Denna äpple, parmesan och blandad grönsallad kombinerar några enkla ingredienser till en sofistikerad effekt. Enkel och elegant, vad kan vara bättre? Åh ja, det är hälsosamt också.

Kombinationen av dessa ingredienser gör en vacker sallad. Använd den bästa parmesan du kan hitta. Det gör en värld av skillnad. Det betyder inte de pulveriserade sakerna som kommer i en hög grön burk utan snarare en bit av riktigt härliga saker som du köper i din lokala italienska deli eller ostbutik. Även om egentligen “bästa kvalitet” avser alla ingredienserna i detta recept, för med tanke på att det finns så få, sticker var och en ut. Tänk på säsongens äpplen och babygrönt i växthus från bondemarknaden. Om du råkar ha barn eller hemmagäster som verkar behöva något produktivt att göra med sin tid, för all del, köp valnötter i skalet och be dina uttråkade nära och kära att bända upp dem.–Gena Knox

  • Blanda senap, vatten, honung, vinäger och olivolja i en liten skål. Krydda med salt och peppar. Avsätta.
  • I en stor salladsskål, kombinera grönsakerna, äppelskivorna och valnötterna. Rör om med dressingen. Tillsätt parmesan lockarna och blanda försiktigt för att kombinera.
  • Servera omedelbart.

*Vilken typ av äpplen är bäst för sallader?

De bästa äpplena till sallad är sådana som du älskar att äta direkt, men med den extra fördelen att de inte brynar snabbt och kan hålla formen en liten stund. Du vill ha något med en kombination av sött och syrligt, krispigt och saftigt. Så vad lämnar det dig med? Braeburn och Gala, som Knox föreslår, men du hittar Ambrosia, Cortland och Honeycrisp också är fantastiska val.

Servering: 1 delKalorier: 226 kcalKolhydrater: 14 gProtein: 7 gFett: 17 gMättat fett: 4 gFleromättat fett: 5 gEnkelomättat fett: 7 gKolesterol: 9 mgNatrium: 257 mgKalium: 199 mgFiber: 2 gSocker: 9 gVitamin A: 695 IUC-vitamin: 14 mgKalcium: 170 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2008 Gena Knox. Foto © 2008 Erica George Dines. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna äpple, parmesan och blandad grönsallad var helt enkelt utsökt. En sked honung hjälpte till att runda ut tuggan av senap och vinäger, och smaken av senapen lyste igenom utan att vara överväldigande. Äpplena, nötterna och parmesanen var en kompletterande kombination. Jag tyckte det blev lite för mycket dressing och parmesan, så nästa gång lägger jag till de ingredienserna efter smak, men annars var det här en väldigt lättsam och underbar sallad.

Jag vet att det är ett enkelt recept, men ibland måste till och med de noteras och läggas i en fil. Jag kanske gör den här dressingen utan vattnet, men jag kommer definitivt att lämna i sherryvinägern. Den lämnar en mildare finish än balsamvinäger eller andra sorters vinäger och jag gillar balansen mot äpplena i salladen. Jag gillar min sallad lättklädd, så jag hade tillräckligt med dressing för de fyra tallrikarna. Jag tror att det också skulle vara trevligt att byta ut parmesanen mot lite god getost.

Ursprungligen publicerad 14 januari 2008

Source link

Rate this post

Leave a Reply