • Lägg korvarna i fritöskorgen och koka tills de är genomstekta till en innertemperatur på 165°F (74°C) i mitten, 12 till 15 minuter, vänd halvvägs igenom. Lägg över på en skärbräda och skiva korvarna på längden. Stäng inte av airfryern.

    Om du föredrar mer bryning på dina korvar, skiva på längden innan du luftfriterar. Observera att tillagningstiden kommer att reduceras till cirka 10 minuter.

  • Arbeta i omgångar om det behövs, placera brödbitarna i airfryern tills de är genomvärmda, cirka 30 sekunder. Skär upp varje brödbit.

  • Bred ut 1 msk chimichurri på botten av varje brödskiva, toppa med en korv var och sedan ytterligare 1/2 msk chimichurri. Servera omedelbart.

Servering: 1smörgåsKalorier: 554kcal (28 %)Kolhydrater: 35g (12%)Protein: 18g (36 %)Fett: 39g (60 %)Mättat fett: 14g (88 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 10gTransfett: 1gKolesterol: 60mg (20 %)Natrium: 1230mg (53 %)Kalium: 158mg (5 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 19g (21 %)Vitamin A: 635IU (13 %)C-vitamin: 7mg (8%)Kalcium: 9mg (1 %)Järn: 2mg (11 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 23 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply