Äpple tranbärssås. Inte riktigt lika amerikansk som äppelpaj. Inte förrän du smakar på den här versionen, alltså. Söt syrlig och fantastiskt härlig med kalkon och fläsk och så, så mycket mer.

En glasburk till hälften fylld med äppeltranbärssås, med en andra burk äppelmos i bakgrunden.

Denna äppeltranbärssås finns någonstans i utrymmet mellan äppelmos och tranbärssås. Även om det såklart passar vackert till enkelstekt kalkon är det också ganska härligt med stekt anka och stekt fläsk och så mycket mer.–David Leite


Varför våra testare älskade detta

Den sötsyrliga smaken av äpplen och tranbär i kombination med varma kryddor gör att våra testare kallar detta deras “recept för semesterrecept på tranbärssås.” Det älskade de också “det är en mycket imponerande krydda för så liten ansträngning!”

Anteckningar om ingredienser

 • Tranbär– Här kan du använda färska eller frysta tranbär. Om du använder frysta behöver du inte tina dem, men du kan behöva koka din sås i några extra minuter.
 • Sötsyrliga äpplen–Vi älskar att använda Granny Smith-äpplen här för sin skarpa konsistens och syrliga smak. Detta gör dock en syrlig sås, så om du föredrar en något sötare tranbärssås, använd ett fast, sötare äpple, som Honeycrisp.
 • Clementiner–Du kan ersätta vanliga apelsiner om klementiner inte är tillgängliga för dig.

Hur man gör detta recept

 1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka tills tranbären börjar spricka och äpplena mjuknar.
 2. Kyl såsen något. Överför till en burk eller serveringsskål. Ställ i kyl tills den ska serveras.

Vanliga frågor

Hur kan jag använda denna sås?

Den kommer alltid att vara välkommen på ditt Thanksgiving-bord tillsammans med din kalkon eller fläsk, men våra testare hittade några andra kreativa användningsområden för den. Här är några:
– Med grekisk yoghurt och honung (mandel- och kokosgranola valfritt!)
– Ovanpå varm havregryn eller frukostgröt
– På en fläskmacka
– Virvlad i smet till kaffekaka eller muffins
– Spädd med apelsinjuice för att toppa pannkakor eller blintsar
– Med brie eller cheddar på en ostbricka
– Tillsammans med hel grillad kyckling

Kan jag göra detta i förväg?

Ja definitivt. Äppeltranbärssåsen kan göras och förvaras i kylen i upp till 3 dagar innan servering, eller frysas i en lufttät behållare i upp till 3 månader. Tina i kylen över natten innan servering.

Vad är skillnaden mellan tranbärssås och tranbärssmak?

Tranbärsrelish är en krydda som har en sötsyrlig smak och ibland är okokt, medan tranbärssås är en kokt krydda som i allmänhet är sötare än relish.

Hjälpfulla tips

 • Detta gör cirka 2 koppar, som ska tjäna 8 till 10 personer.
 • Receptet är lämpligt för glutenfri, mejerifri och vegetarisk kost som skrivet. Om du vill göra det veganskt, använd agave eller lönnsirap istället för honung.
 • Den här såsen är ganska syrlig. Du kan anpassa sötman efter smak med extra honung.

Fler bra recept på tranbärssås

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg att lämna en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Äppeltranbärssås

En glasburk till hälften fylld med äppeltranbärssås, med en andra burk äppelmos i bakgrunden.

Äpple tranbärssås. Inte riktigt lika amerikansk som äppelpaj. Inte förrän du smakar på den här versionen, alltså. Söt syrlig och fantastiskt härlig med kalkon och fläsk och så, så mycket mer.

Prep 30 min

laga mat 30 min

Total 1 hr

 • Lägg alla ingredienser i en medelstor kastrull och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda tills såsen tjocknar, äpplena bryts ner och tranbären spricker, 10 till 15 minuter.

 • Ta av från värmen och låt svalna lite innan servering eller lägg över i en glasburk med lock. Denna sås håller sig i kylen i en vecka.

 1. Förbereda –Den kokta såsen kan göras och kylas upp till 3 dagar före servering eller frysas upp till 3 månader före servering. Tina över natten i kylen.
 2. Diet-Såsen är lämplig för glutenfri, mejerifri och vegetarisk kost. För att göra den veganvänlig, byt ut honungen mot agave eller lönnsirap.
 3. Gör det sötare –Den färdiga såsen blir ganska syrlig. Om du föredrar sötare tranbärssås, välj en sötare variant av äpplen eller tillsätt mer honung efter smak.

Servering: 1delKalorier: 84kcal (4 %)Kolhydrater: 22g (7 %)Protein: 1g (2 %)Fett: 1g (2 %)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 1gNatrium: 3mgKalium: 95mg (3%)Fiber: 3g (13 %)Socker: 17g (19 %)Vitamin A: 50IU (1 %)C-vitamin: 8mg (10 %)Kalcium: 7mg (1 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Source link

Rate this post

Leave a Reply