Thomas Kellers äppelfritter är tändsticksskivor, friterade och strösslade med florsocker. Skarp, full av äppelsmak och redo att slukas av alla inom räckhåll.

Jag älskar vardagligheten och lättheten i denna fantastiska fingermatsdessert – en tallrik med varma äppelfrikadeller, pudrade med konditorsocker och skickade runt bordet, är ett tillfredsställande avslut på en måltid. Även om dessa frittor är underbara att göra när det finns gott om säsongens äpplen, kan du också variera frukten, med till exempel päron istället för äpplen. Om du vill, servera dem med vaniljglass och en klick honung. De är bäst varma, direkt efter att de har stekts.– Thomas Keller

  • Vispa blanda mjöl, strösocker, bakpulver, kanel och salt i en medelstor skål. Vispa ägget och mjölken lätt i en liten skål. Vispa de flytande ingredienserna i de torra ingredienserna bara tills de blandas. (Om du behöver kan du täcka och kyla smeten i upp till 3 timmar.)
  • Skal äpplena och skiva frukten från kärnan. Skär äpplena i tändstickor ca 2 tum långa och 1/4 tum tjocka. Vänd försiktigt ner äpplena i smeten.
  • Värm cirka 1 1/2 tum av oljan till 325 ° F (160 ° C) i en bred, djup gryta. Placera ett galler över en bakplåt och fodra den med hushållspapper. Använd två gafflar och lyft upp cirka 5 eller 6 av äppelständstickorna från smeten, låt överflödig smet droppa tillbaka i skålen. Blandningen ska vara oregelbunden i formen, med bara en mycket lätt beläggning av smet som täcker äpplena. Sänk försiktigt ner de smettäckta äpplena i den heta oljan.
  • Upprepa, tillsätt några fler frittor i oljan utan att tränga ihop grytan. Stek frittorna, vänd dem då och då, tills de är knapriga och gyllenbruna, cirka 5 minuter. Använd en skummare eller hålslev för att flytta frittorna till pappershanddukarna. Upprepa med resterande smet.

  • Lägg frittorna på ett serveringsfat, strö över strösockret och servera genast.

*Vilka är de bästa äpplena till äppelkakor?

Vilket äpple kommer du att använda i detta fritterrecept? Du kan använda vilken som helst av de vanliga butiksköpta varianterna som anges i ingredienslistan nedan, även om de där Macouns från bondens marknad också kan vara trevliga, beroende på vilken typ av äpple som du letar efter. Egentligen tror vi att nästan vilket äpple som helst från grönsaksmarknaden skulle fungera bra. Låt oss veta vilken sort du väljer och hur det går.

Servering: 1 delKalorier: 270 kcalKolhydrater: 38 gProtein: 5 gFett: 12 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 7 gTransfett: 1 gKolesterol: 35 mgNatrium: 226 mgKalium: 308 mgFiber: 3 gSocker: 18 gVitamin A: 171 IUC-vitamin: 5 mgKalcium: 104 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2009 Thomas Keller. Foto © 2009 Deborah Jones. Alla rättigheter förbehållna.

Ursprungligen publicerad 28 februari 2010

Source link

Rate this post

Leave a Reply