Dessa Asiatiska klibbiga revben har allt att gå för dem. De är söta, klibbiga, kryddiga, lätta att göra och har en fantastisk kinesisk grillsmak, men görs i ugnen, så det finns ingen anledning att sväva över en grill.

Individuella asiatiska klibbiga revben på en plåt toppad med skivad chili, salladslök och sesamfrön

Anpassad från Mandy Yin | Sambal Shiok | Quadrille, 2021

Det här är min mammas version av grillrevben, men med hoisinsås som köpt i butik som huvudperson. Superlätt att sätta ihop och en av de sällsynta rätterna i den här boken som använder en ugn så att du bara kan gå iväg och komma tillbaka senare! Om du är ett fan av char siu kommer du att älska denna kinesiska grillupplevelse. Söt (men inte för söt), kryddig, klibbig. Det bästa!-Mandy Yin

Vanliga frågor om asiatiska Sticky Ribs

Kan jag använda risvinäger istället för Shaoxing-vin?

Vi rekommenderar inte att risvinäger ersätts med Shaoxing-vinet eftersom de två inte är utbytbara. Om du inte har Shaoxing-vin är dina bästa alternativ att använda torr sherry eller Mirin.

Vad anses vara en mild vegetabilisk olja?

Oroa dig inte, du har förmodligen redan mild vegetabilisk olja i ditt kök. Vegetabilisk olja, rapsolja, vindruvsolja, solrosolja och majsolja anses alla vara milda och kommer att fungera bra i detta recept.

Vad är det bästa sättet att lagra överbliven ingefära?

Du kan slå in överbliven ingefärsrot väl och förvara den i din grönsakslåda i veckor i sträck (seriöst, närmare två månader!) Du kan också frysa överbliven ingefära, antingen skalad eller oskalad. Bryt bara i små knoppar, linda in varje bit i plast och frys den sedan i upp till 6 månader. Du kan också hacka din ingefära och frysa in den i istärningsbrickor. När de är frysta, placera dem i en lufttät behållare och stoppa tillbaka dem i frysen. De kommer att vara bra i ungefär tre månader.

Hur tar man bort hinnan från revbenen?

Membranet är det tunna silverfärgade lagret på undersidan av dina revben. Vissa slaktare tar bort membranet åt dig, men om ditt kommer intakt är det lätt att ta bort. För att ta bort membranet eller silverskinnet från ett revben, använd spetsen på en liten kniv för att lossa ett hörn och ta sedan tag i membranet med en pappershandduk och dra långsamt av det.

Vad ska jag servera med sticky ribs?

Våra testare älskade att servera dessa klibbiga revben i asiatisk stil med ris, ångade grönsaker, asiatisk-inspirerad coleslaw och bakade bönor.

Asiatiska Sticky Ribs

Individuella asiatiska klibbiga revben på en plåt toppad med skivad chili, salladslök och sesamfrön

Dessa klibbiga revben är söta, kryddiga och smakar precis som kinesisk bbq men bakas i ugnen.

Mandy Yin

Prep 20 min

laga mat 1 hr 15 min

Total 1 d

Koka revbenen

  • Värm ugnen till 375°F (190°C).

  • Lägg revbenen, med köttsidan uppåt, på en folieklädd plåt och tråckla med 1 msk olja. Rosta i 45 minuter.

  • Efter 45 minuter, sänk värmen till 325°F (170°C). Tråkla revbenen med den återstående hälften av marinaden och koka sedan i 30 minuter till.

  • Ta ut revbenen från ugnen och låt dem vila i 10 minuter. Skiva i skivor eller enskilda revben och lägg på ett stort serveringsfat (eller så kan du servera dem på plåten).

  • Garnera med salladslök, röd chili och sesamfrön. Sluka.

Servering: 1delKalorier: 1270kcal (64 %)Kolhydrater: 27g (9 %)Protein: 59g (118 %)Fett: 101g (155 %)Mättat fett: 29g (181 %)Fleromättat fett: 21gEnkelomättat fett: 39gTransfett: 1gKolesterol: 281mg (94 %)Natrium: 1514mg (66 %)Kalium: 1150mg (33 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 13g (14%)Vitamin A: 516IU (10 %)C-vitamin: 39mg (47 %)Kalcium: 178mg (18 %)Järn: 6mg (33 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 18 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply