Darina Allens äppel-, selleri- och valnötssallad är ett oväntat riff på den traditionella Waldorf. Kycklingbröst marineras med en blandning av värmande kryddor – spiskummin, söt paprika, gurkmeja och cayenne – innan de staplas ovanpå äpplen, selleri, valnötter och sallad. En krämig citrusdressing avslutar denna spektakulära version av en klassiker.

Anpassad från Darina Allen | Simply Delicious The Classic Collection | Kyle Books, 2019

Då och då förtjänar en klassiker lite uppfräschning. I denna moderna version av Waldorf tar Darina Allen (som har kallats det irländska Julia Child) lite frihet med en sallad som har serverats i över 100 år. Tillägget av kryddade kycklingbröst fick våra testare att rabbla. Likaså lättheten att sätta ihop den här snygga lilla skönheten. Och om du är orolig för att komma för långt från originalet kan du slänga i dig ett par druvor för gamla tiders skull.–Jenny Latreille

HUR UPPFYLLER JAG SALLADSGREENS?

Speciellt under sommarens hunddagar kan grönt vissna ynkligt och snabbt. Om din selleri inte är så krispig som du föredrar, blötlägg den i en skål med isvatten i 15 till 30 minuter, låt den rinna av och torka. Detta fungerar också bra för att pigga upp sallad och vattenkrasse.

Gör den kryddiga kycklingen

  • I en medelstor skål, kombinera spiskummin, paprika, cayenne, gurkmeja, socker, svartpeppar, salt, vitlök och citronsaft.

  • Använd en vass kniv, skär kycklingen på ett par ställen. Gnid in kryddpastan över hela kycklingen, lägg den i skålen och täck med plastfolie. Låt marinera i kylen i minst 3 timmar.
  • Värm ugnen till 350°F (177°C).

  • Lägg kycklingen och all pasta i en liten stekpanna. Borsta eller ringla över solrosolja.
  • Grädda i 20 minuter, vänd sedan och grädda tills de är genomstekta, cirka 20 minuter till, beroende på storleken på kycklingbitarna. Tråckla 2 eller 3 gånger under tillagningen.

  • Flytta till en tallrik, häll det avfettade droppet över kycklingen och låt svalna.

Gör salladen

  • I en stor skål, kombinera citronsaft och socker med 1 msk majonnäs. Släng det tärnade äpplet i dressingen.
  • Tillsätt sellerin, de flesta valnötterna, hälften av persiljan, tillräckligt med majonnäs för att nå önskad konsistens och blanda noggrant. Smaka av och tillsätt mer citronsaft eller socker om det behövs.

  • Skiva kycklingen i kors och rör lätt genom salladen.

  • Lägg några salladsblad på varje tallrik och lägg salladen över. Tillsätt några kvistar vattenkrasse, strö över de återstående valnötterna och strö över hackad persilja.

Servering: 1 delKalorier: 408 kcalKolhydrater: 22 gProtein: 22 gFett: 28 gMättat fett: 3 gTransfett: 1 gKolesterol: 52 mgNatrium: 984 mgKalium: 990 mgFiber: 7 gSocker: 11 gVitamin A: 10435 IUC-vitamin: 21 mgKalcium: 122 mgJärn: 5 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2019 Darina Allen. Foto © 2019 Peter Cassidy. Alla rättigheter förbehållna.

Recensioner av recepttestare

Denna äppel-, selleri- och valnötssallad har alla förutsättningar för en perfekt måltid. Skarp selleri, knapriga äpplen, sega valnötter, krämig citrusdressing och kryddig kyckling. Ett överflöd av smaker och texturer smälter samman till en ljuvlig läcker tugga. Snabbt att sätta ihop och skulle vara en fantastisk förrättssallad utan kycklingen och en komplett måltid med.

Jag blandade ihop kryddorna och marinerade kycklingen på morgonen och kunde montera ihop salladen medan kycklingen lagade till lunch. Härlig vardagslunch med lite mousserande vatten eller ta upp saker och ting och servera med ditt favoritvita vin.

WOW! Vi blev verkligen imponerade av denna sallad. Det är ett väldigt genomtänkt recept. Alla ingredienser fungerar vackert tillsammans, och den färdiga produkten är så mycket mer än summan av dess delar. När jag smakade på saker på vägen var jag inte säker på hur allt skulle fungera tillsammans. Sellerin var väldigt söt och den blev väldigt knaprig efter blötläggning i isvatten som föreslagits.

Jag bakade kycklingen packad med all kryddblandning den hade marinerat över natten i. Kycklingen var ensam väldigt kryddig, men när den väl blandats med de andra ingredienserna var kryddorna tempererade. Smakerna var fantastiska. Den kryddiga kycklingen och dess pasta, blandat med majonnäsen, tog bort klorfettet som man ibland har med sallader med majonnäsdressing. Jag serverade detta över rött smörsallat som jag hade blötlagt i kallt vatten, vilket gjorde bladen knapriga och gav mer konsistens till denna äppel-, selleri- och valnötssallad.Source link

Rate this post

Leave a Reply