Vi älskar vårt recept på bifffajitasmarinad men jag kunde inte sluta tänka på att sätta en asiatisk twist på det, och därför Asiatisk biffmarinad föddes!

Vi har en liten hemlighet med biffen också, så fortsätt läsa för att få alla dets.

ett foto av tunna skivor av asiatiska marinerade flankbiffar stoppade med hackad salladslök med en sida av gurksallad.

Jag kunde inte hitta vanlig kjol eller flankstek i affären, så jag köpte carne asada istället. Bara butiksmärket rått kött men det var redan smaksatt. Fungerade fantastiskt!!! Så om du har ont om tid, välj definitivt det här alternativet. Om du vill bli helt hemmagjord, kommer jag att inkludera vårt eget spice rub-recept i receptkortet nedan. Du applicerar rubbet innan du lägger steken i marinaden.

Denna torra rub och marinad är så lätt! Allt du gör är att kombinera allt och gnida på biffen och sedan hälla marinaden på biffen i en plastpåse.

  • Kjol eller flankstek – någon av dem fungerar, och leta efter en förkryddad för extra enkel matlagning

För Rub

För marinaden

  • Risvinäger – tillför syra
  • Ananas juice – tillför lite sötma och tang
  • Soja sås – låg natriumhalt, perfekt för att möra köttet eftersom det bryter ner de sega proteinerna
  • Vitlök – nyhackad
  • Ingefära – lägger till den asiatiska signatursmaken
  • Ljusbrunt socker – tillför sötma och fyllighet
  • Röda chiliflingor – tillför lite värme, tillsätt gärna mer om du gillar det kryddigt
  • Salladslökar – till garnering

Det fullständiga receptet med måtten och fullständiga instruktioner finns i receptkortet i slutet av detta inlägg.

ett foto en helflankstek som sitter på en skärbräda av trä som har skivats tunt och toppats med hackad salladslök.

Vad man ska äta med asiatisk biff

Vi älskar att bara äta biffen som huvudrätt med en sida av ångat ris och asiatisk gurksallad. Du kan också göra en sida av sauterade snapsärtor eller äggdroppssoppa. Biffen kan också skäras upp och användas i tacos, i en risskål eller i en sallad.

Hur länge ska biff marinera?

Helst ska denna stek marinera i 1-4 timmar. Du kan gå så lågt som 30 minuter och så länge som över natten, men det bör inte gå längre än så. Att marinera för länge börjar faktiskt göra köttet sega.

ett foto av flera skivor mör saftig biff som ligger på en skärbräda av trä och toppad med hackad salladslök.

Vad är skillnaden mellan Flank Steak och Skirt Steak?

De är både sega och magra köttbitar som kan användas omväxlande i de flesta rätter. De är olika styckningsdelar av nötkött som kommer från olika delar av kon. Kjolsteken kommer från strax under revbenen och flanksteken kommer från ländområdet och är faktiskt en del av magmusklerna. Flanksteken är också tjockare, bredare och tyngre. Kjolbiffen kommer att ha lite mer marmorering och vara fetare.

Hur man skär en biff

Oavsett om du använder en flankstek eller kjolstek, kommer du att vilja skära båda mot strömmen. Det betyder att du vill klippa vinkelrätt mot muskelfibrerna. Detta kommer att hjälpa biffen att bli ännu mörare.

ett foto av flera skivor mör biff toppad med hackad salladslök med en sida av gurksallad allt på en mörkgrå mattallrik.

Hur man lagrar stekmarinad

En hel sats oanvänd stekmarinad kan förvaras i kylen i upp till 2 veckor. Du kan även frysa den i upp till 3 månader.

Hur man värmer biff

Om jag har tid värms jag gärna upp biff i ugnen på låg temperatur tills biffen är genomvärmd. Biff kan också värmas i mikrovågsugn, airfryer eller i en stekpanna på spisen. Se bara till att inte överdriva det eftersom det kommer att torka ut det.

ett foto av möra och saftiga skivor av flankstek som sitter på en skärbräda av trä toppad med hackad salladslök.

Denna djärva och smakfulla Asiatisk biffmarinad kommer att vattnas i munnen och magen är sugen på mör saftig biff. Jag är så sugen på det asiatiska köket och den där salta umami-smaken.

Fler asiatiska recept att prova:

ett foto av tunna skivor av asiatiska marinerade flankbiffar stoppade med hackad salladslök med en sida av gurksallad.

Serveringar: 4

För Rub

  • 1 Matsked Kosher salt
  • 1 Matsked Chili pulver
  • 2 Teskedar Rökt paprika
  • 1 1/2 Teskedar Kummin
  • 1 Matsked Vitlökspulver
  • 1 Matsked Lökpulver
  • 1/4 Tesked Cayenne
  • 1/4 Kopp Grapefruktjuice eller ananasjuice

för marinaden

  • 1/4 Kopp Risvinäger
  • 1/2 Kopp Ananas juice
  • 1 Kopp Soja sås låg natriumhalt
  • 4 Kryddnejlika Vitlök mald
  • 2 Matskedar Ingefära färsk, riven
  • 2 Matskedar Ljusbrunt socker
  • 1 Nypa Krossade röda chiliflingor
  • 3 Salladslökar mald

För marinaden

  • Använd en vitlökspress och pressa igenom vitlöken och ingefäran så att de blir väldigt fina. Detta öppnar upp de två och ger dig mycket mer smak än att skiva eller mala.

  • Kombinera alla ingredienser i en ziploc-påse och pressa ihop ordentligt. Avsätta.

  • Tillsätt marinaden i köttet och marinera i kylen i 1-4 timmar. Du kan pressa till 24 timmar om det behövs men syran börjar bryta ner köttet så jag föredrar 1-3 timmar och sedan göra en sås för mer smak med den reserverade marinaden.

  • När du är redo att laga mat, låt köttet vila på bänken i 15-20 minuter och torka sedan med en pappershandduk. Ta ut marinaden i en kastrull för att spara den återstående marinaden för att göra en sås.

  • Värm en grill till hög värme och gnugga galler med en oljeindränkt pappershandduk. Lägg köttet på grillen för att steka det i cirka 3-4 minuter, vänd för att bryna på andra sidan i ytterligare 2-5 minuter och ta sedan av det till en skärbräda för att vila i 5 minuter innan du skär upp det.

Till såsen

  • Tillsätt resterande marinad i en kastrull och låt koka i 3 minuter eller tills du har reducerat till en tjock sås, rör om ofta så att den inte bränns vid.

  • Avlägsna från värme. Tillsätt omedelbart 2 matskedar smör och snurra såsen tills smöret smält och blandat i såsen. Servera över biff med ytterligare salladslök.

Näringsinnehåll

Asiatisk biffmarinad

Belopp per portion

Kalorier 345
Kalorier från fett 9

% Dagligt värde*

Fett 1g2 %

Mättat fett 1g6 %

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 1g

Natrium 12981mg564 %

Kalium 886mg25 %

Kolhydrater 61g20 %

Fiber 4g17 %

Socker 40 g44 %

Protein 27g54 %

Vitamin A 396 IU8 %

C-vitamin 23mg28 %

Kalcium 136mg14 %

Järn 7mg39 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.

ett foto en helflankstek som sitter på en skärbräda i trä som har skivats tunt och toppats med hackad salladslök.





Source link

Rate this post

Leave a Reply