Detta ananas upp och ner kaka recept är en snabb och enkel klassiker som har prydt bord sedan 1920-talet!

Syrliga ananasskivor karamelliseras under en vaniljkaka och vänds sedan uppåt för en fantastiskt god dessert!

Den här kakan serveras bäst varm från ugnen, toppad med en kula vaniljglass!

skiva ananas upp och ner kaka

En lätt favoritkaka!

  • Denna berömda tårta är elegant tillräckligt att ta med till en fest men enkel nog att göra och njuta av vilken dag som helst.
  • Upp och ner kakor som denna är otroligt anpassningsbara för att använda andra frukter.
  • Gör i en kakform med ett lager eller en gjutjärnspanna eller till och med en kakform.

Ingredienser för ananas upp och ner kaka

Kaka – Alla de grundläggande kaksmetskomponenterna finns här förutom att tillsättning av äppelmos minskar mängden både olja och socker som behövs. Om du vill, istället för att göra en kladdkaka, använd en förpackad vanilj eller gul kakmix och gör två upp och nedvända kakor.

Frukt – Konserverade skivade ananasringar är perfekta i detta recept. Prova skivade äpplen, persikor, päron eller plommon.

Toppings på botten – Maraschino körsbär är det som gör det här receptet så sött och färgstarkt, men röda eller gröna druvor, russin, vinbär, torkade eller sockrade tranbär kan användas, flingad eller rostad kokosnöt, och pekannötter, valnötter eller strimlad mandel.

ananas upp och ner kaka overhead

Hur man gör hemlagad ananas upp och ner kaka

  1. Smält smör & farinsocker i kakformen. Lägg ananasringar och körsbär ovanpå och ställ åt sidan.
  2. Förbered tårta enligt anvisningarna i receptet nedan och häll försiktigt kaksmeten över ananasarna.
  3. Grädda tills en tandpetare kommer ut ren. Kyl i 5 minuter och vänd sedan upp pannan på en tallrik.

Servera varm eller kyld med hemgjord vaniljglass, eller vispad grädde.

ananas upp och ner kaka skiva

Förvaring av ananas upp och ner tårta

  • Efter bakning: Förvara den bakade kakan i formen och låt den svalna till rumstemperatur. Täck över och ställ i kylen i 3 dagar.
  • Att frysa: Slå in kakan tätt i plastfolie och förvara den i frysen i upp till 3 månader.
  • Att tina (om fryst): Värm i en 300°F ugn i 15-20 minuter bara tills den är genomvärmd. Vänd och servera.

Fler fruktiga favoriter

Älskade din familj denna ananas upp och ner kakan? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

4,85 från 13 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Ananas upp och ner tårta

Det här receptet börjar med ett lager av karamelliserade ananasringar och maraschinokörsbär, toppat med ett otroligt fuktigt lager av vaniljkaka!

Förberedelsedags 20 minuter

Tillagningstid 30 minuter

Cool tid 5 minuter

Total tid 55 minuter

  • Placera smör i 9″ rund kakform eller pajform och sätt in i ugnen. Värm ugnen till 350°F så att smöret smälter i pannan medan det värms upp.

  • Ta ut formen från ugnen när smöret har smält. Rör ner farinsocker (du kan göra detta direkt i pannan!).

  • Lägg ananasskivor och körsbär ovanpå smörblandningen.

Kaka

  • I en medelstor skål, vispa ihop olja och socker. Tillsätt äppelmos, ägg och vanilj och vispa tills det blandas.

  • Tillsätt mjöl, bakpulver, bakpulver och salt och rör om tills det blandas. Fördela försiktigt över ananas i pannan, se till att inte störa körsbären när du breder ut smeten.

  • Grädda i 20-25 minuter, tills toppen av kakan är gyllenbrun och en tandpetare kommer ut ren. Låt svalna i 5 minuter i pannan innan du försiktigt kör en kniv runt kanten.

  • Lägg en stor rund tallrik ovanpå formen, vänd och låt kakan falla ut på tallriken innan du tar bort formen.

Täck över och förvara överbliven tårta i kylen i upp till 4 dagar. Servera kall eller värm i ugn eller mikrovågsugn.

4,85 från 13 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 352 | Kolhydrater: 44g | Protein: 3g | Fett: 19g | Mättat fett: 8g | Kolesterol: 51mg | Natrium: 258mg | Kalium: 182mg | Fiber: 2g | Socker: 29g | Vitamin A: 421IU | C-vitamin: 30mg | Kalcium: 57mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Tårta, efterrätt
Kök amerikansk

Fler ananasgodis du kommer att älska

pläterad ananas upp och ner tårta med en titel
pläterad skiva ananas upp och ner tårta med skrift
pläterad ananas upp och ner tårta med skrift
pläterad ananas upp och ner kaka och en skiva skuren på en tallrik med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply