När kakdegen får dig att dregla vet du att du har hittat dig själv en vinnare. Vi kan inte sluta göra detta vit choklad citron cheesecake kaka recept nu! Lukten av degen var ögonrullande god!

Om du äger vår andra kokbok, Raised in the Kitchen, vet du att vår äldsta dotter älskar sitt delikata recept på isiga citronkakor och vi är alla 100% överens. Men sent en kväll behövde jag slänga ut en massa kakor åt en vän och fann mig lite kort på vad jag behövde.

en bild av en bunt med gyllene citroncheesecake-kakor fulla av vita chokladchips med den översta kakan bruten på mitten och insidan av kakan syns.

Mina go-to chokladkakor för att mata vänner och familj är faktiskt ett puddingrecept. Jag använder en anpassad version för våra chokladkakor också eftersom smaken, konsistensen och stabiliteten på hyllan är oslagbar. Puddingen håller kakorna så perfekt mjuk och seg och gör det också till ett recept som inte misslyckas. Jag menar, du kan bokstavligen inte förstöra dessa kakor. Ännu bättre? De mata en stor skara så det är bäst att hoppa av för en grupp.

Medan jag var på min sista sats insåg jag plötsligt att jag var slut på den franska vaniljpuddingen. Jag tog genast efter choklad men än en gång, ut! Jag har dem alltid till hands, hur hade jag glömt att fylla på? Genom att leta hittade jag en låda med cheesecake och en låda med citron och eftersom jag använder en stor låda hade jag inget annat val än att använda två små lådor för att få jobbet gjort.

ett foto av flera gyllene bakade vita chokladkakor med citroncheesecake som sitter på ett galler med en kopp vita chokladchips bredvid kakorna.

Ta en låda med citronpudding och en låda med cheesecake pudding och resten har du förmodligen redan i huset! Måtten för varje ingrediens finns i receptkortet i slutet av detta inlägg. Du kan också spara eller skriva ut receptet därifrån också. Här är vad du behöver för att göra dessa oemotståndliga kakor:

  • Osaltat smör – måste mjukas upp så att det krämer ihop med sockret
  • Ägg – ger kakorna sin struktur
  • Socker – bara vanligt vitt strösocker
  • Brunt socker – tillför rikedom
  • Vanilj extrakt – använd den riktiga affären och inga imiterade smakämnen
  • Mandelextrakt – bara det minsta förhöjer smaken så mycket
  • All-purpose mjöl – se till att mäta upp mjölet rätt
  • Salt – förhöjer alla smaker och skär ner sötman
  • Bakpulver – se till att din bakpulver är färsk, detta hjälper till att ge kakorna fluffighet
  • Cheesecake Pudding Mix – mät upp halva pulvret med en köksvåg
  • Blandning av citronpudding – mät upp halva pulvret med en köksvåg
  • Vita chokladchips – vi älskar märket Ghirrardeli eller Guittard

Vad gör pudding i ett kakrecept?

Att lägga till pudding i kakrecept gör kakorna super mjuk och fuktig, för att inte tala om den underbara smaken den tillför. I det här receptet kommer all smak av citron och cheesecake från puddingblandningen.

ett foto av två gyllene bakade citroncheesecake-kakor fulla av vita chokladchips med fler kakor runt omkring.

Andra varianter

Det finns många olika puddingsmaker där ute, och jag är besatt av att prova dem alla i kakor med olika tillägg. Jag ska lista några av våra favoriter recept på puddingkakor nedanför. Men det här receptet är första gången jag har kombinerat två olika smaker av pudding tillsammans. Nu måste jag testa ännu fler två smakkombinationer. Här är en lista över olika puddingsmaker:

  • Vanilj
  • Choklad
  • Chokladfudge
  • Banankräm
  • Kokosgrädde
  • Pistasch
  • Knäck
  • Vit choklad
  • Citron
  • Oreo
  • Pumpakrydda
  • Polkagris

Du kan prova någon av dessa smaker med olika tillägg – chokladchips, hackade nötter, torkade bär, frystorkad frukt, kokos, etc.

Några av kombinationerna jag vill prova härnäst är chokladfudge och kokosgrädde, banankräm och choklad, vit choklad och smörkola.

Kan du halva receptet?

Ja, jag använder en köksvåg eller bara nyper påsen halvvägs till halva puddingarna. Alla övriga ingredienser kan lätt skäras på mitten för att göra en mindre sats kakor.

ett foto av flera gyllene bakade citroncheesecake-kakor som sitter på ett galler för kylning toppat med vita chokladchips och en liten skål med citronskivor som sitter bredvid dem och en liten kopp full av vit choklad pommes frites.

Kan jag frysa kakorna?

Ja, dessa kakor fryser bra! Låt dem svalna helt och överför dem sedan till en ziploc-påse. De håller sig i 2-3 månader. Jag föredrar faktiskt att använda en vakuumförslutare för att hjälpa dem att hålla ännu längre…upp till 6 månader.

Hur man fryser kakdeg

Det här är min föredragna metod för frysta kakor eftersom vi inte överäter den första satsen och det är lätt att slänga ut efterrätt för oväntade gäster! Dessutom håller den verkligen mycket bättre än en redan bakad kaka.

Forma alla kakdegsbollar och lägg dem på en plåt i ett enda lager. Ställ formen i frysen och låt dem frysa i cirka en timme. När de är frysta, lägg alla degbollarna i en ziploc-påse. Förvara sedan påsen i frysen i upp till 2-3 månader.

Att missa ett par ingredienser ibland resulterar i ett nytt och vansinnigt gott recept. “Lyckliga olyckor” enligt Bob Ross! Ursäkta mig nu när jag går och testar några nya puddingkombinationer! Du kommer att älska det här vit choklad citron cheesecake kaka recept!

Fler puddingkakorrecept att prova:

Serveringar: 100 småkakor

Förberedelsedags: 15 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Total tid: 25 minuter

  • Värm ugnen till 350 grader F.

  • Blanda smör, ägg, socker, vanilj och mandelextrakt i en stor skål tills det är jämnt blandat.

  • Kombinera mjöl, salt, bakpulver och båda puddingarna i en separat skål.

  • Tillsätt långsamt de torra ingredienserna i den stora skålen med våta ingredienser.

  • När ingredienserna har kombinerats blanda långsamt i chokladchips.

  • Lägg på smord plåt eller på bakplåtspapper.

  • Grädda i 8-10 minuter.

  • Bakade kakor och ogräddad kakdeg kan båda frysas. Se inlägget ovanför detta receptkort för instruktioner om hur man fryser kakor och kakdeg.

Servering: 1gKalorier: 113kcalKolhydrater: 16gProtein: 1gFett: 5gMättat fett: 3gFleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 1gTransfett: 1gKolesterol: 17mgNatrium: 118mgKalium: 27mgFiber: 1gSocker: 10gVitamin A: 124IUC-vitamin: 1mgKalcium: 14mgJärn: 1mg

Författare: Söt basilika

Kurs: 100 bästa kakrecept på planeten

Kök: amerikansk

rekommenderade produkter

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.

ett foto av en bunt med gyllene citronkakor fulla av vita chokladchips med den översta kakan delad på mitten och insidan av kakan syns.



Source link

Rate this post

Leave a Reply