Allmänt Tso-stil blomkålsskålar erbjuder en vegetarisk version av din favorit middag för avhämtning. Söt, kryddig och full av asiatisk smak, det är ett köttfritt alternativ för de nätter när du vill ha något mycket bättre än rester.

Anpassad från Cassy Joy Garcia | Laga en gång Middag Fix | Simon & Schuster, 2021

Denna middag kommer att lämna dig med en kärlek till blomkålslöfte förnyelse. Du kommer inte att bli uttråkad av den här rätten, och jag slår vad om att du kommer att bli sugen på den ofta.–Cassy Joy Garcia

VAD ÄR ALLMÄN TSO-STIL?

General Zuo Zongtang (romaniserad till bland annat Tso Tsung-T’ang) var en kinesisk militärledare på 1800-talet. Som konstigt nog inte hade något att göra med den efter honom uppkallade rätten och förmodligen aldrig åt något liknande. Bortsett från det så är rätten otroligt populär, hur man än uttalar den.

Det finns en hel del historier om ursprunget till rätten och vi har inget svar på var det egentligen är verkligen, har sitt ursprung. Vad General Tso traditionellt betyder, i förhållande till mat, är denna panerad kyckling i en sås av risvin, risvinsvinäger, sojasås, socker, chili och vitlök. Såsen är känd för att vara söt och inte superkryddig, den här versionen är bara slathered på blomkål istället för kyckling.

  • Värm ugnen till 400ºF (205ºC).

  • Kasta blomkålsbuketter med 3 matskedar (45 ml) olja och dela sedan mellan två kantade bakplåtar, arrangera i ett jämnt lager, strö över salt. Rosta tills toppen av buketter börjar få färg, 30 till 40 minuter.
  • Koka under tiden ris enligt anvisningarna på förpackningen.

  • I en stor stekpanna eller wok över medelvärme, värm återstående 2 matskedar olja. Tillsätt vitlök och ingefära och koka, rör om, tills det doftar, 1 till 2 minuter.
  • Tillsätt honung, vinäger, sojasås, chili vitlökssås, sesamolja, fisksås, majsstärkelse och buljong och vispa tills det är väl blandat och slätt. Sjud tills såsen tjocknar, 5 till 8 minuter.

  • Tillsätt rostad blomkål i stekpannan med såsen. Blanda ihop och ta sedan bort från värmen.

  • Servera blomkål över ris, garnerad med salladslök och sesamfrön.

Servering: 1 serveringKalorier: 1255 kcalKolhydrater: 200 gProtein: 23 gFett: 44 gMättat fett: 6 gFleromättat fett: 7 gEnkelomättat fett: 28 gNatrium: 2434 mgKalium: 2016 mgFiber: 15 gSocker: 62 gVitamin A: 376 IUC-vitamin: 281 mgKalcium: 228 mgJärn: 5 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Cassy Joy Garcia. Foto © 2021 Kristen Kilpatrick. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Utsökt! Vegetarianer och icke-vegetarianer kommer att älska dessa blomkålsskålar i General Tso-stil! Det gick riktigt snabbt att slänga ihop och metoden var otroligt enkel. Såsen kommer definitivt att vara min favorit för General Tso från och med nu.

Jag serverade detta med några uppskurna kycklingbröst (som jag blandade i min skål) och jag älskade det absolut (personligen är en måltid inte komplett utan en proteinkälla). För att hålla det vegetariskt tror jag att lite tofu i tärningar skulle vara ett fantastiskt tillskott.

Allmänna Tso-stil blomkålsskålar.

Dessa blomkålsskålar i General Tso-stil var inte komplicerade, tog inte ovanliga ingredienser, tog inte så fruktansvärt lång tid att göra och levererade en rätt som var helt utsökt.

Fin, vass pop från General Tso’s sås välbalanserad av den krämiga rostade blomkålen. Man behövde nästan inte riset men det var gott att ha eftersom det drog upp mer av den där underbara såsen.

Som före detta vegetarian avgudar jag köttfria måltider, och denna General Tso-blomkål är beroendeframkallande. Såsen är en perfekt blandning av sött och syrligt på den karamelliserade rostade blomkålen. Salladslöken ger en ljus och krispig ton och sesamfröna ger lite textur. Detta kommer definitivt att vara på hög rotation eftersom det går ihop väldigt lätt. Bättre än take-out!

Allmänna Tso-stil blomkålsskålar.

Vi älskar blomkål i dess många former och det har varit roligt att se alla sätt som människor har blivit kreativa med blomkål de senaste åren. General Tso-såsen till receptet är god och går snabbt ihop medan blomkålen rostas i ugnen.

Jag var inte säker på hur det här receptet skulle komma ut – blomkål? Det är förvånansvärt bra! Dessa blomkålsskålar i General Tso-stil tillfredsställer den kinesiska avhämtningssuget. Det är lite sött, lite kryddigt och du vet att det är hälsosamt. Jag skulle personligen minska mängden honung i såsen med bara lite och lägga till några röda paprikaflingor om du gillar kryddiga saker.

Allmänna Tso-stil blomkålsskålar.

Ursprungligen publicerad 25 september 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply