Om du letar efter en snabb och enkel söt frukost, detta apbröd receptet är lika roligt att göra som att äta!
Ljusa och fluffiga utdragbara bollar av kexdeg slängs i kanelsocker, toppas med en smörig farinsockersås och gräddas tills de är gyllene!
Snabb förberedelse och enkel att göra, detta är ett favoritrecept.

En Sweet Pull Apart Treat
Monkey bread är ett sött och klibbigt utdragsbröd som är perfekt som helggodis eller till julmorgonen.
- Det här receptet är super snabb att förbereda.
- Den behöver bara en få ingredienser och det smakar jättegott.
- Söt och klibbig, detta apbrödsrecept är ett bra frukost behandla, eller stapla den högt med vispgrädde eller glass som efterrätt!
- Att använda kexdeg innebär ingen jäsning, ingen jäst och lättare förberedelser.
- Jag älskar speciellt detta för yngre kockar och köksassistenter som vill lära sig grundläggande bakkunskaper.

Ingredienser i Monkey Bread
Kex – Pillsbury har ett brett utbud av kex, men alla märken duger. Om du inte har några till hands blir hemgjorda kärnmjölkskax lika lätta och fluffiga.
Kanelsocker – Varför köpa det när du kan göra kanelsocker på några minuter?
Nötter – Byt ut pekannötter mot valnötter, macadamianötter eller strimlad mandel. Lämna nötterna ute om du föredrar det. Fyll kexen med hemmagjord Nutella eller små tärningar av färskost.
Frukt – Tillsätt hackade äpplen, päron, blåbär eller torkade tranbär för en festligare rätt.




Hur man gör apbröd
Följ bara dessa enkla steg:
- Kasta skurna bitar av kex i kanelsocker (enligt receptet nedan).
- Varva de sockrade kexen med nötter (valfritt) i en förberedd panna. Blanda farinsocker och smält smör och häll över kexen.
- Grädda tills det är fluffigt och vänd upp apbrödet på ett serveringsfat.

Förvaring av apbröd
- Förvara överblivet apbröd i en lufttät behållare i upp till 3 dagar.
- Apbröd kan frysas om det lindas tätt när det har svalnat med plastfolie och aluminiumfolie i upp till 3 månader!
Fler frukostgodis
Tyckte du om detta recept på apbröd? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Apbröd
Monkey Bread är superkul att göra och så gott!
-
Blanda smält smör och farinsocker i en skål (eller liten kastrull). Avsätta.
-
Värm ugnen till 350°F. Smörj en buntform eller spraya med matlagningsspray.
-
Skär varje kex i 4 bitar med en kökssax eller en pizzaskärare. Blanda socker och kanel och släng kexbitarna i kanelsockerblandningen. Skaka av överflödigt socker.
-
Varva sockrade kex och pekannötter i en smord buntform. Toppa med farinsockertopping.
-
Grädda i 35 minuter eller tills de är gyllene. Vänd upp på ett serveringsfat och servera varmt med vispad grädde.
Lägg kanelsockret i en liten skål och släng kexen för att lägga till det i en fryspåse eller plastpåse och släng kexbitarna.
Servera med vispad grädde eller ringla över kolasås.
Apbröd håller sig i en lufttät behållare i 3 dagar. Den fryser också bra och håller sig i frysen i 3 månader.
Kalorier: 378 | Kolhydrater: 44g | Protein: 1g | Fett: 23g | Mättat fett: 11g | Kolesterol: 45mg | Natrium: 223mg | Kalium: 84mg | Socker: 39g | Vitamin A: 530IU | Kalcium: 40mg | Järn: 0,6mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



