Antipasto sallad är en medelhavsinspirerad favorit fylld med färska och saltlagda ingredienser!
Marinerade grönsaker och oliver, färsk mozzarellaost och ditt val av italienskt kött är överdrålat med en syrlig vinägrett och serveras på en salladsbädd!
Det här antipastosalladsreceptet är inte bara en showstopper att titta på utan det är proppfullt med smak.

Vad är Antipasto sallad?
- Antipasto är den första rätten i en italiensk måltid och består vanligtvis av kött, ostar och andra olika bitar som serveras på charkuteribräda.
- I detta recept har en typisk antipasto-tallrik förvandlats till en sallad för en lätt sommarrätt eller som en mättande lunch.
- Antipasto sallad är en lågkolhydrat- och lågkaloriälskares dröm; det är gott och proppfullt med hälsosamma ingredienser!
- Alla dina favoritpizzapålägg samlas i ett snabbt och enkelt sallad!
- Lägg till eventuella extra grönsaker som du har i kylen!

Ingredienser/varianter
sallad – Romaine håller bra med de olika ingredienserna i detta recept. För att lägga till extra färg och lite näring, släng i en påse med riven coleslaw blandad med grön och rödkål och strimlade morötter.
Grönsaker och ost – Marinerade kronärtskockshjärtan, gröna oliver, tomater och färska mozzarellapärlor eller bocconcini ger denna sallad dess signatursmaker.
Prova andra tillägg som rostad röd paprika, provoloneost, marinerade kronärtskockor, pepperoncini eller kalamataoliver.
För bästa resultat, använd rödlök eftersom den är sötare än andra sorter. Färsk basilika och persilja ger inte bara smak utan gör vackra garnering!
Kött – Genuasalami, prosciutto och pepperoni ger en saltbalans till de syrliga grönsakerna och dressingen. Jag köper gärna ett blandat paket med italienska charkuterier i mataffären då de är tunt skivade och du får en variation.
Klä på sig – Vi föredrar hemlagad italiensk dressing även om flaska fungerar också! Till och med en klick extra virgin olivolja, rödvinsvinäger och en skvätt färsk citronsaft ger en perfekt dressing.

Hur man gör Antipasto sallad
Det är läckert och så lätt att sätta ihop:
- Ordna tvättad romansallat (eller annat grönt) på ett fat eller i en stor skål. Ringla över dressing.
- Toppa salladen med resterande ingredienser.
- Garnera med knäckt svartpeppar & ett stänk parmesanost, om så önskas. Ringla över olivolja eller ytterligare dressing om så önskas.
Servera med grillat bröd, hembakat vitlöksbröd eller hemgjorda krutonger.

Förvara överbliven sallad
- Om du planerar för rester, lägg till dressingen till varje portion istället för att dressa hela salladen. Dressad sallad kan vissna om den lämnas i kylen.
- Överblivna marinerade grönsaker och ost kan göras till en antipasto pastasallad med rotini, penne eller armbågsmakaroner.
Perfekt bärbara sallader
Gjorde du denna Antipastosallad? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

Antipasto sallad
En snabb och enkel sallad med alla smaker av allas favorit italienskinspirerade förrätt.
-
Om du gör hemlagad dressing, förbered dressingen och kyl så att smakerna blandas.
-
Tvätta och torka grönsakerna och riv i lagom stora bitar. Lägg upp på ett stort fat eller i en skål och ringla över lite av dressingen (några matskedar).
-
Toppa försiktigt salladen med resterande ingredienser och ringla över ytterligare dressing efter smak.
-
Servera med färska örter och grillat bröd om så önskas.
Du kan använda vilken blandning av italienskt kött som helst. De flesta livsmedelsbutiker säljer ett paket med blandat italienskt kött som är perfekt för detta recept!
Använd antingen färsk bocconcini eller färsk mozzarella som är tärnad. Marinerad mozzarella passar också bra i detta recept.
Kalorier: 482 | Kolhydrater: 26g | Protein: 21g | Fett: 32g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 11g | Kolesterol: 55mg | Natrium: 4844mg | Kalium: 681mg | Fiber: 4g | Socker: 5g | Vitamin A: 7348IU | C-vitamin: 41mg | Kalcium: 168mg | Järn: 3mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



