Det här receptet för tilapia med tortillaskorpa utnyttjar den magiska kraften i luftfriteringsugnen för att skapa perfekt krispig fisk på bara tolv minuter. Definitivt en veckokvällsvinnare i våra böcker.

Air fryer tilapia med tortilla skorpa på en tallrik med ris och bönor

Anpassad från Coco Morante | The Ultimate Air Fryer Oven Cookbook | Skörd, 2021

Lustigt nog var det här receptet inspirerat av de panerade tilapiafiléerna som serverades i cafeterian hos ett teknikföretag i Silicon Valley. Min man och jag kallade det skämtsamt “julfisk”. Det beror på att paneringen innehöll mystiska röda och gröna fläckar av okänt ursprung. Här kombineras tortillachips med koriander och kryddor för att göra den knapriga beläggningen. Servera fisken med ris och bönor och tartarsås eller salsa verde vid sidan av.– Coco Morante

Vanliga frågor om Air Fryer Tilapia

Vad kan jag ersätta tilapia?

Havskatt, randig bas, röd snapper och branzino är alla utmärkta substitut för tilapia. När man letar efter en ersättning är mild smak och fast kött viktigast.

Kalla mig galen, men kan jag använda Doritos istället för vanliga tortillachips?

Ok, du är galen! Och du är i gott sällskap. Recepttestaren Angela Reynolds älskade det här receptet så mycket, hon gjorde det igen med Nacho Cheese Doritos, och hon sa att det var ännu bättre. Så bli…um…tokig med chipsen.

Air Fryer Tilapia med Tortilla Crust

Air fryer tilapia med tortilla skorpa på en tallrik med ris och bönor

Här kombineras tortillachips med koriander och kryddor för att göra den knapriga beläggningen. Servera fisken med ris och bönor och tartarsås eller salsa verde vid sidan av.

Prep 13 minuter

kock 12 minuter

Total 25 minuter

  • I en matberedare kombinerar du tortillachipsen, koriander, chilipulver, spiskummin, vitlökspulver och salt. Pulsera tills chipsen är finkrossade, ca 10 pulser.
  • Skapa en paneringsstation med tre grunda skålar. Tillsätt mjölet i den första skålen. I den andra skålen, vispa ägget och vattnet tills det inte finns några ränder kvar. Tillsätt den krossade tortillachipsblandningen i den tredje skålen.
  • Muddra en tilapiafilé i mjölet och skaka sedan överflödigt mjöl tillbaka i skålen. Doppa sedan filén i äggblandningen, håll den över skålen i några sekunder för att låta eventuellt överskott av ägg droppa tillbaka i skålen. Lägg till sist filén i skålen med tortillachipssmulor, vänd den så att den täcker båda sidorna jämnt och tryck ner lite så att smulorna fäster bra. Överför filén till luftfriteringskorgen. Upprepa med resterande filéer.

  • Placera den svarta emaljerade stekpannan i det nedre ugnsgallret. Placera ugnsgallret i metall i det näst högsta läget.

  • Värm ugnen på AIR FRY till 375°F (190°C) och ställ in tillagningstiden på 12 minuter.

  • Luftstek fisken i den förvärmda ugnen. När meddelandet “vänd mat” visas, använd en tunn böjlig spatel för att vända filéerna och sätt tillbaka dem i ugnen.

    Om filéerna är större än 4 uns kan du behöva lägga till några minuter till tillagningstiden, och de kanske inte alla får plats i luftfrityrkorgen på en gång. Om så är fallet luftsteker du dem i två omgångar. Alternativt, om dina fiskbitar är på den lilla sidan, börja kontrollera att de är klara innan tillagningstiden är slut.

  • När tillagningsprogrammet är slut, använd en omedelbar termometer för att se till att den tjockaste delen av varje filé har nått 145°F (63°C). Överför filéerna till serveringsfat. Servera med tartarsås eller salsa vid sidan av.

Servering: 1fileaKalorier: 362kcal (18 %)Kolhydrater: 27g (9 %)Protein: 39g (78 %)Fett: 11g (17 %)Mättat fett: 2g (13 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 1gKolesterol: 132mg (44 %)Natrium: 530mg (23 %)Kalium: 627mg (18 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 301IU (6 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 80mg (8%)Järn: 3mg (17 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Oursprungligen publicerad 18 februari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply