För denna airfryer miso-glaserad lax, kvävs möra filéer i en miso-, farinsocker- och risvinägerglasyr. Det är en enkel, hälsosam middag som står på bordet på mindre än 30 minuter.

En rosa tallrik med air fryer miso-glaserad lax

Anpassad från Coco Morante | The Ultimate Air Fryer Oven Cookbook | Skörd, 2021

Bakning är ett av de mer idiotsäkra sätten att förbereda lax – den blir alltid vackert mör. Här är den toppad med en salta-söt miso-glasyr som bakar på under de sista minuterna av tillagningen. För en lätt och näringsrik middag, servera detta med quinoa eller ris och en sallad eller slaw vid sidan av.—Coco Morante

Vanliga frågor om Air Fryer Miso-glaserad lax

Jag har ingen airfryer. Hur gör jag detta i en vanlig ugn?

Förvärm din ugnsbroiler. Lägg dina laxfiléer på en folieklädd ugnsplåt och pensla rikligt med glasyren. Stek tills de är genomstekta, 6 till 10 minuter, beroende på filéernas tjocklek.

Kan jag ersätta laxen med en annan typ av fisk?

Ja! Öring, torsk eller hälleflundra skulle alla vara utmärkta substitut. Tänk på att du måste justera tillagningstiden baserat på fiskens tjocklek.

Vad är skillnaden mellan vit och röd miso?

Medan båda typerna av miso är gjorda av sojabönor, fermenteras vit miso i allmänhet med ris, medan röd miso fermenteras med korn eller andra spannmål, och under en längre period än vit miso. Som ett resultat har röd miso en starkare, saltare smak än vit miso och passar bäst till rejäla rätter. Vit miso är mildare och sötare, vilket gör den idealisk för lättare rätter och såser.

Air Fryer Miso-glaserad lax

En rosa tallrik med air fryer miso-glaserad lax

Bakning är ett av de mer idiotsäkra sätten att förbereda lax – den blir alltid vackert mör. Här är den toppad med en salta-söt miso-glasyr som bakar på under de sista minuterna av tillagningen. För en lätt och näringsrik middag, servera detta med quinoa eller ris och en sallad eller slaw vid sidan av.

Prep 10 minuter

kock 18 minuter

Total 28 minuter

Koka laxen

  • Förvärm airfryerugnen på BAKE vid 350°F (176°C) och ställ in tillagningstiden på 18 minuter. Klä pannan med aluminiumfolie.

  • Lägg laxfiléerna med skinnsidan nedåt på den klädda stekpannan. Spraya fisken lätt med olja och strö över salt och peppar. Baka laxen i den förvärmda ugnen.

Gör misoglasyren

  • Rör under tiden ihop miso, farinsocker, vinäger, vitlök, ingefära och cayenne i en liten skål.

  • När meddelandet “vänd mat” visas, bär värmebeständiga vantar, ta bort stekpannan från ugnen. Använd en liten spatel eller sked för att fördela misoglasyren över fisken. Sätt tillbaka laxen i ugnen.

    Om din lax är tunnare än 1 1/2 tum (38 mm), sprid misoglasyren över filéerna efter 5 minuters tillagning och börja sedan kontrollera att de är klara efter 12 minuters total tillagningstid.

  • När tillagningsprogrammet är slut, använd en omedelbar termometer för att kontrollera laxens innertemperatur. Det bör vara minst 145°F (63°C) i den tjockaste delen av filén. Om den inte har nått temperaturen ännu, koka ytterligare några minuter.

  • Dela laxen mellan serveringsfaten. Servera med citronklyftor.

Servering: 1delKalorier: 401kcal (20 %)Kolhydrater: 19g (6 %)Protein: 47g (94 %)Fett: 15g (23 %)Mättat fett: 2g (13 %)Fleromättat fett: 6gEnkelomättat fett: 5gKolesterol: 125mg (42 %)Natrium: 712mg (31 %)Kalium: 1212mg (35 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 13g (14%)Vitamin A: 127IU (3%)C-vitamin: 20mg (24%)Kalcium: 58mg (6 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 25 februari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply