Dessa kycklingvingar i koreansk stil är kvävda i en söt och kryddig sojasås, ingefära och gochugaru-glasyr. Med tanke på hur lätt det är att göra dem, slår vi vad om att de kommer att säkra en plats i din permanenta rotation.

En hög med kycklingvingar i koreansk stil på ett metallfat på en orange servett.

Anpassad från Jenny Tschiesche | Air-Fryer kokbok | Ryland Peters & Small, 2022

Du kommer att vilja plocka upp dessa och knapra iväg varenda god kycklingbit på dessa smakfyllda vingar.–Jenny Tschiesche

Vanliga frågor om Air Fryer Chicken Wings

Vad ska man servera till dessa kycklingvingar?

Dessa söta och kryddiga glaserade vingar är en fantastisk fristående aptitretare, men om du serverar dem som en del av en måltid, är en krossad gurksallad eller en tallrik med crudites och dipp bra tillbehör.

Vad kan jag ersätta gochugaru?

Du kan ersätta gochugaruen med chipotle chilipulver eller cayennepeppar. Cayennepeppar är lite kryddigare än gochugaru, så börja med mindre och anpassa efter smak.

Air Fryer kycklingvingar i koreansk stil

En hög med kycklingvingar i koreansk stil på ett metallfat på en orange servett.

Du kommer att vilja plocka upp dessa och knapra iväg varenda god kycklingbit på dessa smakfyllda vingar.

Prep 10 minuter

kock 20 minuter

Total 30 minuter

  • Förvärm air-fryer till 400ºF (200ºC).

  • I en stor skål, släng kycklingvingarna i oljan, krydda sedan med lite salt och peppar. Lägg i ett enda lager i den förvärmda air-fryer och koka i 10 minuter.

    Om dina vingar är mycket stora eller inte kan passa bekvämt i ett enda lager, koka vingarna i två omgångar.

  • Under tiden, i en liten kastrull på medelvärme, kombinera glasyringredienserna och låt sjuda tills det tjocknat och reducerat till hälften, 3 till 5 minuter.

  • Efter att vingarna har kokat i 10 minuter, pensla den reducerade glasyren på kycklingvingarna och koka tills innertemperaturen når 165°F (74°C) på en direktavläst termometer, 6 till 10 minuter till.

  • Strö över salladslök och servera.

Servering: 3vingarKalorier: 211kcal (11 %)Kolhydrater: 9g (3%)Protein: 10g (20 %)Fett: 15g (23 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 8gTransfett: 1gKolesterol: 36mg (12%)Natrium: 501mg (22 %)Kalium: 178mg (5 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 7g (8%)Vitamin A: 1255IU (25 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 22mg (2 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 21 mars 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply