Denna äppel-, fänkåls- och apelsinsallad är en hälsosam vinterrätt. Den kombinerar tunt skivat äpple och fänkål med apelsinsegment, rödlök och pepprig ruccola. Sedan slängs hela shebang i en citrusvinägrett.

Två tallrikar med äpple-, fänkåls- och apelsinsallad

Av recepttestaren Craig Relyea, 2021

Nu är jag den minst benägna personen att bjuda på en sallad, eftersom jag undviker allt grönt och fibröst. Grönsaker för mig borde vara till garnering. Vad kan jag säga? Jag är portugis och vi äter våra grönsaker i soppa. Och jag gör mitt folk stolt. Men jag måste säga er att den här äppel-, fänkåls- och apelsinsalladen är fantastisk. Den som älskar sallader, kunde inte få nog. I själva verket, när jag fotograferade det, dröjde han sig kvar på kanten av min studio bara väntar att vispa bort just denna tallrik och dyka ner i den.

Receptet kommer från Craig Relyea, en av mer än 200 LC-recepttestare. Craig har tagit fram flera recept åt oss, inklusive hans omåttligt populära Everything Bagel Chicken Cutlets.

Sedan förra året har allt fler av våra testare gått upp och tagit fram recept för LC. Det är Jennifer Jacobs och hennes Everything But the Kitchen Sink Pasta, ett bra sätt att använda upp rester. Enkla glutenfria chokladkakor från testaren Elizabeth Mason-Hill, som verkligen är enkla – och precis vad du vill ha i en kaka. Och Sasha Pravdics sesamnudlar och Olivia Bleitzs rostade sommargrönsakspasta med halloumi är så värda att göra.

Jag känner mig som en glad och stolt pappa för en grupp elaka, otroligt begåvade testare. De gör LC godare. Leta efter fler av deras recept i år!– David Leite

Vanliga frågor om äppel-, fänkåls- och apelsinsallad

Kan jag göra denna sallad i förväg?

Du kan. Följ anvisningarna till steg 4. Täck salladen i skålen med fuktiga hushållspapper och förvara den i kylen. Gör vinägretten. När det är dags att servera, fortsätt med steg 6.

Kan jag använda en annan typ av apelsin?

Självklart. Under vintermånaderna är blodapelsiner i säsong och är ett härligt alternativ till denna sallad.

Två tallrikar med äpple-, fänkåls- och apelsinsallad

Äppel-, fänkåls- och apelsinsallad

Två tallrikar med äpple-, fänkåls- och apelsinsallad

Det här är en trevlig, lätt sallad som passar bra till en sufflé eller en huvudrätt med en rik sås, eftersom ljusstyrkan i fänkål, äpple och citrus skär igenom all rikedom för att balansera smaken.

Prep 25 minuter

Total 25 minuter

Till äppel-, fänkåls- och apelsinsalladen

Till citrusvinägretten

Gör sallad med äpple, fänkål och apelsin

  • Använd ett mikroplan och skala 1 tesked av apelsinen till vinägretten. Avsätta.
  • Med en avskärning kniv, skär av toppen och botten av apelsinen.

    Tänk på det som om du skulle ta bort nord- och sydpolen.

  • Placera apelsinen på arbetsytan så att den sitter säkert på sin platta sydpol. Börja på toppen, följ kurvan och skär bort skalet och den vita märgen i breda remsor. Vagga nu den skalade apelsinen i handen och, arbeta över en skål, skiva mellan hinnorna på apelsinsektionerna för att släppa dem, låt sektionerna och juicen falla ner i skålen. Ställ skålen åt sidan.

  • I en serveringsskål, blanda ihop fänkål, äpple, rödlök och ruccola med apelsinsektionerna.

Gör citrusvinägretten

  • I en liten skål, vispa ihop honung, citronsaft, olivolja, reserverat apelsinskal och 1 matsked apelsinjuice som samlats i den andra skålen. Krydda med salt och peppar, efter smak.
  • Tillsätt ca 2/3 av dressingen i salladen och rör om försiktigt. Smaka av och tillsätt mer dressing om så önskas.

  • Krydda med lite nymalen svartpeppar och servera.

Servering: 1delKalorier: 246kcal (12%)Kolhydrater: 21g (7 %)Protein: 2g (4 %)Fett: 18g (28 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 13gNatrium: 36mg (2%)Kalium: 475mg (14 %)Fiber: 5g (21 %)Socker: 13g (14 %)Vitamin A: 579IU (12%)C-vitamin: 42mg (51 %)Kalcium: 79mg (8%)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

En tallrik med äpple, fänkål och apelsinsallad

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 7 februari 2022

Recept © Craig Relyea. Foton © 2021 David Leite. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.



Source link

Rate this post

Leave a Reply