Ångkokta musslor med chorizo ​​och tomater är inte bara enkelt, det är öppet för en viss tolkning. Hitta några musslor, kanske lite chorizo, vitt vin och några smakrika tillsatser. Tillsätt chiliflakes, olika kryddor, en klick tomatpuré, kanske lite fänkål. Du gör du – det är hela poängen här.

Anpassad från Sam Sifton | The NY Times Matlagning Recept utan recept | Ten Speed ​​Press, 2021

Det här är ett receptfritt recept, ett recept utan en hård och snabb ingredienslista eller många svåra att komma ihåg steg. Den inbjuder dig att improvisera i köket. Enkelheten i sig, om du kan hitta en påse musslor i affären.–Sam Sifton

VAD KAN JAG GÖRA MED RESTEN AV ÅNGDA MUSSLA?

I sällsynta fall att du har överblivna musslor är det bara att ta bort dem och spara dem tillsammans med resten av såsen. Lägg till en risotto i en pastarätt eller bara sluka dem med en bit vitlöksbröd.

  • Skrubba och skägg bort musselskalen vid behov.
  • I en stor vid kruka på medelhög värme, värm oljan. Häll i chorizon och fräs tills den börjar bli knaprig, 2 till 3 minuter. Rör ner de halverade körsbärstomaterna och vitlöken.
  • Koka tills tomaterna börjar bli blåsor, 4 till 6 minuter. Tillsätt musslorna och vitt vin. Täck grytan och låt musslorna ånga tills de öppnar sig, 4 till 6 minuter. (Om du har musslor som inte har öppnat sig, kasta bort dem.)

  • Garnera musslorna med hackad persilja och servera med buljongen och det rostade brödet för att suga upp saften.

Servering: 1 serveringKalorier: 610 kcalKolhydrater: 29 gProtein: 43 gFett: 30 gMättat fett: 9 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 6 gTransfett: 1 gKolesterol: 109 mgNatrium: 1672 mgKalium: 1098 mgFiber: 2 gSocker: 5 gVitamin A: 1287 IUC-vitamin: 47 mgKalcium: 119 mgJärn: 13 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Sam Sifton. Foto © 2021 David Malosh. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag kände igen det här receptet på ångade musslor med chorizo ​​och tomater direkt, eftersom jag länge är ett fan av Sam Sifton och hans receptfria artiklar i NY Times.

En blå och terrakottaskål full av musslor, tomater, chorizobitar, allt överströdat med massor av persilja

Jag brukar göra mina musslor med lite färsk hackad fänkål eller med tillsatt fänkålsfrö, samt ett uns eller två av Pernod för att sparka upp det lite. Men den här versionen är ganska välsmakande precis som den är tillagad. En solid rätt som går ihop väldigt snabbt med minimal förberedelse. Jag serverade musslorna med några skivor rostad hemgjord surdeg och kikärtsorzosallad.

Skaldjurs- och chorizorecept är min favorittyp av surf och turf. Konstigt nog har jag parat ihop chorizo ​​med alla vanliga misstänkta utom musslor. Jag var verkligen ganska imponerad av dessa ångade musslor med chorizo ​​och tomater; salt men ändå söt, med en hint av havsbuljongen. Åh, och glädjen som är förknippad med att torka upp den där salta buljongen med rostat bröd med olivolja … ovärderlig!

En vit skål med en skiva knaprig bröd bredvid en vit skål fylld med musslor, chorizo, paprika och persilja.

För mig är det enda raffineringskravet för detta recept i “logistiken”. Receptet krävde en stor gryta. Min stora kruka är också en hög kruka. Som tur är har den ett glaslock och jag kunde som jag hade räknat med att det översta lagret av musslor var stängt medan de nedersta var ganska öppna.

Min totala ångtid var 6 minuter men jag var tvungen att avbryta ångningen för att röra om musslorna och förhindra att de nedersta kokas över och bli sega. Jag skulle föreslå att du använder en stor men ytlig gryta eller wok och skär chorizo ​​i tunna rundor innan den blir knaprig. Njut sedan av den fingerslickande godheten och smutta på resten av den kylda Pinot eller vilket vin som prydde din panna.Source link

Rate this post

Leave a Reply