Dessa air fryer pistage-crusted kycklingkotletter är krispiga och gyllene, med en knaprig nötskorpa. De är ihopkopplade med pepprig ruccola, citron och parmesansallad för en hälsosam måltid som är klar på mindre än 30 minuter.

Tre tallrikar toppade med pistagekycklingkotletter, ruccolasallad och citronklyftor, med gafflar och knivar på sidan.

Anpassad från Gina Homolka | Skinny Taste Air Fryer Middagar | Clarkson Potter, 2021

Pistagenötter är utan tvekan min favoritnötter, och att använda dem för att krossa kycklingkotletter, du kan bara inte gå fel! Serveras med en enkel ruccolasallad, den här rätten är lätt nog för en veckokväll men känns snygg nog för en middagsbjudning.

Om du inte hittar osaltade rånötter, utelämna saltet i receptet och använd saltade. När du hackar nötterna i matberedaren, se till att göra den chunky som en grov smula. Om nötterna är för stora fastnar de inte på kycklingen, men om du överbearbetar dem blir de till ett fint mjöl eller pasta, vilket inte fungerar heller.–Gina Homolka

Vanliga frågor om Air Fryer Pistasch-Crusted Chicken

Kan jag använda andra nötter än pistagenötter?

Självklart. Om du föredrar mandel, pekannötter, valnötter eller någon annan nötter, byt gärna ut dem.

Kan jag göra det här receptet utan en airfryer?

Du kan göra det här receptet i din ugn, men baktiden blir lite längre och dina slutresultat kanske inte blir lika skarpa. Använd en kötttermometer för att säkerställa att din kyckling är genomstekt.

Vilka oljor är bäst att använda i en airfryer?

Luftfritöser använder vanligtvis höga temperaturer, så det är viktigt att oljan du väljer kommer att kunna behålla sina egenskaper under tillagning och fraser, men inte bränner din mat. De bästa oljorna att använda har ganska höga rökpunkter, vilket betyder att de är mindre benägna att bränna och påverka smaken på din mat negativt (kolla här för mer information om rökpunkter!). De bästa oljorna att använda i en airfryer är avokadoolja, extra lätt olivolja, jordnöts- och kokosolja.

Om du använder en fritös av hälsoskäl och kalorier är ett bekymmer, är skillnaderna mellan de bästa fritösoljorna ganska försumbara. Avokadoolja innehåller 124 kalorier per matsked, och majoriteten av andra luftfriteringsoljor (oliv, raps och druvkärnor) innehåller liknande 120 kalorier per matsked. Den minst kaloririka oljan är kokosnöt, som innehåller lite mindre än 117 kalorier per matsked.

Air Fryer Pistasch-Crusted kycklingkotletter

Tre tallrikar toppade med pistagekycklingkotletter, ruccolasallad och citronklyftor, med gafflar och knivar på sidan.

För dessa kycklingkotletter i luftfritösen muddras tunna bitar av kycklingbröst i ett nötaktigt citronöverdrag och luftstekas sedan tills de är knapriga och gyllene. Det är en enkel, hälsosam veckodagsmåltid.

Gina Homolka

Prep 15 min

laga mat 7 min

Total 23 min

  • Riv skalet från hälften av citronen och lägg det på en stor tallrik. Juice hälften av citronen och skär sedan den andra hälften i klyftor. Lägg båda åt sidan.

  • I en matberedare, pulsa pistagenötterna några gånger tills det blir en grov smula, var försiktig så att du inte överbearbetar. Lägg över på tallriken med citronskalet och blanda ihop.

  • Dela kycklingbrösten på mitten horisontellt för att göra 4 tunna kotletter. (Om du har köpt färdigskurna kotletter, hoppa över detta steg.)

  • Placera varje kotlett mellan två ark pergament och använd en köttklubba för att slå till en 1/4-tums (6 mm) tjocklek. Krydda med 1 tsk vardera salt och peppar, eller efter smak.

  • Arbeta med en kotlett i taget, tryck ut kycklingkotletterna i pistage-citronskalblandningen tills de är helt täckta på båda sidor. Spritsa båda sidor med olivolja spray.

    Om du har svårt att få pistagebeläggningen att fästa på kycklingen, spritsa varje kycklingkotlett med olivoljaspray innan du trycker ner i smulblandningen.

  • Arbeta i omgångar om det behövs, lägg kycklingkotletterna i airfryer-korgen i ett enda lager. Tillaga i 380°F (194°C) tills kycklingen är genomstekt i mitten, till en innertemperatur på 165°F (74°C) vänd en gång, 3 till 5 minuter per sida.

  • Under tiden, i en stor skål, blanda ihop ruccola, olivolja, reserverad citronsaft, en nypa salt och svartpeppar efter smak.

  • Dela ruccolan mellan fyra tallrikar och toppa med parmesan. Ställ en kycklingkotlett bredvid och servera med citronklyftorna.

Servering: 1delKalorier: 566kcal (28 %)Kolhydrater: 20g (7 %)Protein: 42g (84 %)Fett: 37g (57 %)Mättat fett: 7g (44 %)Fleromättat fett: 9gEnkelomättat fett: 19gTransfett: 0,01gKolesterol: 82mg (27 %)Natrium: 371mg (16 %)Kalium: 1161mg (33 %)Fiber: 7g (29 %)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 1013IU (20 %)C-vitamin: 15mg (18 %)Kalcium: 289mg (29 %)Järn: 3mg (17 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 11 augusti 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply