Krispiga och krispiga hemgjorda air fryer pommes frites. Med bara några få grundläggande ingredienser kan du ha Air Fryer-pommes frites redo utan röran och fettet från klassiska friterade. Du kommer att njuta av dem nedsänkta i ketchup eller Homemade Ranch på nolltid!

Airfryern är det snabbaste sättet att tillfredsställa ett sug. Vi älskar det för att göra Air Fryer Chicken Wings, krispig Air Fryer Bacon och naturligtvis pommes frites.

Hemlagad air fryer pommes frites på en svart tallrik med en skål eller ketchup.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Vi älskar potatis! Kanske är det det faktum att jag bor i Idaho (även känd som potatismark) och växte upp med att äta potatis. Vi älskar allt från klassisk bakad potatis till krämig potatissoppa och till och med potatissallad! Vi älskar att komma på kreativa sätt att använda spuds.

Dessa Air Fryer-frites är en favorit i vårt hem, speciellt hos våra barn eftersom de inte behöver vänta länge för att uppfylla ett sug! Det är det perfekta mellanmålet efter skolan.

Den krispigaste Air Fryer pommes frites

Airfryermetoden för att göra hemmagjorda pommes frites är den enklaste för att laga pommes frites. Det är inte bara lätt att göra, utan de är också mycket nyttigare än att fritera i olja.

Både förberedelser och matlagning för detta recept är så enkla. Tunt skivad potatis lätt slängd i olja och krydda, sedan kokad tills den är knaprig och krispig. Allt du behöver är en Juicy Burger eller klassisk BLT Sandwich till dessa.

Krispiga pommes frites i en air fryer-korg toppad med färska gröna.

Ingredienser för Air Fryer Fries

Ingredienserna som behövs för hemgjorda pommes frites är så enkla och du har dem med största sannolikhet redan i ditt kök.

 • Potatisar – Till detta recept använder vi russet potatis (Idaho potatis) du kan också använda Yukon guld potatis som ger en krämigare centrum.
 • Olja – Det här receptet kräver olivolja men du kan använda vegetabilisk olja eller rapsolja.
 • Krydda – Vi kryddar pommes fritesen med salt, peppar, paprika och vitlökspulver, men du kan använda vilken som helst av dina favoritkryddor för variation.
Skivad russet potatis med kryddor och olja i skålar

Proffstips: Att lämna potatisskalet på pommes frites har flera fördelar, inklusive mer smak, en fantastisk krispig konsistens, tillsatta fibrer och näringsämnen, och det bästa av allt, det SPARAR TID!

Hur man gör pommes frites i Air Fryer

 1. Skrubba potatis: Vi tvättar dem bara och behåller skalen, men du kan skala om du föredrar det.
 2. Skär potatis: Rengör potatisen och skär i cirka ¼” tums strängar, se till att alla strängar har samma storlek för jämn tillagning. Skölj pommes fritesen under kallt vatten och torka dem.
 3. Säsong: Lägg pommes fritesen i en skål och ringla över olja och blanda, krydda och blanda igen. Fördela pommes fritesen jämnt i airfryer-korgen.
 4. Air Fry: Koka pommes fritesen tills de är knapriga och gyllene, rör om halvvägs.
Steg för steg collage hur man gör air fryer pommes frites.

Proffstips: Krydda potatisen precis innan du luftsteker den. Om du tillsätter salt för tidigt kommer det att dra ut fukt ur potatisen och göra att den inte blir lika krispig när den luftstektas.

Vanliga frågor

Vad händer om jag inte har en airfryer?

Det är helt okej, du kan baka pommes frites i ugnen som vi gjorde vårt recept på ugnsbakade klyftpotatis.

Hur värmer man upp pommes fritesen?

Lägg tillbaka pommes fritesen i airfryern och koka tills de är återuppvärmda och åter knapriga.

Måste jag förvärma airfryern?

Du behöver inte förvärma fritösen för detta fritesrecept.

Kan jag förbereda pommes fritesen i förväg?

Ja, bara rengör och skär pommes fritesen och förvara dem helt nedsänkta i kallt vatten i kylen tills de ska göras. Låt rinna av och torka innan du tillagar pommes fritesen.

Servera med

Om du älskar pommes förstår du att dipsåsen är halva nöjet! När vi serverar pommes frites älskar vi att kombinera det med en mängd olika dippar. Här är några familjegodkända favoriter:

Hemgjorda krispiga pommes frites på en plåt toppad med hackad persilja och parmesan.

Kom ihåg din Air Fryer nästa gång du är sugen på pommes frites. Detta är det snabbaste sättet att göra dem och de blir extra krispiga.

Fler potatisrecept

Air Fryer pommes frites

 

 

 

Air Fryer Fries i air fryer korg

Krispiga och krispiga air fryer pommes frites laddad med så mycket smak. Med bara ett fåtal basingredienser kan du ha hemgjorda pommes frites i airfryern utan all röran och fettet från klassiska friterade pommes frites!

 

Aptitretare

amerikansk

air fryer pommes frites, air fryer pommes frites

Lätt

$1-$2

 

 

 • ,

 • ,

 • ,

 1. Skrubba och rensa potatisen. Skär potatisen i jämna ¼-tums tjocka strimlor.

 2. Skölj pommes fritesen i kallt vatten och torka ordentligt.

 3. Lägg pommes fritesen i en stor skål och ringla över oljan och blanda. Strö kryddor över pommes fritesen och rör om igen.

 4. Överför pommes fritesen i air fryer korg* och koka vid 380 grader i 10 minuter. Kasta pommes fritesen och koka i ytterligare 6-10 minuter tills pommes fritesen är gyllene och krispiga. Garnera med persilja om så önskas. Servera varm med din favoritdippsås.

*Vi använde en större kapacitet på 5,8 qt Air Fryer. För en mindre airfryer, tillaga i 2 omgångar och när båda satserna är helt genomkokta, återför dem alla på en gång till airfryern för att värmas upp igen i 2 minuter innan servering. Den andra satsen kan lagas lite snabbare eftersom korgen är förvärmd.

Näringsinnehåll

Air Fryer pommes frites

Belopp per portion

Kalorier 121
Kalorier från Fat 36

% Dagligt värde*

Fett 4g6 %

Mättat fett 1g6 %

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 3g

Natrium 297mg13 %

Kalium 476mg14 %

Kolhydrater 21g7 %

Fiber 2g8 %

Socker 1 g1 %

Protein 2g4 %

Vitamin A 32IU1 %

C-vitamin 6mg7 %

Kalcium 15 mg2 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

 

Source link

Rate this post

Leave a Reply