Denna lätta och fräscha Asiatisk gurksallad är vår nya favorit hälsosamt tillbehörkomplett med en söt och syrlig vinägerdressing.

Tidigare i år arbetade jag på en asiatisk biffmarinad och jag lekte med tanken på att använda svart vinäger i den. Det sista receptet testades när Cades mamma kom till stan och det blev en fullträff. Utan att ens inse det hade jag tillsatt svart vinäger till gurkorna istället för biffmarinad den morgonen. Det visade sig att båda rätterna behövde något lite annorlunda än vad jag gjorde och det var fantastiskt!

Du kan läsa nedan för en ersättning eftersom vi fortfarande älskar gurksallad med bara rakt upp ris eller äppelcidervinäger. Faktum är att vi ofta använder båda.

ett foto av en glasskål full av tunt skivade gurkor och rödlök toppad med en sesamfröndressing.

Det krävs bara 7 ingredienser för att göra detta enkla men uppfriskande salladsrecept. Här är vad du behöver:

  • Engelsk gurka – jag bara för att bara skiva dem tunt för hand, men ta gärna bort kärnorna om du vill
  • Rödlök – helt valfritt men jag älskar blixtlåset det lägger till, gör en fin skiva på en mandolin
  • Risvinäger – mild, söt och syrlig smak
  • Chinese Black Vinegar – en mörk mild vinäger med en lätt fruktig smak
  • Honung – tillför sötma och balanserar sältan och känslan
  • Sesamfrön – ge dem lite rostat bröd för att förstärka den nötaktiga smaken
  • Fint havssalt – löser sig lätt i dressingen och ger smak

Hela receptet med alla mått och instruktioner finns i receptkortet i slutet av detta inlägg.

ett foto av en stor glasskål full av asiatisk gurksallad toppad med en syrlig sesamfrövinägrett.

VILKEN SLAG AV GURKOR SKA MAN ANVÄNDA?

Att använda tunnskalliga gurkor som persiska, turkiska eller engelska gurkor är bäst för en asiatisk eller egentligen vilken typ av gurksallad som helst. Dessa gurkor ger minst bitterhet i en sallad och ger den bästa smaken.

Vaxiga gurkor kommer också att fungera i ett nafs men du måste skala dem först eftersom de tjocka och ofta bittra smakerna kommer att hamna lite stötande i din sallad.

Ersättning för svart vinäger

Risvinäger, vit vinäger eller äppelcidervinäger kan användas om du inte hittar svartvinäger.

ett foto på en asiatisk gurksallad i en stor glasskål med lite tunt skivad rödlök blandad och allt toppat med en sesamdressing.

Det viktigaste steget i gurksallad

  1. Att salta gurkor innan de används i rätter hjälper till att frigöra vatteninnehållet och absorbera mer smak. Annars läcker vattnet ut i vinägerblandningen. Tänk på is i ett glas läsk. Till en början är det ingen biggie, men när den har suttit runt har du urvattnad ingenting.
  2. På en lokal asiatisk restaurang var det alltid poäng längs gurkskalet så jag har börjat göra detsamma. Jag har upptäckt att med pinnarna på en gaffel innan den skärs, så klamrar dressingen sig faktiskt fast vid gurkorna i stället för att bara glida av. Detta gör att gurkorna går från smaskiga till totalt smakrika!

MÅSTE JAG Salta Mina gurkor?

I ett nafs kan du hoppa över det men gurkorna bör serveras inom en timme.

ett foto av en skål full med asiatisk gurksallad toppad med en sesamfröndressing med en liten skål skivad rödlök i bakgrunden.

Varför du kommer att älska det här receptet

  • Snabb: den här salladen kan göras på några minuter, men vi rekommenderar att du låter den sitta i några timmar för optimal smak
  • Mångsidig: du kan lägga till andra grönsaker, jordnötter, feta smulor eller krydda med några röda paprikaflingor eller sriracha
  • Friska: gurka är bra för dig och utan olja i dressingen, detta recept är lågt på fett och kolhydrater, det är också glutenfritt och fungerar för vegetarisk och vegansk kost
  • Utsökt: Jag älskar asiatiska smaker och den här salladen är så cool och krispig

Om sötsur kyckling eller nötkött och broccoli är menyn ikväll, gå med detta Asiatisk gurksallad vid sidan av och det kanske bara är din favoritdel av måltiden!

Vad ska man servera med asiatisk gurksallad

ett foto av en glasskål full av tunt skivade gurkor och rödlök toppad med en sesamfröndressing.

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Valfri vilotid: 3 timmar

Total tid: 3 timmar 15 minuter

Serveringar: 6

  • 1 Engelsk gurka tunt skivad, *se anm
  • 1-2 Matskedar Rödlök skivad tunt med en mandolin
  • 2 Matskedar Risvinäger
  • 1 Matsked kinesisk svart vinäger
  • 1 tesked Honung
  • 2 Matskedar Sesamfrön
  • 1/4 tesked Fint havssalt
  • Rosta fröna i en nonstick-panna på medelvärme tills de blir nötaktiga och lägg i en liten skål för att svalna.

  • Strö salt i gurkorna, rör om och ställ åt sidan medan fröna svalnar. Krama med en pappershandduk efter 5-10 minuter för att ta bort överflödigt vatten.

  • Tillsätt vinäger och honung i fröformen och vispa ihop. Blanda löken och gurkan och häll sedan dressingen över toppen och rör om väl.

  • Låt stå i kylen några timmar om möjligt men servering direkt är ok, de blir bara inte lika smakrika.

*Om du inte gillar fröna, halvera och gröp ur frön och hacka gurkan istället.

Näringsinnehåll

Asiatisk gurksallad

Belopp per portion

Kalorier 28
Kalorier från fett 9

% Dagligt värde*

Fett 1g2 %

Mättat fett 1g6 %

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 1g

Natrium 98mg4 %

Kalium 87mg2 %

Kolhydrater 3g1 %

Fiber 1g4 %

Socker 2g2 %

Protein 1g2 %

Vitamin A 53IU1 %

C-vitamin 1 mg1 %

Kalcium 35 mg4 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.

Asiatisk gurksallad med gurka och lök





Source link

Rate this post

Leave a Reply