Detta recept på äppelkaka har höstens alla smaker!
Möra äpplen och morötter bakas till en fuktig kanelkryddad kaka med en överraskningsfyllning av färskost och en brun sockerglasyr.

Fantastisk Apple Bundt-kaka!
- Detta recept på äppelkaka är en showstopper när den serveras, varje skiva har en söt färskostfyllning.
- Jag älskar att denna tårta har ingredienser som jag alltid har till hands.
- Baka en dag framåt, den här kakan stannar fuktig i dagar!
- Servera som frukostkaka till kaffet, eftermiddagsfika med te, eller en söt dessert med en klick kolasås eller med lite varm äppelcider.
Ingredienser till Apple Bundt Cake
Äpplen – Vilken sort som helst duger om de är färska! Granny Smith-äpplen är mitt första val för deras syrliga smak och konsistens.
Morötter – Strimlade morötter är söta och tillför fukt till denna äppelkaka, men strimlad zucchini kommer också att få jobbet gjort.
Kryddor – En skvätt kanel ger denna kaka extra smak och en himmelsk doft! Byt ut den mot äppelpajskrydda om du verkligen vill “ta kakan!”
Tillägg – Blanda i något av följande: torkade tranbär, vinbär, russin, minichokladchips eller butterscotchchips.
glasyr – Även om äppelkakan lyser av sig själv är denna brunsockerglasyr extra tjock och rik eftersom den är gjord med smör och tung grädde. Gör i en nypa en enkel glasyr med lite mjölk vispad till strösocker tills konsistensen är lagom.

Hur man gör Apple Bundt-kaka
- Förbered färskostfyllning (enligt receptet nedan) och ställ åt sidan.
- Blanda de våta och torra ingredienserna i separata skålar och kombinera sedan. Vänd ner äpplen, morötter och nötter.
- Lägg hälften av smeten i botten av en buntform, följt av färskostfyllning och resten av smeten.
- Grädda, svalna och toppa med en farinsockerglasyr.
Hur man förvarar Apple Bundt Cake
- Förvara överbliven äppelkaka i kylen (på grund av mejeriingredienserna) i upp till 4 dagar.
- Servera kyld eller låt bli rumstemperatur.
- Frys in skivor inslagna i plastfolie och en påse med dragkedja i upp till 2 månader.
Fler Apple-recept du kommer att älska
Tyckte du om detta recept på Apple Bundt-kaka? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Apple Bundt tårta
Denna enkla äppelkaka har söta mjuka äpplen, kanel och morötter med ett smaskigt lager av färskost.
-
Värm ugnen till 350°F. Pensla en 10″ buntform med kakfrigöring (nedan) eller smörj och mjöl väl.
-
Vispa färskost och socker med en stavmixer tills det blir fluffigt. Tillsätt ägget och blanda tills det är slätt. Avsätta.
Kaka
-
Blanda mjöl, bakpulver, kanel, salt och bakpulver.
-
Vispa socker, olja och ägg i en separat skål. Tillsätt mjölblandningen lite i taget, rör om för att kombinera.
-
Vänd ner äpplen, morötter och valnötter.
-
Häll hälften av smeten i den smorda formen. Häll försiktigt färskostblandningen över smeten och håll den i mitten. Toppa med resterande morotsäppelsmet.
-
Grädda 50-60 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren. Kyl 15 minuter i pannan, lossa försiktigt kanterna och vänd upp på ett galler för att svalna helt.
Glasyr
-
Koka upp farinsocker, smör och grädde på medelhög värme. Låt koka i 1 minut, rör hela tiden.
-
Vispa i strösocker och vanilj tills det är slätt.
-
Ringla över kakan medan den är varm.
Rester håller sig i kylen i upp till 4 dagar. Den här kakan kan även frysas och håller sig i frysen i 4 månader.
Kalorier: 365 | Kolhydrater: 64g | Protein: 5g | Fett: 10g | Mättat fett: 4g | Kolesterol: 65mg | Natrium: 207mg | Kalium: 230mg | Fiber: 2g | Socker: 45g | Vitamin A: 3780IU | C-vitamin: 2.2mg | Kalcium: 64mg | Järn: 1.6mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.
Äppelkaka väldigt lite anpassad från Missa aldrig äppelkaka


