Jag älskar den krispiga höstluften, löven som skiftar färg på träden, pumpan kryddar allt och framför allt dessa äppelcider munkmuffins!

Dessa äppelcidermuffins är en av våra favoriter hälsosamma frukostalternativ. De har den perfekta mängden sött från cider och farinsocker och gräddfilen hjälper till att hålla dem extra möra och fuktiga.

en bild av flera gyllene, fluffiga äppelcider-munkmuffins toppade med kanelfarinsocker.

Har din familj några höstens traditioner? Jag är inte säker på om det är så här överallt annars, men när hösten rullar runt här i Utah dyker det upp alla möjliga pumpalappar med majslabyrinter och roliga aktiviteter för familjer. En av våra favoritställen är nere i en liten stad som heter Santaquin vid Rowley’s Red Barn. Det är den sötaste gården med en röd lada där du kan köpa glass, höstprodukter, den bästa äppelcidern på jorden OCH de mest skandalöst läckra äppelcidermunkarna. Jag vet inte vad de stoppar i dom munkarna, men de är farliga!

Dessa äppelcidermunkmuffins är dessa munkar men i muffinsform för, låt oss vara ärliga, muffins är bara enklare än munkar! Alla har en muffinsform men alla har inte en munkpanna. Det är dags att göra dessa munkmuffins till en ny hösttradition i din familj!

ett foto av hörnet av en muffinsform med bakade äppelcidermunkmuffins i som är toppade med farinsockerkanel.

Dessa muffins kommer att infunderas med äppelsmak från äppelcider och äppelsmör, och alla andra ingredienser kommer att vara saker du förmodligen redan har hemma! Här är vad du behöver:

Garnering: Socker, farinsocker, kanel och smör

Muffins:

  • Äppelcider: Du kommer att koka och reducera det för att verkligen koncentrera smaken.
  • Torra ingredienser: Mjöl, Bakpulver, Bakpulver, Salt
    • Kryddor: Kanel, kryddnejlika, kardemumma, muskotnöt
  • Våta ingredienser: Ägg, farinsocker, socker (eller lönnsirap), äppelsmör, rapsolja, gräddfil

Innan du frågar finns måtten för varje ingrediens i slutet av inlägget i receptkortet. Jag vill bara ge en kort översikt över vad du behöver innan du går in på alla detaljer.

en bild av flera gyllene bakade äppelcidermunkmuffins staplade på varandra och de är alla toppade med en knaprig farinsocker kanel topping.

Vad är skillnaden mellan cider och äppeljuice?

Äppelcider görs genom att skära och mala färska äpplen till en mos. Moset pressas sedan eller pressas genom en trasa för att göra juice.

Äppeljuice filtreras för att avlägsna all fruktkött och pastöriseras sedan.

Kan jag använda äppeljuice?

Ja, men leta fortfarande efter en äppeljuice av god kvalitet eftersom det är det som ger smak.

ett foto av hörnet av en muffinsform med bakade äppelcidermunkmuffins i som är toppade med farinsockerkanel. med kanelstänger i sittande vid sidan av muffinsformen

Kan jag använda äppelmos eller kanel äppelmos istället för äppelsmör?

Ja men äppelmos och äppelsmör är inte samma sak. Båda äppelprodukterna görs genom att koka äpplen lågt och långsamt under mycket lång tid, men äppelsmör kokas ganska mycket längre. Äppelsmör är riktigt tjockt och karamelliserat och det blir bredbart som sylt.

Kan jag använda yoghurt istället för gräddfil?

Ja, leta efter vanlig grekisk yoghurt. Och gå inte för fettfria grejer, fettet är det som gör muffinsen så mjuka och möra.

en bild av flera gyllene bakade äppelcidermunkar staplade bredvid varandra och de är alla toppade med en knaprig farinsocker kanel topping.

Hur länge håller muffins?

Muffins håller sig i cirka 2 dagar i en lufttät behållare i rumstemperatur. Du kan också frysa in muffins i en lufttät behållare i upp till 3 månader. De gör en stor grab och går frukost. Zappa bara en frusen muffins i mikron i 30 sekunder för att tina.

Tips för att göra de bästa äppelcidermunkmuffinsen

  • Se till att minska på äppelcidern! Det är därifrån det mesta av äppelsmaken kommer.
  • Övermixa inte smeten! När du kombinerar de våta och torra ingredienserna, vänd försiktigt ihop allt tills det precis är blandat. Du kanske till och med har några strimlor mjöl kvar i smeten.
  • Överbaka inte muffinsen! Gräddningstiden ska fungera som vägledande. När muffinsen är klara blir toppen gyllenbrun, den övre mitten fjädrar tillbaka när du försiktigt trycker på den. En tandpetare som sticks in i mitten av muffinsen kommer upp med bara några fuktiga smulor på den.
  • Låt de bakade muffinsen sitta i muffinsformen några minuter efter att du tagit ut dem ur ugnen. Detta gör att bakprocessen saktar ner och för muffinsen att vila och ställa sig.
  • Rulla (eller doppa) de bakade muffinsen i det smälta smöret och sedan i farinsockerkanelen. Detta steg tar dessa muffins från genomsnittliga till extraordinära!

en närbild av hörnkoppen i en mörk muffinsform med en fluffig kupolformad äppelcidermunkmuffin toppad med en farinsocker kanel topping.

Dessa är de mjukaste, fluffigaste och äppelblästrade muffinsen någonsin! Dessa äppelcider munkmuffins är vad höstfrukostdrömmar är gjorda av!

Fler läckra muffinsrecept!

ett foto av flera gyllene, fluffiga äppelcidermunkmuffins toppade med kanelfarinsocker.

Apple Cider Donut Muffins

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Total tid: 40 minuter

Serveringar: 12 muffins

Garnering

  • 1/4 Kopp Socker
  • 1/4 Kopp brunt socker packade
  • 1 Matsked Mald kanel
  • 1/4 Kopp Smör smält

Muffins

  • 1 1/4 Kopp Äppelcider
  • 2 Koppar Mjöl
  • 1 1/4 teskedar Bakpulver
  • 1/2 tesked Bikarbonat
  • 1/2 tesked Salt
  • 1 Matsked Mald kanel
  • 1/8 tesked Malda kryddnejlikor
  • 1/4 tesked Mald kardemumma
  • 1/2 tesked Mald muskotnöt
  • 1 Stort ägg
  • 1/3 Kopp Ljusbrunt socker packade
  • 1/3 Kopp Socker eller lönnsirap fungerar
  • 1/2 Kopp Äppelmos
  • 1/3 Kopp Gräddfil se not
  • 1/4 Kopp Canolaolja

För muffinsen

  • Värm ugnen till 350°F.

  • Klä 12 muffinskoppar med matlagningsspray.

  • Koka cidern tills den bara är drygt 1/2 kopp. Ställ åt sidan för att svalna (jag ställer min i kylen en stund, men låt den inte bli kall.)

  • Vispa mjöl, bakpulver, bakpulver, salt, kanel, kryddnejlika, kardemumma och muskot i en stor skål.

  • Vispa ägg, socker och farinsocker i en medelstor skål tills det är slätt. (om du använder lönnsirap lägg till det här.)

  • Vispa i äppelsmör, cider, gräddfil och olja.

  • Gör en brunn i de torra ingredienserna; tillsätt de blöta ingredienserna och rör om med en gummispatel tills det precis blandas.

  • Häll smeten i de förberedda muffinsformarna (de blir ganska fulla).

  • Grädda muffinsen tills topparna är gyllenbruna och springer tillbaka vid lätt beröring, 18 till 22 minuter. Ibland kan en ugn ta upp till 25 minuter. Knacka bara på topparna och när de inte sjunker lite vid beröring är de klara.

  • Låt svalna i pannan i 5 minuter.

  • Lossa kanterna och doppa topparna i det smälta smöret och sedan i sockerblandningen (jag gillar att rulla min överallt i smör och socker men det är mer rörigt)

Muffins kan frysas i upp till 3 månader.
Låg fetthalt gräddfil eller vanlig yoghurt fungerar.

Näringsinnehåll

Apple Cider Donut Muffins

Mängd per portion (1 muffins)

Kalorier 283
Kalorier från Fat 90

% Dagligt värde*

Fett 10 g15 %

Mättat fett 4g25 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 2g

Enkelomättat fett 4g

Kolesterol 28mg9 %

Natrium 187mg8 %

Kalium 135mg4 %

Kolhydrater 46g15 %

Fiber 2g8 %

Socker 27 g30 %

Protein 3g6 %

Vitamin A 185 IU4 %

C-vitamin 1 mg1 %

Kalcium 57mg6 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.



Source link

Rate this post

Leave a Reply