Detta recept på äppelkaka har höstens alla smaker!

Möra äpplen och morötter bakas till en fuktig kanelkryddad kaka med en överraskningsfyllning av färskost och en brun sockerglasyr.

skivor av Apple Bundt Cake på en tallrik

Fantastisk Apple Bundt-kaka!

  • Detta recept på äppelkaka är en showstopper när den serveras, varje skiva har en söt färskostfyllning.
  • Jag älskar att denna tårta har ingredienser som jag alltid har till hands.
  • Baka en dag framåt, den här kakan stannar fuktig i dagar!
  • Servera som frukostkaka till kaffet, eftermiddagsfika med te, eller en söt dessert med en klick kolasås eller med lite varm äppelcider.

Ingredienser till Apple Bundt Cake

Äpplen – Vilken sort som helst duger om de är färska! Granny Smith-äpplen är mitt första val för deras syrliga smak och konsistens.

Morötter – Strimlade morötter är söta och tillför fukt till denna äppelkaka, men strimlad zucchini kommer också att få jobbet gjort.

Kryddor – En skvätt kanel ger denna kaka extra smak och en himmelsk doft! Byt ut den mot äppelpajskrydda om du verkligen vill “ta kakan!”

Tillägg – Blanda i något av följande: torkade tranbär, vinbär, russin, minichokladchips eller butterscotchchips.

glasyr – Även om äppelkakan lyser av sig själv är denna brunsockerglasyr extra tjock och rik eftersom den är gjord med smör och tung grädde. Gör i en nypa en enkel glasyr med lite mjölk vispad till strösocker tills konsistensen är lagom.

äppelkaka ogräddad

Hur man gör Apple Bundt-kaka

  1. Förbered färskostfyllning (enligt receptet nedan) och ställ åt sidan.
  2. Blanda de våta och torra ingredienserna i separata skålar och kombinera sedan. Vänd ner äpplen, morötter och nötter.
  3. Lägg hälften av smeten i botten av en buntform, följt av färskostfyllning och resten av smeten.
  4. Grädda, svalna och toppa med en farinsockerglasyr.

PROFFSTIPS: För enkel frigöring av pannan, kombinera lika delar mjöl, matfett och vegetabilisk olja och pensla jämnt på pannan.

Hur man förvarar Apple Bundt Cake

  • Förvara överbliven äppelkaka i kylen (på grund av mejeriingredienserna) i upp till 4 dagar.
  • Servera kyld eller låt bli rumstemperatur.
  • Frys in skivor inslagna i plastfolie och en påse med dragkedja i upp till 2 månader.

Fler Apple-recept du kommer att älska

Tyckte du om detta recept på Apple Bundt-kaka? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

skivor av Apple Bundt Cake på en tallrik

5 från 12 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Apple Bundt tårta

Denna enkla äppelkaka har söta mjuka äpplen, kanel och morötter med ett smaskigt lager av färskost.

Förberedelsedags 45 minuter

Tillagningstid 50 minuter

Total tid 1 timme 35 minuter

  • Värm ugnen till 350°F. Pensla en 10″ buntform med kakfrigöring (nedan) eller smörj och mjöl väl.

  • Vispa färskost och socker med en stavmixer tills det blir fluffigt. Tillsätt ägget och blanda tills det är slätt. Avsätta.

Kaka

  • Blanda mjöl, bakpulver, kanel, salt och bakpulver.

  • Vispa socker, olja och ägg i en separat skål. Tillsätt mjölblandningen lite i taget, rör om för att kombinera.

  • Vänd ner äpplen, morötter och valnötter.

  • Häll hälften av smeten i den smorda formen. Häll försiktigt färskostblandningen över smeten och håll den i mitten. Toppa med resterande morotsäppelsmet.

  • Grädda 50-60 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren. Kyl 15 minuter i pannan, lossa försiktigt kanterna och vänd upp på ett galler för att svalna helt.

Glasyr

  • Koka upp farinsocker, smör och grädde på medelhög värme. Låt koka i 1 minut, rör hela tiden.

  • Vispa i strösocker och vanilj tills det är slätt.

  • Ringla över kakan medan den är varm.

Hemlagad tårtsläpp Detta kommer att säkerställa att alla dina bakverk släpper perfekt från formen. Kombinera ¼ kopp varje mjöl, matfett och vegetabilisk olja. Bush denna blandning jämnt på pannan. Eventuella rester kan förvaras i rumstemperatur för senare användning.
Rester håller sig i kylen i upp till 4 dagar. Den här kakan kan även frysas och håller sig i frysen i 4 månader.

5 från 12 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 365 | Kolhydrater: 64g | Protein: 5g | Fett: 10g | Mättat fett: 4g | Kolesterol: 65mg | Natrium: 207mg | Kalium: 230mg | Fiber: 2g | Socker: 45g | Vitamin A: 3780IU | C-vitamin: 2.2mg | Kalcium: 64mg | Järn: 1.6mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Efterrätt
Kök amerikansk

Äppelkaka väldigt lite anpassad från Missa aldrig äppelkaka

skiva Apple Bundt Cake med kolasås med en titel
skiva Apple Bundt tårta med skrift
närbild av Apple Bundt tårta med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply