Airfryer pecannötpralin kanderad bacon är ett överseende sätt att servera allas favoritmat. Krispiga, salt, söta och fulla av fläskig smak, vi vet att du kommer att hitta dussintals sätt att använda denna underbara fingermat.

Anpassad från Coco Morante | The Ultimate Air Fryer Oven Cookbook | Mariner Books, 2021

Matscenen i Portland, Oregon, vänder sig till en brunchälskande publik, och en av de hetaste biljetterna i stan är en södra matställe som heter Screen Door. De serverar ett beroendeframkallande tillbehör av pralinbacon med en kanderad överdrag av farinsocker och pekannötter.– Coco Morante

Air Fryer Pecan Pralin Kanderad Bacon

Jag har ingen airfryer. Kan jag göra detta kanderade bacon i ugnen?

Ingen airfryer? Inga problem! Denna överseende kanderade bacon kan tillagas i en ugn på 190°C (375°F). Följ anvisningarna nedan, tillaga tills det är knaprigt, 13 till 16 minuter.

Om jag lämnade toppingen, kan jag fortfarande laga bacon på det här sättet?

Den här metoden fungerar också bra för vanligt bacon, eftersom det hindrar baconet från att krullas (bra för smörgåsar!) och det är väldigt lite rengöring. Starta den i kall ugn, som skrivet, och tillaga i 8 minuter, eller 10 minuter om du vill ha den extra krispig. För tunt bacon, justera tillagningstiden till 6 minuter.

Förutom frukost, vad mer kan jag göra med kanderad bacon?

Vi har några förslag på hur man kan använda upp resterna (haha! eller hur?) som hänger runt. De är fantastiska i en sallad, hackad till majsbröd, på en kryddig kycklingsmörgås, på en charkuteribräda, eller mest genialt av allt… med en Bloody Mary som får dina ögon att rulla tillbaka i huvudet.

  • Fodra airfryer-pannan med folie. Lägg baconskivorna på pannan i ett enda lager. Placera pannan med bacon i den kalla luftfriteringsugnen.[lc-tip]Vik upp sidorna av folien för att skapa en “båt”. Detta kommer att förhindra att fettet rinner ut ur folien och gör städningen till en lek.[/lc-tip]
  • Ställ in luftfriteringsugnen för att grädda vid 375°F (190°C) och ställ in tillagningstiden på 8 minuter.

  • Medan ugnen förvärms, i en minimatberedare, kombinera pekannötter, farinsocker, smör, kanel, cayenne, om du använder, och salt. Bearbeta tills du fortfarande kan se små bitar av pekannötter, men blandningen börjar klumpa ihop sig, cirka 8 (1 sekund) pulser.
  • När ugnen har förvärmts, bär värmebeständiga vantar, ta bort pannan från ugnen. Töm eventuellt ansamlat fett från kokkärlet. Strö cirka 2 tsk av pekannötstoppningen ner i mitten av varje skiva bacon, tryck sedan ner den så att den breder ut sig nästan till kanterna på varje skiva.

  • Sätt tillbaka baconet i ugnen och låt steka tills det är knaprigt, ca 8 minuter.

  • När tillagningsprogrammet är slut, använd en tång för att ta tag i änden av varje baconbit och skjut upp den på ett serveringsfat eller tallrikar medan det fortfarande är varmt och böjligt (detta kommer att förhindra att toppingen spricker). Låt baconet svalna i ca 2 minuter och servera sedan varmt.

Servering: 1 skivaKalorier: 152 kcalKolhydrater: 7 gProtein: 3 gFett: 13 gMättat fett: 4 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 6 gTransfett: 1 gKolesterol: 17 mgNatrium: 147 mgKalium: 69 mgFiber: 1 gSocker: 6 gVitamin A: 49 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 9 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Coco Morante. Foto © 2021 Katie Newburn. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Letar du efter en enkel, men ändå förhöjd, extra till en charkbräda? Denna luftfritös pecannötpralin kanderad bacon är ett perfekt tillskott. Den erbjuder en söt, smörig, crunch med en kick som passar perfekt med fin mjuk getost eller annan mjuk ost.

Airfryermetoden som används här eliminerar det stökiga stänk som är förknippat med den traditionella stekprocessen på spishällen och att fodra airfryer-korgpannan med folie i en “båt”-form gör tömningen och städningen supersnabb och enkel. Så mycket att det inte finns något behov av att vänta med att göra det här för gästerna – det är perfekt för ett mellanmål vid midnatt när du inte är säker på om du är på humör för sött eller salt eftersom det här receptet tillfredsställer båda. Njut av!

Jag använde Smithfield tjockskuren naturlig hickoryrökt bacon för denna pecannötpralin kanderade bacon och gjorde den i en traditionell ugn. Pralinblandningen kom ihop snabbt och enkelt — 8 pulser fungerade bra. Min ugn tog cirka 5 minuter att förvärma och sedan applicerade jag pralinblandningen på det varma baconet. Efter 8 minuter var baconet fortfarande okokt. Jag satte tillbaka den i ugnen i 4 minuter till, då var jag inte säker på om den var tillagad eller inte, men pralinblandningen började dofta ljuvligt.

Jag föredrog baconet som kokades i ytterligare 8 minuter (totalt 16) – det var segt/stekt och pralinblandningen luktade fantastiskt. Vad gäller smaken? Vilken njutning! Titeln är perfekt – den smakar som pralinbacon. Jag valde till att börja med 6-bitars kvantitet, men 1-2 stycken gör verkligen susen. Det här receptet ger otroligt gott sött, salt, krispigt-tuggigt. Beroende på graden av baconälskare (jag gillar att hitta på ord) din familj eller gäster faller i, kommer detta att tjäna 2 till 3 personer med extra frukostmat inkluderad. Detta kommer definitivt att gå in i frukostrotationen och dela rampljuset med det älskade maple sriracha baconreceptet.

Det tog 11 minuter att få bacon tillagat efter att jag lagt på topping. Detta kanderade bacon skulle nog vara gott på en flip flop. Det är salt och sött och krispigt med lite värme och…bacon. Det är ett jättebra recept. Jag serverade den med en sallad.

Jag svamlade över att ge detta recept ett fullständigt TC-betyg (ursäkta ordleken) men det är så nära att jag har gett det. Smaken är jättegod men tyvärr blev mitt bacon aldrig helt knaprigt i en traditionell ugn. Delar av det var och baconet var färdigkokt, men det stelnade aldrig riktigt.

Receptet är väldigt enkelt att göra. Jag använde tjockt mittskuret bacon, pekannötsbitar och saltat smör. Eftersom baconet redan är saltat med det saltade smöret kände jag att det var tillräckligt tillsatt. Jag fick 6 skivor av pralinbaconet. Och som jag sa innan det var jättegott. Jag förväntade mig inte att jag skulle gilla tillsatsen av nötter till bacon men det gjorde jag. Jag skulle verkligen göra det här igen men kanske koka baconet längre.

Denna kanderade bacon med pekannötpralin var ett enkelt recept som skulle fungera som ett tillbehör till en sallad, ett mellanmål eller cocktails. Jag serverade baconet ovanpå en sallad med ädelostdressing.

Ursprungligen publicerad 24 december 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply