Antipasto sallad är en medelhavsinspirerad favorit fullspäckad med färska och saltlagda ingredienser!
Marinerade grönsaker och oliver, färsk mozzarellaost, och ditt val av italienskt kött, dunklas med en syrlig vinägrett och serveras över en salladsbädd!
Det här antipastosalladsreceptet är inte bara en showstopper att titta på, utan det är proppfullt med smak.

Vad är Antipasto sallad?
- Antipasto är den första rätten i en italiensk måltid och består vanligtvis av kött, ostar och andra olika bitar som serveras charkuteribräda.
- I det här receptet har en typisk antipasto-tallrik förvandlats till en sallad för en lätt sommarrätt eller som en mättande lunch.
- Antipasto sallad är en lågkolhydrat- och lågkaloriälskares dröm; det är gott och proppfullt med hälsosamma ingredienser!
- Alla dina favoritpizzapålägg samlas i ett snabbt och enkelt sallad.
- Lägg till eventuella extra grönsaker som du har i kylen!

Ingredienser till Antipastosallad
Romainesallat: Detta är en rejäl sallad som passar bra med de andra ingredienserna. Lägg till en påse färdigriven coleslaw, för extra näringsämnen och crunch.
Grönsaker & Ost: Välj marinerade kronärtskockshjärtan, gröna & kalamataoliver, tomater och färska mozzarellapärlor eller bocconcini. Rödlök, färsk basilika och persilja ger inte bara en smakhöjning utan gör också vackra garnering!
Kött: Genuasalami, prosciutto och pepperoni ger en saltbalans. Prova ett italienskt charkblandat paket från livsmedelsbutiken för variation i bara ett paket.
Klä på sig: Hemgjord italiensk dressing är vårt bästa val som antipastosalladsdressing, men välj din favoritvinägrett på flaska på plats. Alternativt är en enkel blandning av extra virgin olivolja, rödvinsvinäger och färsk citronsaft utsökt.
Variationer och ersättningar
- Grönsaker: Rostad röd paprika ger en söt och rökig smak.
- Provolone Ost: Ersätt tärnad provolone mot mozzarella.
- Extra kronärtskockor: För dem som älskar kronärtskockans tang, tveka inte att lägga till fler.
- Pepperoncini: Om du är ett fan av värme, ger pepperoncini precis rätt mängd.
- Fler oliver: För olivälskare, lägg till extra kalamata eller gröna oliver, eller prova fyllda oliver.

Hur man gör Antipasto sallad
Det är läckert och så lätt att sätta ihop:
- Ordna tvättad romansallat (eller annat grönt) på ett fat eller i en stor skål. Ringla över dressing.
- Toppa med resterande salladsingredienser.
- Garnera med knäckt svartpeppar & ett stänk parmesanost, om så önskas. Ringla över olivolja eller ytterligare dressing om så önskas.
Servera med grillat bröd, hembakat vitlöksbröd eller hemgjorda krutonger.

Förvara överbliven sallad
- Om du planerar för rester, lägg till dressingen till varje portion istället för att dressa hela salladen. Klädd sallad kan vissna om den lämnas i kylen.
- Överblivna marinerade grönsaker och ost kan göras till en antipasto pastasallad med rotini, penne eller armbågsmakaroner.
Perfekt bärbara sallader
Gjorde du denna Antipastosallad? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Antipasto sallad
En snabb och enkel sallad med alla smaker av allas favorit italienskinspirerade förrätt.
-
Om du gör hemlagad dressing, förbered dressingen och kyl så att smakerna blandas.
-
Tvätta och torka grönsakerna och riv i lagom stora bitar. Lägg upp på ett stort fat eller i en skål och ringla över lite av dressingen (några matskedar).
-
Toppa försiktigt salladen med resterande ingredienser och ringla över ytterligare dressing efter smak.
-
Servera med färska örter och grillat bröd om så önskas.
- ½ kopp vegetabilisk olja (eller använd hälften olivolja, hälften vegetabilisk olja)
- 3 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk vardera dijonsenap och honung
- ½ tesked varje italiensk krydda, oregano och vitlökspulver
- salt och peppar efter smak
Om du planerar för rester, ringla dressingen på enskilda portioner istället för över hela salladen.
Du kan använda vilken blandning av italienskt kött som helst. De flesta livsmedelsbutiker säljer ett paket med blandade charkuterier för variation!
Använd antingen färsk bocconcini eller färsk mozzarella som är tärnad. Marinerad mozzarella passar också bra i detta recept.
Kalorier: 482 | Kolhydrater: 26g | Protein: 21g | Fett: 32g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 11g | Kolesterol: 55mg | Natrium: 4844mg | Kalium: 681mg | Fiber: 4g | Socker: 5g | Vitamin A: 7348IU | C-vitamin: 41mg | Kalcium: 168mg | Järn: 3mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



