Dessa lätta air fryer shoestring frites är vår nya go-to hamburgare tillbehör. De är ett hälsosammare alternativ till traditionella pommes frites, de är barnvänliga och de kan smakas upp för att passa din smak.

En grön skål fylld med fritös pommes frites med en person som plockar några ur den.

Anpassad från America’s Test Kitchen | Healthy Air Fryer | America’s Test Kitchen, 2021

Inom pommes frites är smaken av pommes frites svår att slå. Deras tunnare form tillåter mer av vår favoritdel – crunchen.

Istället för att skära dem för hand använde vi en spiralizer för att snabbt skära potatis i tunna, jämna strängar. Sedan skär vi dem i hanterbara 4-tumslängder. Detta följdes av sköljning för att avlägsna överskott av stärkelse och en noggrann torkning med pappershanddukar.

Vi täckte pommes fritesen med bara 2 matskedar olja, vilket gjorde dem perfekt gyllene samtidigt som de behöll en torr, krispig exteriör.

Vi fann att att ofta kasta potatisen säkerställde den jämnaste tillagningen och den bästa bryningen. Du behöver en spiralizer med en 1/4-tums (6 mm) nudelfäste för detta recept. Servera dessa pommes frites med din favoritdippsås.–Amerikas testkök

Vanliga frågor om Air Fryer Shoestring Fries

Hur länge ska jag blötlägga potatisen innan jag steker?

Nyckeln här är borttagning av stärkelse – så du kanske vill planera lite i förväg. Vilken mängd som helst av blötläggningstid hjälper till att skölja/släppa stärkelsen – vilket säkerställer den härligt krispiga konsistensen på dina pommes frites. Blötläggningsprocessen hjälper också till att hålla dem från att klibba ihop i airfryern. Se till att du ger dem ett bra tiominutersbad åtminstone – och upp till 3 timmar, om möjligt.

Kan jag göra dessa pommes frites om jag inte har en spiralizer?

Visst. Använd bara din bästa, vassaste kökskniv – för en matt kniv är en farlig sak. Skala och skölj potatisen, skär den sedan i tunna (1/4- till 1/8-tum) skivor. Stapla några av dessa skivor och skär dem på längden i tunna stavar, släng sedan pinnarna i badvattnet. Upprepa tills potatisen är slut.

Varför är mina pommes frites fuktiga?

Du har förmodligen försökt laga för många pommes frites på en gång, vilket resulterat i ojämn tillagning och fuktiga pommes frites. Ordna bara tillräckligt med pommes frites för att göra ett enda jämnt lager i din airfryer-korg, arbeta i omgångar om det behövs.

Vilka typer av kryddor kan jag lägga till dessa pommes frites?

För att få lust med dessa pommes frites, prova någon av följande kryddkombinationer.

Rosmarin och citron – innan de sista 5 minuterna av tillagning, släng pommes fritesen med 1 tsk malet färsk rosmarin. Innan servering, blanda med 1 tsk rivet citronskal.

Koriander och dill – innan de sista 5 minuterna av tillagning, släng pommes fritesen med 1 tsk mald koriander och 1/2 tsk mald peppar. Innan servering, strö över 1 tsk malet färsk dill.

Air Fryer Shoestring Fries

En grön skål fylld med fritös pommes frites med en person som plockar några ur den.

All krispigt, krispigt godhet av hemgjorda pommes frites, utan väsen av fritering.

Amerikas testkök

Prep 15 min

laga mat 20 min

Total 35 min

  • Skär bort ändarna på potatisen. Använd en spiralizer utrustad med en 1/4-tums (6 mm) nudeltillbehör och skär potatisen i band. När du spiraliserar, klipp av banden i 4-tums (10 cm) längder med en kökssax.

  • Sänk potatisen i en stor skål med vatten och skölj för att ta bort överflödig stärkelse. Häll av potatisen i ett durkslag och upprepa processen vid behov tills vattnet förblir klart. Låt potatisen rinna av en sista gång, överför sedan till en bakplåtspappersklädd kantad bakplåt och torka den ordentligt.

  • Blanda potatisen med olja, salt och peppar. Lägg i ett jämnt lager i air fryer-korgen.

  • Placera korgen i luftfritösen och ställ in temperaturen på 350°F (175°C). Koka, använd en tång för att kasta försiktigt och separera potatisen var 5:e minut för att förhindra att den fastnar, tills den är krispig och gyllene, 20 till 25 minuter.

  • Smaka av med salt och peppar efter smak och servera.

Servering: 1delKalorier: 303kcal (15 %)Kolhydrater: 41g (14%)Protein: 5g (10 %)Fett: 14g (22 %)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 9gTransfett: 0,1gNatrium: 302mg (13 %)Kalium: 947mg (27 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 3IUC-vitamin: 13mg (16 %)Kalcium: 30mg (3%)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 29 juni 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply