Dessa skotska ägg från air fryer är gjorda av kokta ägg som är inslagna i korvkött, sedan belagda med ägg och brödsmulor och luftstekta. De är utmärkta när som helst på dygnet och är bärbara, vilket gör dem perfekta för en picknick eller lunch på språng.

En tallrik med en halverad air fryer skotskt ägg, med en klick chutney på sidan och i en skål i närheten.

Anpassad från Jenny Tschiesche | Air-Fryer kokbok | Ryland Peters & Small, 2022

En stapelvara för alla picknickar, den här portabla maträtten är perfekt krispig på utsidan med läpparna smällande god korv, kött och ägg på insidan.–Jenny Tschiesche

Vanliga frågor om Scotch Eggs

Varför kallas detta ett “Scotch Egg”?

Detta mellanmål kallas ett skotskt ägg inte för att det har sitt ursprung i Skottland – utan för att processen att mala kött och linda det runt ägget kallas “scotching”.

Hur länge ska jag koka mina kokta ägg?

Att tajma hårdkokta ägg kan vara en utmaning, men vi kan hjälpa till. Vi föreslår faktiskt att du ångkokar äggen istället för att koka dem, och vi har ett praktiskt dandy-diagram så att du (och vi!) aldrig kommer att behöva drabbas av överkokta äggulor igen. Kolla in alla tips här i Hur man ångar hårdkokta ägg.

Ska jag äta skotska ägg varma eller kalla?

Ingredienserna är färdigkokta, så du kan äta skotska ägg vid vilken temperatur som helst – och det finns mycket debatt om vilket som är bäst. Mellanmålet är vanlig mat vid picknick och serveras som pubmat, varm som kall. Det är egentligen bara upp till dina preferenser, det finns inget rätt eller fel här.

Air Fryer Scotch Egg

En tallrik med en halverad air fryer skotskt ägg, med en klick chutney på sidan och i en skål i närheten.

Perfekt för vilken picknick som helst, den här portabla maträtten är perfekt krispig på utsidan med läpparna smällande god korv, kött och ägg på insidan.

Jenny Tschiesche

Prep 20 min

laga mat 15 min

Total 35 min

  • Lägg mjöl, ägg och brödsmulor i tre separata små skålar.

  • Förvärm airfryern till 350ºF (180ºC).

  • Skala äggen. Använd våta händer och dela korvköttet i 3 lika stora delar. Platta ut varje till ett tunt lager, lägg sedan ägget i mitten och linda korvköttet runt. Rulla varje varv i mjölet, doppa sedan i det uppvispade ägget, skaka av överflödigt allt eftersom, och sedan i brödsmulorna. Se till att varje runda är helt täckt av brödsmulorna.

  • Lägg till de skotska äggen i den förvärmda luftfritösen i ett enda lager och luftstek tills korven är genomstekt, 15 till 18 minuter (du behöver inte vända under tillagningen).

  • Njut av varmt eller kallt, med lite chutney vid sidan av.

Servering: 1äggKalorier: 565kcal (28 %)Kolhydrater: 24g (8%)Protein: 30g (60 %)Fett: 38g (58 %)Mättat fett: 12g (75 %)Fleromättat fett: 6gEnkelomättat fett: 16gTransfett: 1gKolesterol: 330mg (110 %)Natrium: 1014mg (44 %)Kalium: 431mg (12%)Fiber: 1g (4 %)Socker: 2g (2 %)Vitamin A: 445IU (9 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 98mg (10 %)Järn: 4mg (22 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 11 april 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply