Denna äppelsorbet med ingefära är inte bara otroligt vacker utan smakerna är också enastående. Den härliga rouge nyansen kommer från att använda hela äpplen, skal och allt, medan smakerna är tack vare tillsatsen av ingefära och söt Gewurztraminer.

Några skopor äppelsorbet i en glasskål.

Vem har inte ett favoritrecept på äpplen? För några av er sorbetälskare kanske det här receptet passar. Författarna Frank Browning och Sharon Silva säger, “Denna stora sats uppfriskande rosa äppelsorbet – dess härliga färg resultatet av att tillaga äpplena oskalade – slukades direkt av en legion av inte alltför blyga vänner vid ett av våra periodiska äppelrecept provsmakningar.”

Du kan enkelt halvera receptet på äppelsorbet, vilket lyckligtvis låter den hårt arbetande kokaren resten av vinet smutta på. Även om vi inte är så säkra på att vi skulle vilja offra den för att smutta på bekostnad av mer av denna rodnande röda sorbet.

Åh, och var inte billig när det gäller att köpa Gewurztraminer. Annars kommer din snygga sorbet att smaka som sorbet som serveras vid en lastbilsstopp på motorvägen.– Frank Browning

Vanliga frågor om Apple Sorbet

Vilken typ av äpplen ska jag använda till denna sorbet?

Eftersom det här receptet använder sött vin och tillsätter socker, välj inte ett alltför sött äpple. Välj äpplen som är mogna, felfria och som du tycker om att äta.

Kan jag göra detta utan en glassmaskin?

Ja. Det kommer sannolikt att vara lite isigare än kärnad sorbet, men du kan göra det genom att placera den kylda blandningen i en grund behållare efter steg 3. Placera behållaren i frysen och rör om var 30:e minut tills den är flagnig och frusen.

☞ Gillar du sorbet? Pröva dessa:

Äppelsorbet med ingefära

Några skopor äppelsorbet i en glasskål.

Cool, söt och rodnad rosa, vår äppelsorbet med ingefära är ett av våra favoritsätt att använda upp äpplen. Gewurztraminer och ingefära ger ett djup av smak som gör den till en efterrätt som sticker ut.

Frank Browning

Prep 25 min

laga mat 20 min

Total 4 timmar 45 min

  • Skär äpplena på längden i sjättedelar, men inte skala eller kärna ur. Lägg dem i en tjock kastrull. Krossa ingefäran lätt under den platta sidan av en kniv för att frigöra smaken och tillsätt den i pannan tillsammans med cirka 2 koppar av vinet.

  • Sätt kastrullen på medelhög värme, låt blandningen sjuda och koka tills äpplena är mjuka, cirka 15 minuter.

  • Tillsätt sockret i äppelblandningen och rör tills det löser sig, cirka 2 minuter. Ta kastrullen från värmen. Skopa ur och släng ingefäran.

  • Passera försiktigt de kokta äpplena och deras vätska genom en matkvarn, försedd med den fina skivan, placerad över en skål. Rör i det återstående vinet, täck skålen och ställ i kylen tills blandningen är kall, cirka 2 timmar.

  • Överför den svala blandningen till en glassmaskin och frys in enligt tillverkarens anvisningar. Häll äppelsorbeten i en behållare, täck över och ställ den i frysen tills den är fast, cirka 2 timmar.

  • Häll upp sorbeten i klara glasskålar för att servera. Sola dig i hyllningens glans.

Servering: 2skoporKalorier: 107kcal (5 %)Kolhydrater: 28g (9 %)Protein: 0,3g (1 %)Fett: 0,2gMättat fett: 0,03gFleromättat fett: 0,1gEnkelomättat fett: 0,01gNatrium: 1mgKalium: 122mg (3%)Fiber: 3g (13 %)Socker: 24g (27 %)Vitamin A: 61IU (1 %)C-vitamin: 5mg (6 %)Kalcium: 7mg (1 %)Järn: 0,1mg (1 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 12 september 2010

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply