Asiatisk hackad sallad är en skål med knaprig, läcker godhet. Detta är en livlig och hälsosam tillbehör med en söt och saltig smakprofil. Den hemgjorda asiatiska salladsdressingen är snabb att vispa upp och oemotståndlig.

Asiatisk hackad sallad i en skål.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Hallå där! Jag heter Natalya och driver bloggen Momsdish. Om du redan följer mig vet du att jag inte kan få nog av enkla måltider som kräver enkla ingredienser. Tja, den här salladen är inte annorlunda. Jag kan inte vänta på att du ska prova!

Recept på krispig asiatisk sallad

Asiatiska hackade sallader hittade alltid in i min matvarukorg. När jag väl bestämde mig för att jag lätt kunde göra den hemmagjord blev jag fast. Att göra den här salladen från grunden är en no-brainer. Det är lika bra (om inte bättre) än de påsade varianterna. Dessutom får du använda de färskaste ingredienserna och kontrollera vad du lägger i salladen. Att använda färsk kål, morot och snapsärtor ger denna sallad en fantastisk crunch med varje tugga.

Ingredienser för den asiatiska hackade salladen med kål, paprika, chow mein nudlar, salladslök, söta ärtor och morot

Hur man gör asiatisk hackad sallad

Fall inte för salladerna i påsar! Du har det här. Att göra en hackad asiatisk sallad är superenkelt. Följ dessa enkla steg:

  1. Rosta cashewnötterna i en förvärmd stekpanna och skär dem i små bitar.
  2. Tvätta och förbered alla dina grönsaker och lägg dem i en stor skål.
  3. Strö salladen med hackad koriander, sesamfrön, knapriga nudlaroch cashewnötter.
  4. Till dressingen, kombinera ingredienserna i en burk och skaka väl.
  5. Häll dressingen över salladen, blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar.

Steg för steg skär alla grönsaker till salladen

Asiatisk salladsdressing

Det som gör den här salladen så fantastisk är den hemgjorda asiatiska dressingen! Det kommer definitivt att vinna över dig. Det är superlätt att göra och du har förmodligen de flesta ingredienserna för att få den att hänga i kylen och skafferiet.

Ta en masonburk och fyll den med sesamolja, risvinäger, honung, limejuice, ingefära och salt och peppar. Förslut sedan burken och börja skaka! När dressingen ser väl inkorporerad ut, häll den rakt över salladen.

Ingredienser till asiatisk salladsdressing

Andra varianter av salladen

För att ändra saker kan du alltid lägga till några andra ingredienser till mixen. Här är några alternativ:

  • Nötter – Jordnötter, mandlar eller cashewnötter ger en underbar crunch till denna sallad.
  • Proteiner – Grillad kyckling, stekad biff, pulled porkeller till och med räkor och ägg kommer att fungera utmärkt.
  • Grönsaker – Gurka, morötter, paprika, kål, blomkål och zucchini är välsmakande tillsatser.

Asiatisk salladsingredienser i lager i en salladsskål.

Kan denna sallad göras i förväg?

Det fina med krispiga sallader är att de håller längre än spenat eller salladsbaserade sallader. Efter att du blandat i dressingen kommer denna sallad att hålla sig fräsch i några timmar. Du kan göra den i förväg, men tillsätt bara dressingen precis innan servering. Om du lagar måltid, förvara grönsakerna separat från dressingen.

Asiatisk flisad sallad blandad i en skål

Fler asiatiskt inspirerade recept:

  • Chow Mein – gör din favoriträtt för avhämtning hemma.
  • Friterat ris – ett bra sätt att använda överblivet ris.
  • Nötkött och Broccoli – denna wokning är den perfekta balansen mellan sött och salt.
  • Mongoliskt nötkött – supersöt och tillfredsställande
  • Lo Mein – allt handlar om såsen, otroliga smaker!
  • Yakisoba – dessa nudlar är så tillfredsställande med en underbar munkänsla.

Asiatisk hackad salladsrecept

Förberedelsedags: 25 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Total tid: 30 minuter

Asiatisk hackad sallad i blandningsskål

Asiatisk hackad sallad är en skål med knaprig, läcker godhet. Den är inte bara levande och hälsosam, den har en söt och smakrik smak som är oemotståndlig. Den enkla hemgjorda asiatiska dressingen förenar allt.

Författare: Natalya Drozhzhin

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$10-$14

Nyckelord:

asiatisk hackad sallad, asiatisk dressing, asiatisk sallad

Kök:

asiatiska

Kurs:

Sallad

Kalorier: 241

Serveringar: 6 serveringar

Ingredienser till sallad:

  • 3
    koppar
    vitkål , tunt skivad
  • 3
    koppar
    rödkål , tunt skivad
  • 1
    medium röd paprika, skär i tunna remsor
  • 1
    medelstor morot, julienne
  • 1
    kopp
    sockerärtor, hackad
  • 3
    gröna lökar, hackad
  • 1
    msk
    Koriander, hackad
  • 1
    msk
    sesamfrön
  • 1/2
    kopp
    cashewnötter, rostat och hackad
  • 1/2
    kopp
    krispiga chow mein nudlar, eller wontons

Ingredienser till asiatisk salladsdressing:

  • 4
    msk
    sesamolja
  • 4
    msk
    risvinäger
  • 2
    msk
    honung
  • 2
    msk
    limejuice
  • 2
    tsk
    färsk ingefära, skalade och rivna
  • 1
    tsk
    salt-, eller tillsatt efter smak
  • 1/2
    tsk
    malen svartpeppar, eller tillsatt efter smak
  1. Rosta cashewnötterna i en förvärmd stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna helt. Hacka dem i små bitar.

  2. Tvätta och förbered alla grönsaker och lägg dem i en stor skål.

  3. Strö över salladen med hackad koriander, sesamfrön, nudlar och cashewnötter.

  4. För den asiatiska salladsdressingen, kombinera ingredienserna i en burk och skaka väl.

  5. Häll dressingen över salladen före servering och blanda ihop. Krydda med salt och peppar efter smak.

Näringsinnehåll

Asiatisk hackad salladsrecept

Belopp per portion

Kalorier 241
Kalorier från fett 144

% Dagligt värde*

Fett 16g25 %

Mättat fett 3g19 %

Natrium 450mg20 %

Kalium 363mg10 %

Kolhydrater 22g7 %

Fiber 4g17 %

Socker 11 g12 %

Protein 4g8 %

Vitamin A 3088IU62 %

C-vitamin 77mg93 %

Kalcium 68mg7 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Om du gör det här receptet skulle jag gärna se bilder på dina skapelser på Instagram, Facebook och Twitter! Hashtag dem #natashaskitchen





Source link

Rate this post

Leave a Reply