Vår Air Fryer kycklinglår är saftiga på insidan och perfekt kryddade och krispiga på utsidan. Denna enkla middagsidé är klar på en bråkdel av tiden det tar att baka kycklinglår i ugnen!

Luftfritering är en av våra favoritmetoder för att laga hälsosamma vardagsmat. Vi älskar att återskapa våra favoritrecept i luftfritösen, från krispig Air Fryer rostad potatis till Air Fryer Chicken Wings, och naturligtvis det här receptet för air fryer kycklinglår. Fritösen är omtyckt i vårt hem.

Fyra air fryer kyckling saker på en vit tallrik garnerad med färsk hackad persilja.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Crispy Air Fryer Kycklinglår

Det här är vårt favoritrecept på perfekt saftiga kycklinglår från airfryer. Dessa lår blir ljuvligt möra genomgående med skarpa, välkryddade skal, färdiga på en bråkdel av tiden det tar i ugnen. Vi älskar bakade honungssenapskycklinglår (och grillade kycklinglår), men ibland räcker det helt enkelt inte till med timmar på en kväll. Det är då vi vänder oss till detta air fryer-recept.

Luftstekta kycklinglår är lätta, smakrika och perfekta att servera med nästan vilken sida som helst, från ris till grönsaker. Dessutom håller den överblivna kycklingen bra, perfekt för hälsosamma måltidsförberedande idéer och luncher hela veckan. Servera dina kycklinglår med gräddpotatismos och en trädgårdssallad för en smakrik och minnesvärd måltid.

Air Fryer kycklinglår video

Se Natasha luftsteka kycklinglår kryddade med en välsmakande blandning av örter och kryddor. Airfryern är den bästa metoden för oemotståndligt krispig kyckling! Här är varför du kommer att älska det här receptet:

 • Snabbt och enkelt – Kycklinglår kokar snabbt i fritösen, och det blir knappt någon rengöring.
 • Barnvänlig – Dessa kycklinglår är väldigt smakrika och inte kryddiga, vilket våra barn uppskattar.
 • Perfekt för måltidsförberedelser – Air fryer kycklinglår är perfekta att förbereda i förväg. Du kan kyla dem okokta i kryddblandningen, eller lagra överbliven kokt kyckling för enklare luncher.

Ingredienser

Nedan är en snabb översikt över ingredienserna du behöver för att göra dessa perfekt kryddade kycklinglår. Kom ihåg att hänvisa till det utskriftsvänliga receptkortet nedan för alla belopp och detaljer.

 • Kycklinglår – Vi älskar att använda kycklinglår med ben och skinn till det här receptet. Leta efter kyckling som är luftkyld, frigående och/eller ekologisk för bästa smak och fräschör.
 • Olivolja – Använd olivolja eller avokadoolja av god kvalitet för att täcka kycklinglåren. Olja hjälper kryddorna att fastna och gör även skalet knaprigt och gyllene.
 • Krydda – Vi kryddar våra kycklinglår med en blandning av vitlökspulver, färsk eller rökt paprika, italiensk krydda, salt och nyknäckt peppar. Enkelt men ändå så gott.
 • Garnering – Tillsätt ett stänk hackad färsk persilja till den kokta kycklingen för en liten klick grönt.
Ingredienserna för att göra kycklinglår i airfryern.

Proffstips: Du kan använda benfria kycklinglår istället för ben med ben. Du måste dock förkorta tillagningstiden (se avsnittet Vanliga frågor).

Hur man lagar kycklinglår i Air Fryer

Ibland är de enklaste recepten verkligen de bästa. Så här enkelt är det att tillaga kycklinglår i airfryer:

 1. Blanda kryddblandningen – Rör först ihop kryddorna med olivolja.
 2. Förbered kycklingen – Pensla topparna på kycklingen med hälften av kryddblandningen, vänd sedan och belägg undersidan. Lägg kycklinglåren i korgen på din air fryer, med huden nedåt. Se till att lämna tillräckligt med utrymme mellan låren så att den varma luften kan cirkulera.
 3. kock – Luftstek kycklinglåren i 375ºF i 18-22 minuter (se tips nedan). Vänd låren halvvägs genom tillagningstiden för att säkerställa att låren är jämnt tillagade.
 4. Resten – Lägg till sist över dina kokta kycklinglår till en tallrik och låt dem vila i 5 minuter innan du garnerar och serverar.
Fotocollage som visar processen att göra kryddningen gnida och förbereda kycklinglåren för airfryern.

Proffstips: Tillagningstiderna för kycklinglår kan variera beroende på storleken och stilen på din airfryer och storleken på själva låren. Luftfritöser i brödrostsugnsstil ta cirka 18-20 minuter, medan en luftfritös i korgstil tar cirka 20-22 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar när den närmar sig den tidigaste föreslagna tillagningstiden och gå därifrån.

Vanliga frågor

Hur testar man att kycklinglåren är klara?

Använd en omedelbar avläst termometer insatt in i den djupaste delen av kycklingen utan att röra benet. Innertemperaturen bör nå minst 165ºF (jag föredrar att låta mörk köttkyckling gå till 175ºF).

Kan jag använda benfria kycklinglår utan skinn?

Ja, men du måste minska luftfriteringstiden till 12-15 minuter för benfria kycklinglår. Kom ihåg att bläddra halvvägs som vanligt och kontrollera att den inre temperaturen når minst 165ºF.

Varför låta kycklingen vila efter tillagning?

Precis som biff behöver kycklingen vila efter att den har tillagats (minst 5 minuter) för att juicen ska kunna omfördelas över låren.

Ska jag skölja mina kycklinglår?

De USDA föreslår att man inte sköljer kyckling eftersom det kan sprida bakterier i ditt kök. Torka istället kycklinglåren torra med hushållspapper.

Fyra tillagade air fryer kycklinglår i air fryer korgen.

Variationer

Detta enkla kycklinglårrecept lämnar massor av utrymme för variationer. Här är några idéer att prova:

 • Krydda – Ändra kryddblandningen med andra kryddor som lökpulver, cayenne, cajunkrydda och fajitakrydda från våra kycklingfajitas, eller till och med tacokrydda. Det är också gott med smaksättningen från våra Lemon Pepper Wings.
 • Örter – Strö över färsk rosmarin, timjan eller hackad koriander istället för persilja. Du kan också prova torkade örter som torkad persilja, basilika och oregano.
Närbild av fyra tillagade kycklinglår i airfryerkorgen.

Vad ska man servera med kycklinglår

Kycklingmiddagar är på regelbunden rotation i vårt hus. Det finns så många sätt att göra saftig air fryer kyckling till en hälsosam familjemåltid:

Make-Ahead

Oavsett om du marinerar i förväg eller lagar mat i förväg, håller dessa kycklinglår sig bra. Så här lagrar du dem:

 • Marinera kyckling i förväg: Lägg låren i en zip-top-påse tillsammans med kryddningen. Skaka den ordentligt för att täcka, tryck sedan ut överflödig luft och ställ den förseglade påsen i kylen över natten. När du är redo att laga den, tillaga i luftfritösen enligt anvisningarna.
 • För att kyla: Förvara dina kokta kycklinglår lufttätt och kyl dem i upp till 3-4 dagar. Vi gillar att ta bort benen och lägga till kall överbliven kyckling i risskålar, sallader eller smörgåsar.
 • Återuppvärmning: Värm upp kycklinglåren antingen i airfryern eller täckt i ugnen vid 350ºF tills de är genomvärmda.
 • Att frysa: Förvara de kokta kycklinglåren i en lufttät, fryssäker behållare eller zip-top påse och frys dem i upp till 2-4 månader. Tina kycklingen helt i kylen innan den värms upp och serveras.
En gaffel med kokt kycklinglår skärs bort från resten av låret på en tallrik.

Vi älskar att använda vår airfryer året runt som ett snabbt och bekvämt alternativ till bakade recept. Dessa luftstekta kycklinglår blir så otroligt möra och fulla av smak att du vill göra dem varje vecka!

Fler Air Fryer-recept

Fritösen är vår mest använda små köksapparat. Vi älskar det så mycket att vi har två! Om du älskar det här receptet på luftfritös kycklinglår, prova dessa andra läckra air fryer-idéer:

Air Fryer kycklinglår recept

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Total tid: 30 minuter

Air Fryer kycklinglår serveras på en tallrik med persilja garnering

Air fryer kycklinglår är saftiga på insidan, kryddade och krispiga på utsidan, och klara på en bråkdel av den tid det tar att baka kycklinglår i ugnen.

Författare: Natasha Kravchuk

Kurs:

Huvudrätt

Kök:

amerikansk

Nyckelord:

air fryer kycklinglår, kycklinglår i air fryer

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$4-$6

Kalorier: 353

Serveringar: 4 serveringar

 1. Tillsätt olivolja, vitlökspulver, paprika, italiensk krydda, salt och peppar i en liten skål. Rör ihop till en pasta.

 2. Torka kycklingen torr med hushållspapper och lägg den i din korg air fryer eller på en tallrik. Pensla hälften av kryddblandningen på kycklingen och vänd sedan och pensla den andra sidan jämnt. Alternativt kan du skaka kycklingen i en zip-top-påse med kryddan (vilket är bra om du marinerar i förväg). Lägg kycklingen i airfryer-korgen i ett enda lager, med skinnsidan nedåt.

 3. Luftsteka vid 375ºF i 18-22 minuter (vänd halvvägs). Koka tills kycklingens innertemperatur når 165ºF på den tjockaste punkten på en direktavläst termometer. Tillagningstiderna kan variera beroende på din fritös och storleken på dina kycklinglår (se anmärkning).

 4. När den är genomstekt, lägg över till en tallrik och vila i 5 minuter, garnera sedan med hackad persilja om så önskas och servera.

Luftfritöser i brödrostsugnsstil kommer att tillaga låren på cirka 18-20 minuter. Luftfritöser i korgstil tar 20-22 minuter.

Näringsinnehåll

Air Fryer kycklinglår recept

Belopp per portion

Kalorier 353
Kalorier från Fat 252

% Dagligt värde*

Fett 28g43 %

Mättat fett 7g44 %

Transfett 0,1 g

Fleromättat fett 5g

Enkelomättat fett 13g

Kolesterol 142mg47 %

Natrium 694mg30 %

Kalium 325mg9 %

Kolhydrater 2g1 %

Fiber 0,5g2 %

Socker 0,1 g0 %

Protein 24g48 %

Vitamin A 368IU7 %

C-vitamin 0,03 mg0 %

Kalcium 22mg2 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Source link

Rate this post

Leave a Reply