Dessa äppelciderkarameller är spektakulärt imponerande och förvånansvärt lätta att göra. De är helt enkelt äppelcider eller juice som har kokats ner med socker och spetsad med kanel, stjärnanis och kryddnejlika. Så enkelt. Så häpnadsväckande.

Dessa äppelciderkarameller är löjligt rika, superlativt släta och otroligt lätta att göra. De är i princip bara äppelcider eller juice som är kokt ner med socker och subtilt spetsad med kanel, stjärnanis och kryddnejlika. Det enda som är enklare än att slänga ihop dessa är att säga “du är välkommen” när vänner och familj ivrigt tackar dig för att du skänkte dem dessa karameller.Angie Zoobkoff

Vad mer kan jag använda reducerad äppeljuice till?

Det häpnadsväckande smakrika tricket med kokt cider eller äppeljuice som reduceras ner för att koncentrera smakerna resulterar i en lika spektakulär sirap att ringla över pannkakor eller våfflor när du slutar reducera sirapen efter att den når 6 till 7 uns.

  • Smöra en 8- eller 9-tums (20- till 23-cm) fyrkantig bakplåtklä den med bakplåtspapper och smör sedan lätt på bakplåtspappret.
  • Häll äppeljuice i en stor kastrull, tillsätt kanelstång, stjärnanis och kryddnejlika och koka upp. Koka stadigt på låg till medelhög värme tills saften har reducerats till 4 1/2 uns (128 gram) honungsfärgad sirap. Var noga med att mäta sirapen efter vikt snarare än volym för att säkerställa noggrannhet. Ta bort kryddorna med en hålslev innan du väger sirapen för att få ett exakt mått. Reduktionen av sirapen kan ta en timme eller mer beroende på storleken på din panna och den exakta värmen. Det kan vara svårt att gissa när den har rätt vikt, så sila då och då ner sirapen i en måttbägare på vågen och, vid behov, lägg tillbaka sirapen och de silade kryddorna i grytan och fortsätt reducera. Håll noga koll på sirapen mot slutet av reduceringen.

  • Häll sirapen i en ren 2-quart (1,9 liter) kastrull och tillsätt smöret, båda sockerarterna och crème fraichen. Sätt pannan på låg värme och rör om ofta tills smöret smält och sockret löst sig. Lägg till termometern till pannan, koka upp och koka i en jämn, jämn takt, rör om då och då, tills sirapen når 260ºF (127°C), 20 till 30 minuter. (Sirapen kan sväva runt 220°F ett tag men den kommer så småningom att skjuta upp till 260°F.) Bli inte frestad att öka värmen under pannan för att påskynda processen, annars bränner du sirapen och dina karameller kommer att har en kvardröjande bränd smak.
  • Dra av kastrullen från värmen, ta bort termometern, tillsätt havssaltet och rör om med en gummispatel. Häll omedelbart sirapen i den förberedda pannan och låt den svalna till rumstemperatur, cirka 2 timmar.

  • Använd en lätt smörad vass kniv och skär karamellen i lagom stora rutor. Om så önskas, tillsätt en liten nypa havssalt till varje karamell. Lägg varje karamell på en fyrkant eller rektangel av vaxat papper eller bakplåtspapper och vrid ändarna. Lägg i en återförslutbar plastpåse och förvara i kylen i upp till 1 vecka. Ursprungligen publicerad 26 november 2016.

HUR MAN GÖR DIN EGEN ÄPPELJUS

Det är inte nödvändigt att göra egen äppeljuice till dessa karameller, även om du har en juicepress och vill ge den en snurrande rörelse kan du helt enkelt pressa äpplen genom din juicepress och sedan filtrera vätskan genom kaffefilterpapper. Det är så enkelt.

Servering: 1 kolaKalorier: 64 kcalKolhydrater: 11 gProtein: 1 gFett: 2 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 6 mgNatrium: 37 mgKalium: 39 mgFiber: 1 gSocker: 11 gVitamin A: 69 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 11 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2016 Annie Rigg. Foto © 2016 Tara Fisher. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa äppelciderkarameller är helt läckra. En STOR hit med familjen! De är fasta men ändå mjuka och sega med en dragkedja av äppelsmak i en seg karamellbit. Perfekt.

Jag använde opastöriserad ekologisk äppeljuice och det tog över en timme för det att minska ner till 4 1/2 uns. Den sjudande saften fyllde huset med en underbar kryddig doft av höst. Jag tillsatte sockerarter och smör när det slutligen reducerats. Jag vägde det eftersom jag verkligen inte kunde säga hur mycket jag hade. Verkar rätt på slutet, minskningen går väldigt snabbt…så håll ett öga på det.

När sockret och smöret smält höjde jag värmen till att koka upp. Det tog en bra 25 till 30 minuter för det att äntligen komma till 260 ° F. Den var skummande och bubblig och såg väldigt god ut. Jag lät den svalna några timmar på bänken. När det väl var rumstempererat ställde jag in pannan med kola i kylen i cirka 20 minuter och skar den sedan i lagom stora rutor.

Åh, dessa äppelciderkarameller är så, så speciella! Äppelreduktionen ger dem en rik och härlig smak. Jag använde Honey Crisp äppeljuice och en enda stjärnanis. Konsistensen var slät och inte för kladdig. Perfekt.

Efter en timme i kylen skar jag dem i 42 bitar och slog in dem i 4 1/4-tums cello rutor. Jag är så glad över att ha dessa små älsklingar till dessertbordet denna Thanksgiving! De kommer att bli stjärnan i programmet.

Dessa äppelciderkarameller är som konfektyrguld. Äppeljuicen ger dem en behaglig syrlighet så att de inte är så söta som vissa karameller. Du måste avsätta en timme för att äppeljuice ska minska men det är väl värt att investera tid. Ditt hus kommer att lukta bättre än potpurri när du är klar och du kan använda tiden till att utföra några andra uppgifter i köket.

Resten av receptet är en bris. Dessa karameller ställer sig också väldigt snyggt – precis rätt konsistens när det gäller att vara sega och smälta i munnen men tillräckligt hårda för att skära utan utmaningar. Jag njöt av att lägga till en flinga Maldon-havssalt på toppen innan jag åt — ytan var fortfarande tillräckligt klibbig för att hålla den även efter att de svalnat. Jag är dock inte säker på att jag verkligen skulle kunna smaka de tillsatta kryddorna i de färdiga karamellerna.

De håller sig väldigt bra i några dagar och jag har också fått mycket bra feedback från kollegor – några personer sa till och med till mig att de vanligtvis inte gillar karameller, men de älskar dessa.

Den perfekta karamellen, enligt min mening, är en som är lite tät men inte har den där klibbigheten som fastnar i tänderna som gör att du känner att du kommer att tappa en fyllning. Det här receptet på äppelciderkarameller kommer ganska nära att vara perfekt. Kryddorna tillför lite extra för att göra den speciell och crème fraichen hjälper verkligen till att göra den len och fyllig.

Jag kommer att säga att vara försiktig när du minskar cidern. Min gick lite långt så jag tillsatte lite honung för att kompensera för den mindre mängden cidersirap. Det kom ut perfekt – bara med lite mindre äppelsmak. Det tog bara cirka 10 minuter på spisen att göra karamellen. Mycket snabbt och enkelt. Jag glömde att röra i havssaltet så det var bara att strö över det och det funkade jättebra.

Dessa härliga äppelkarameller är söta och fint kryddade med en behaglig känsla tack vare tillsatsen av creme fraiche. De kommer att vara ett välkommet tillskott till mina julklappskorgar i år. Jag skar mitt fyrkantiga ark med karameller i 6 rader och 6 kolumner.

Ursprungligen publicerad 26 november 2016

Source link

Rate this post

Leave a Reply