Fläskkotletter och äpplen hör bara ihop så fläskkotletter toppad med hemgjord äppelchutney ta ditt genomsnittliga fläskkotlettrecept till nästa nivå!

ett foto av en saftig fläskkotlett toppad med en äppelchutney. Fläskkotletten har skurits i så att du kan se tvärsnittet av fläskkotletten.

Låt inte enkelheten i detta recept lura dig. Det är gott! Jag fortsatte faktiskt mumsa på de där äpplena medan de puttrade och de fick huset att lukta himmelskt! Det bara skriker falla och de söta och syrliga äpplena är perfekta för barn och vuxna.

Min dotter är besatt av fläskkotletter. Hon tigger efter dem, men äter knappt kyckling. Det är inte vettigt för mig men vad som helst! Hon älskar den här versionen. Hennes andra favorit är vår fyllda fläskkotlettmiddag! Om du behöver ett nytt middagsrecept som hela familjen kommer att älska, då måste den här äppelchutneyversionen vara på din receptrotation!

ett foto av en tallrik toppad med en saftig benfri fläskkotlett toppad med äppelchutney, en sida av krämig potatismos täckt av sås och en stor portion färska gröna bönor.

Okej, ingredienslistan kommer att se lite lång ut men de flesta ingredienserna är kryddor, så ta dina måttskedar och gör dig redo att göra en torr rub till fläskkotletterna och den godaste hemgjorda äppelchutneyn. Här är vad du behöver:

  • Benfria fläskkotletter
  • Dry Rub: Mjöl, rökt paprika, chilipulver, vitlökspulver, lökpulver, koshersalt

Äppelchutney

  • Smör
  • Salt
  • Muskot
  • Curry pulver
  • Kardemumma
  • Ingefära
  • Honung
  • Brunt socker
  • Äppelcidervinäger
  • Lönnsirap
  • Dijon senap
  • Majsstärkelse
  • Vatten
  • Honeycrisp Äpplen
  • Gyllene russin

Måtten för varje ingrediens finns listade i receptkortet i slutet av inlägget.

ett foto av en gyllene fläskkotlett toppad med en saftig äppelchutney serverad tillsammans med en riklig hög med såsöverdragen potatismos och färska ångade gröna bönor.

Fläskkotletter blir ofta intetsägande och torra, men det behöver de absolut inte vara! Här är några tips för att göra saftiga gyllene benfria fläskkotletter varje gång:

  • En god fläskkotlett måste börja med en läcker torr rub och sedan en rejäl bryn. Bränning skapar ett härligt knaprigt yttre lager som tätar in juicerna.
  • När kotletterna har fått en gyllene bryn, stick in gjutjärnspannan i ugnen för att grädda tills de är klara. Du letar efter 145 grader Fahrenheit.
  • Vilket leder mig till nästa tips…ha det gott kött termometer!
  • Tjockare fläskkotletter ger mörare kött. När du får de tunnare skurna fläskkotletterna torkar de supersnabbt, så ju tjockare desto bättre!
  • Känn din fläskkotlett. Om du får kotletter med ben behöver de 10-15 minuter längre att tillagas. Var bara medveten om vad du köper och planera din matlagningstid därefter.

Nu kan du göra en perfekt fläskkotlett varje gång!

ett foto av en gyllene pannbränd benfri fläskkotletter som sitter i en gjutjärnspanna.

Vad är Chutney?

Chutney är en sås. Chutney är vanligtvis gjord av frukt eller grönsaker med vinäger, kryddor och socker.

Vad man ska äta med äppelchutney fläskkotletter

Jag har faktiskt bara någonsin gjort dessa fläskkotletter med en sida av potatismos och en grönsak eftersom det bara känns så rätt, men det finns alternativ:

Vi vill gärna höra vad du bestämmer dig för att göra!

ett foto på en tallrik toppad med en gyllene fläskkotlett toppad med en hemgjord äppelchutney serverad med såsöverdragen potatismos och färska gröna bönor.

Hur värmer du upp en fläskkotlett?

Värm en ugn till 350 grader. Häll lite vatten i botten av en ugnssäker form. Lägg fläskkotletten i formen och täck. Grädda i 10-15 minuter, eller tills fläskkotletten är varm.

Hur länge håller fläskkotletter?

Du kan förvara rester i kylen i en lufttät behållare i 3-4 dagar.

ett foto på en bit fläskkotlett som har skurits från hela fläskkotletten som toppats med en äppelchutney.

Äpplen och fläskkotletter människor! Du måste prova det och denna hemgjorda äppelchutney är så smakrik och utsökt. Nu när du har alla tips för att göra saftiga och möra fläskkotletter, hämta dina bullar till mataffären och låt oss göra det här!

Fler fläskrecept att prova:

ett foto på en saftig fläskkotlett toppad med en äppelchutney.  fläskkotletten har skurits i så att du kan se tvärsnittet av fläskkotletten.

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Total tid: 40 minuter

Serveringar: 3

Till fläskkotletterna

  • 4 Benfria fläskkotletter
  • 2 Matskedar Mjöl
  • 1 Tesked Rökt paprika
  • 1 Tesked Chili pulver
  • 2 Teskedar Vitlökspulver
  • 1 Tesked Lökpulver
  • 2 Teskedar Kosher salt

För Apple Chutney

  • 1 Matsked Smör
  • 1/2 Tesked Salt
  • Nypa Muskot kanel funkar också
  • 1/4 Tesked Curry pulver
  • 1/4 Tesked Mald kardemumma
  • 1/2 Tesked Mald ingefära
  • 1/4 Kopp Honung
  • 1 1/2 Matskedar Brunt socker
  • 2 Matskedar Äppelcidervinäger
  • 2 Matskedar Lönnsirap eller mer honung
  • 1/2 Tesked Dijon eller mald senap
  • 1 Matsked Majsstärkelse
  • 1 Matsked Vatten
  • 2 Koppar Honeycrisp Äpplen oskalad och hackad i 1/2″ bitar
  • 2 Matskedar Gyllene russin Russin eller craisins fungerar också
  • Persilja hackad, till garnering

Gör fläskkotletterna

  • Värm ugnen till 350 grader

  • Värm en stekpanna på medelhög värme och ringla i cirka 2 msk rapsolja eller olivolja. Bryn kotletterna på varje sida och lägg i en 8×8 ugnsform.

  • Grädda i 40-50 minuter eller tills en innertemperatur på 165 grader. Förbered under tiden chutneyn.

För Apple Chutney

  • Smält smöret i en stor kastrull och vispa sedan i kryddorna. Blanda alla övriga ingredienser tillsammans med äpplena.

  • Koka upp på hög värme, sänk värmen till medel låg och låt puttra utan lock i 10-15 minuter eller tills äpplena är mjuka. Vispa samman maizena och vatten och ringla sakta ner i de sjudande äpplena, rör om tills det tjocknat något. Ta bort från värmen tills fläsket är klart.

  • Servera fläskkotletter med potatismos, chutneysås och ett stänk persilja.

Näringsinnehåll

Äppelchutney Fläskkotletter

Mängd per portion (1 g)

Kalorier 574
Kalorier från fett 153

% Dagligt värde*

Fett 17g26 %

Mättat fett 7g44 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 2g

Enkelomättat fett 6g

Kolesterol 130 mg43 %

Natrium 2083mg91 %

Kalium 966mg28 %

Kolhydrater 67g22 %

Fiber 4g17 %

Socker 52 g58 %

Protein 40 g80 %

Vitamin A 697IU14 %

C-vitamin 5 mg6 %

Kalcium 58mg6 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKOG VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.





Source link

Rate this post

Leave a Reply