Denna luftfritör prosciutto-lindade fläskfilé tillagas snabbt i luftfriteraren tills prosciutton är knaprig, sedan kvävs den i en söt och salt senaps-fikonsås. Det är klart på bara 35 minuter, vilket gör det helt genomförbart på en vardagskväll.

En skivad airfryer prosciutto-lindad fläskfilé täckt av senaps-fikonsås på ett vitt fat

Anpassad från Gina Homolka | Skinnytaste Air Fryer Middagar | Clarkson Potter, 2021

Denna fläskrätt, gjord med endast sex ingredienser, är otroligt lätt att tillaga. Den salta-söta kombinationen av fikonkonserver och parmaskinka är verkligen härlig. Ingen stekning eller snören behövs för att knyta filén; bara slå in den och laga mat! Om din airfryer-korg är på den lilla sidan fungerar det bäst att halvera filén.–Gina Homolka

Vanliga frågor om prosciutto-lindad fläskfilé

Vad är prosciutto?

På italienska betyder prosciutto “skinka”. Den är gjord av kött skuret från bakbenen på grisar och är lagrad och torrtorkad. Efter härdning skivas den väldigt tunt och kan ätas rå. Det används oftast i sallader, smörgåsar, pastarätter, och det är en favorit på charkbrickor.

Vilket är det bästa substitut för prosciutto?

Det beror på hur köttet ska användas. I den här applikationen används den som en wrap och är avsedd att fräsa upp och lägga till smak och sälta till sidfläsk. För det här receptet rekommenderar vi att du byter ut bacon eller pancetta. Om du vill undvika fläsk finns det nötkött och anka varianter av prosciutto tillgängliga.

Vilka korn finns i fullkornssenap?

“Säden” i fullkornssenap är egentligen bara senapsfrön. Om gluten är ett problem, se till att läsa ingredienslistan mycket noggrant, för även om senapsfrön inte innehåller gluten, kan den använda vinägern, särskilt om det är maltvinäger.

Air Fryer Prosciutto-lindad fläskfilé

En skivad airfryer prosciutto-lindad fläskfilé täckt av senaps-fikonsås på ett vitt fat

Denna fläskrätt, gjord med endast sex ingredienser, är otroligt lätt att tillaga. Den salta-söta kombinationen av fikonkonserver och parmaskinka är verkligen härlig. Ingen stekning eller snören behövs för att knyta filén; bara slå in den och laga mat!

Prep 10 minuter

kock 20 minuter

Total 35 minuter

  • Krydda filén med svartpeppar efter smak. Linda prosciutton runt filén så att varje remsa är vidrörande och bara lite överlappande.

  • Skär vid behov filén på mitten så att den passar i airfryer-korgen. Lägg filén i frityrkorgen och tillaga i 205 °C i 10 minuter.

  • Vänd på filén och fortsätt att tillaga tills en omedelbar termometer som satts in i mitten visar 145°F (63°C), 6 till 10 minuter till (detta beror på filéns tjocklek, så börja kontrollera efter 5 minuter) . Lägg över filén på en tallrik och låt vila ca 5 minuter.

  • Under tiden, i en liten skål, vispa ihop fikonkonserver, senap och vinäger.

  • Skär fläsket i 8 skivor, ringla över fikonsåsen och servera.

Servering: 1delKalorier: 248kcal (12%)Kolhydrater: 5g (2 %)Protein: 26g (52 %)Fett: 13g (20 %)Mättat fett: 4g (25 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 1gKolesterol: 88mg (29 %)Natrium: 257mg (11 %)Kalium: 502mg (14%)Fiber: 1g (4 %)Socker: 3g (3%)Vitamin A: 14IUC-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 13mg (1 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 26 april 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply