Dessa äppelkanelmuffins fyller en mängd äppelsmak på grund av äppelbitar sauterade i smör och farinsocker. Ett stänk av kanelsocker kröner dessa frukostjuveler.

Fem äppelkanelmuffins med en delad öppen

Anpassad från America’s Test Kitchen | Den kompletta höst- och vinterkokboken | America’s Test Kitchen, 2021

Nyckeln till att skapa stor äppelsmak i dessa möra äppelkanelmuffins ligger i tekniken. Vi hittade att sautera hackade syrliga äpplen i smör med farinsocker och kanel innan vi rörde äpplena i smeten koncentrerade äppelsmaken och förångade den överflödiga fukten som skulle ha gjort muffinsen blöta och gummiaktiga.

Genom att ersätta traditionell kärnmjölk med en kombination av äppelcider och vanlig yoghurt tillsattes mer äppelsmak och tär med mindre fukt för att blöta ut muffinsen. Som pricken över i:et tillsatte vi en knaprig topping av kanelsocker. Byt inte ut äppeljuice med äppelcidern. Se till att spraya muffinsformen noggrant, inuti muggarna och ovanpå.–Amerikas testkök

Vanliga frågor om Apple Muffin

Vad är det viktigaste att tänka på när man gör muffins?

Huvudregeln för muffinstillverkning är att inte övermixa. Rör i stället bara för att fukta ingredienserna. Vispa, vispa eller blanda inte. Om du ser några bitar mjöl är det ok.

Hur länge håller överblivna muffins?

Tror du verkligen att du kommer att ha rester över? Åh, det är rikt. Men för argumentets skull, låt oss säga du do har rester. Förvara i så fall muffinsen i en lufttät behållare där de håller upp till 3 dagar i rumstemperatur.

Hur fryser jag in dessa äppelkanelmuffins?

Lätt. Lägg de avsvalnade muffinsen på ett galler och frys in helt. Du kan sedan antingen slå in varje muffins i plast eller slänga hela satsen i en fryspåse. Se till att pressa ut så mycket luft som möjligt.

När det är dags att gräva i kan du tina dem i en timme på bänken och zappa dem i mikron för att värma dem.

Vilken är den bästa typen av äpple att använda i dessa muffins?

Använd ett fast äpple som du tycker om att äta, men inte ett som är överdrivet sött. Granny Smith, Empire eller Braeburn är alla bra val här.

Äppelkanelmuffins

Fem äppelkanelmuffins med en delad öppen

Dessa fylliga muffins fyller en äppelsmak tack vare äppelbitar sauterade i smör och farinsocker. Ett stänk av kanelsocker kröner dessa frukostjuveler.

Prep 30 minuter

kock 30 minuter

Total 1 timme

Gör toppingen

  • I en liten skål, kombinera strösocker, farinsocker och kanel och rör om tills det blandas ordentligt.

Gör muffinsen

  • Justera ugnsgallret till övre mitten och förvärm ugnen till 400°F (200°C). Spraya en 12-kopps muffinspanna generöst med vegetabilisk oljespray.

  • Smält 2 matskedar smör i en 12-tums (30 cm) stekpanna på medelhög värme. Tillsätt äpplen, farinsocker och 1/4 tsk kanel. Koka, rör om ofta, tills fukten har avdunstat helt och äpplena är väl brynta, cirka 9 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 10 minuter.

  • Under tiden, i en stor skål, vispa mjöl, bakpulver, bakpulver, salt och återstående 1/2 tsk kanel tillsammans.

  • I en separat skål, vispa strösocker, ägg, olja och 4 matskedar smält smör tills det är tjockt och homogent, cirka 30 sekunder. Vispa cider, yoghurt och vanilj i sockerblandningen tills det blandas.

  • Vänd sockerblandningen och de kylda äpplena i mjölblandningen tills de precis blandat sig. Använd en smord 1/3 kopp torr mätkopp, dela smeten jämnt mellan förberedda muffinskoppar (kopparna kommer att fyllas till kanten); strö muffinstoppar jämnt med topping.

  • Grädda tills den är gyllenbrun och tandpetaren i mitten kommer ut med några smulor fästa, 18 till 22 minuter, roterande muffinsform halvvägs genom bakningen.

  • Låt muffins svalna i muffinsform på galler i 10 minuter. Ta ut muffinsen från muffinsformen och låt svalna på galler i 5 minuter. Tjäna. (Muffins kan förvaras i rumstemperatur i upp till 3 dagar.)

Servering: 1muffinKalorier: 281kcal (14 %)Kolhydrater: 49g (16 %)Protein: 4g (8%)Fett: 8g (12%)Mättat fett: 2g (13 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 1gKolesterol: 38mg (13 %)Natrium: 285mg (12%)Kalium: 189mg (5 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 27g (30 %)Vitamin A: 134IU (3 %)C-vitamin: 2mg (2%)Kalcium: 66mg (7 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 27 januari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply