För dessa Ancho fish tacos, gnidas fiskfiléerna med en mexikansk kryddblandning och grillas istället för att de gnisslas och steks. Sedan stoppas de in i majstortillas och kvävs med en krämig slaw. Så enkelt. Så frisk. Alltså något vi vill göra igen och igen och igen.

Två ancho fish tacos i en metallform med limeklyftor och chipotle mayo på sidan.

Dessa ancho fish tacos har precis vunnit in i vår vanliga taco nattrotation. Mexikansk kryddgnidad fisk grillas och stoppas in i varma tortillas tillsammans med syrlig kålslaw. Sedan är hela shebang slathered med kryddig chipotle majonnäs. Definitivt inte dina vanliga fisktacos.–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om Ancho Fish Tacos

Vilken är den bästa typen av fisk att använda för dessa tacos?

Välj en fast vit fisk för att göra fisktacos. Våra testare hade framgång med att använda torsk och mahi mahi, men hälleflundra, havsabborre eller kolja skulle också fungera bra här.

Hur vet jag när min fisk är klar?

Se till att inte överkoka din fisk eftersom den kan bli torr och gummiaktig. Du vill att din fisk ska vara ogenomskinlig genomgående och lätt flagna när den sticks med en gaffel. Om du har en omedelbar avläsningstermometer, sikta på 145°F (63°C).

Jag har ingen grill. Kan jag göra dessa fisktacos på spisen?

Säker. Du får inte samma grilleffekt, men smakerna av fish taco rub kommer fortfarande att lysa. För att steka fisken i pannan, värm lite olja i en stekpanna på medelhög värme och koka fisken tills den lätt flagnar, 4 till 5 minuter per sida, beroende på tjockleken. Du kan värma dina tortillas i ugnen medan fisken tillagas.

Ancho Fish Tacos

Två ancho fish tacos i en metallform med limeklyftor och chipotle mayo på sidan.

Fiskfiléer är belagda med en mexikansk fiskkrydda, grillade och stoppade sedan in i majstortillas och kvävs med en krämig slaw. Så enkelt. Så frisk. Alltså något vi vill göra igen och igen och igen.

Southern Living Magazine

Prep 30 min

laga mat 20 min

Total 50 min

Gör chipotlemajon

  • I en liten skål, rör ihop majonnäsen, 1 matsked av chipotle i adobo, limejuice och vitlök. Smaka av och tillsätt mer chipotle om så önskas. Täck över och ställ i kylen tills den ska serveras eller i upp till 1 vecka.

Gör slaw

  • I en stor skål, vispa ihop vinäger, olja, salt och peppar. Tillsätt kål, koriander och salladslök och rör om. Smaka av slaw och justera kryddan om det behövs. Täck över och ställ i kylen tills du är redo att montera tacos.

Gör tacos

  • Förvärm grillen till medelhög eller 350°F till 400°F (180°F till 200°C).

  • I en liten skål, rör ihop ancho chile pulver, salt, peppar, oregano och spiskummin. Gnid in båda sidor av fisken med olja, gnid sedan chilipulverblandningen jämnt över båda sidorna av fisken, tryck försiktigt på den för att fästa.

  • Doppa en pappershandduk med lite olja och torka försiktigt av grillgallret med den oljade pappershandduken med hjälp av en tång.

  • Grilla fisken, stäng grilllocket, i 4 till 6 minuter på varje sida. [Editor’s Note: We found that 5 minutes on the first side and 4 minutes on the second side tended to work pretty darn perfectly.] Lägg över fisken på en tallrik och täck med folie för att hålla den varm.

  • Innan du stänger av grillen, släng tortillorna på grillgallret, arbeta i omgångar om det behövs, och låt dem stå där bara tills de är genomvärmda, 10 till 20 sekunder på varje sida. Slå in tortillorna i aluminiumfolie eller lägg dem på en tallrik och täck med en handduk för att hålla dem varma.

  • När du är redo att sätta dig ner och fiska tacos, ta en gaffel och bryt fisken i lagom stora flingor. Lägg dem på de grillade tortillorna tillsammans med slaw, chipotlemajon och koriander och lägg ut några limeklyftor vid sidan av.

Servering: 1delKalorier: 959kcal (48 %)Kolhydrater: 77g (26 %)Protein: 48g (96 %)Fett: 51g (78 %)Mättat fett: 11g (69 %)Fleromättat fett: 23gEnkelomättat fett: 14gTransfett: 0,1gKolesterol: 103mg (34 %)Natrium: 2780mg (121 %)Kalium: 916mg (26 %)Fiber: 8g (33 %)Socker: 8g (9 %)Vitamin A: 694IU (14%)C-vitamin: 31mg (38 %)Kalcium: 283mg (28 %)Järn: 7mg (39 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 13 april 2017

Recept © 2017 Southern Living Magazine. Foto © 2017 Time Inc. Food Studios. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply